Connect with us

Εκδηλώσεις

Βραβεία Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας: Δηλώστε Συμμετοχή

 Η προθεσμία υποβολής των υποψηφιοτήτων όλων των κατηγοριών για τα Βραβεία Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2020, είναι η 20η Μαρτίου. Τα ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ που διοργανώνονται από το ECOCITY ανελλειπώς από το 2005 σε ετήσια βάση, απονέμονται σε ενέργειες και έργα που υλοποιήθηκαν ή ολοκληρώθηκαν στη διάρκεια του προηγούμενου έτους, η δε αξιολόγησή τους θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο. Οι Επιτροπές Αξιολόγησης αποτελούνται από διακεκριμένες προσωπικότητες και η Τελετή Απονομής θα πραγματοποιηθεί στο τέλος του προσεχούς Ιουνίου .

 Σκοπός των ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ είναι η επιβράβευση άριστων δράσεων για το περιβάλλον καθώς και η καλλιέργεια συνθηκών ευγενούς άμιλλας και ευαισθησίας, σε όλους όσους συμβάλλουν για την προστασία και για την ανάπτυξή του. O Θεσμός έχει ήδη γνωρίσει την αποδοχή του επιστημονικού, επιχειρηματικού, δημοσιογραφικού και κρατικού χώρου.

 Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να καταθέσουν υποψηφιότητες στα Βραβεία Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2020, θα πρέπει να επιλέξουν την  κατηγορία που ταιριάζει στο κάθε έργο τους, να συμπληρώσουν τις απαιτούμενες φόρμες ανά κατηγορία και να καταθέσουν τον φάκελο υποψηφιότητας μέχρι την 20η Μαρτίου 2020, διεκδικώντας το μοναδικό αντίστοιχο βραβείο στον Τομέα τους:

1ος ΤΟΜΕΑΣ : Απονέμεται σε Επιστήμονες, Ιδρύματα και Εργαστήρια

Κατηγορίες
A1. ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2012 : Εργασία Επιστημονικής Ομάδας ή Ιδρύματος

A2. ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2012 : Μελέτης ή Έρευνας Επιστήμονα

A3. ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2012 : Εργασίας Επιστημονικού Εργαστηρίου 

2ος ΤΟΜΕΑΣ : Αφορά σε Διπλωματικές Εργασίες (προπτυχιακές και μεταπτυχιακές) για Αξιολόγηση Μέτρων
Κατηγορίες
B1. ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2012 : Διπλωματική Εργασία για τον Αέρα 
Β2. ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2012 : Διπλωματική Εργασία για το Νερό 

Β3. ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2012 : Διπλωματική Εργασία για τον Οικισμό και το Πράσινο
Β4. ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2012 : Διπλωματική Εργασία για την Ενέργεια 

Β4. ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2012 : Διπλωματική Εργασία για την Μετακίνηση


3ος ΤΟΜΕΑΣ : Απευθύνεται σε Οργανισμούς και Κρατικές Επιχειρήσεις
Κατηγορίες
Γ1. ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2012 : Εκστρατείας Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης
Γ2. ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2012 : Περιβαλλοντικού Έργου
Γ3. ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2012 : Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης
Γ4. ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2012 : Περιβαλλοντικής Επένδυσης 

 

4ος ΤΟΜΕΑΣ : Απονέμονται σε Περιφέρειες, Δήμους και Δημοτικές Επιχειρήσεις
Κατηγορίες
Δ1. ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2012 : Εκστρατείας Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης
Δ2. ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2012 : Περιβαλλοντικής Διαχείρισης (υδατικών πόρων, ενέργειας κλπ)
Δ3. ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2012 : Αστικής ανάπλασης (κτίρια, πλατείες, πεζόδρομοι ποδηλατοδρόμοι κλπ.)
Δ4. ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2012 : Βελτίωσης Ποιότητας Ζωής (Κυκλοφορία, Πράσινο, Μετακινήσεις, Αέρας κ.ά.)
Δ5. ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2012 : Προγράμματος Περιβαλλοντικής Επένδυσης (ανακύκλωσης, διαχείρισης απορριμμάτων, ΑΠΕ κ.ά.)

 

5ος ΤΟΜΕΑΣ : Απευθύνεται σε Επιχειρήσεις και Ιδιωτικούς Οργανισμούς (Βιομηχανία, Εμπόριο, Κατασκευές, Υπηρεσίες, Μετακίνηση, Τουρισμός κ.ά.)

Κατηγορίες
Ε1.  ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2012 : Ετήσιου προγράμματος Περιβαλλοντικής Πολιτικής

Ε2.  ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2012 : Περιβαλλοντικής επένδυσης (Αέρας, Νερό, Ενέργεια, Κτίρια, Μεταφορές)

Ε3.  ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2012: Χορηγίας Περιβαλλοντικού Έργου

Ε4. ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2012 : Επικοινωνιακού Προγράμματος Περιβαλλοντικού Χαρακτήρα

Ε5. ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2012 : Υποστήριξης Ερευνητικού Έργου για το Περιβάλλον

6ος ΤΟΜΕΑΣ : Βραβεία Μέσων Ενημέρωσης με έργο για το Περιβάλλον
Κατηγορίες
ΣΤ1. ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2012 : Δημοσιογραφικού Έργου
ΣΤ2. ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2012 : Εφημερίδας
ΣΤ3. ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2012 : Ραδιοφώνου – ραδιοφωνικής εκπομπής
ΣΤ4. ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2012 : Τηλεοπτικού μέσου – τηλεοπτικής εκπομπής  
ΣΤ5. ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2012 : Ιστοσελίδας – Διαδικτυακής Ενημέρωσης
ΣΤ6. ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2012 : Ειδικού Τύπου

 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν τον διαδικτυακό τόπο www.oikopolisawards.gr για περισσότερες πληροφορίες ή να καλέσουν  στο τηλέφωνο 210-6196757. Επίσης αιτήσεις συμμετοχής, φόρμα περιγραφής έργου και συμπληρωματικό υποστηρικτικό υλικό  μπορούν να στείλουν με e-mail στο [email protected] 

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Εκδηλώσεις

Ημερίδα με τίτλο: « Τεχνητή Νοημοσύνη και Εκπαίδευση -Επαναπροσδιορίζοντας την διδασκαλία και την μάθηση.»

Τα Αρσάκεια Σχολεία Θεσσαλονίκης διοργανώνουν ημερίδα με τίτλο: «Τεχνητή
Νοημοσύνη και Εκπαίδευση – Επαναπροσδιορίζοντας την διδασκαλία και την μάθηση.», η
οποία θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Αρσάκειου Δημοτικού Θεσσαλονίκης.

Η ημερίδα εστιάζει στη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης ως εκπαιδευτικό εργαλείο που
σκοπό έχει να επαναπροσδιορίσει τις παραδοσιακές μεθόδους διδασκαλίας, ενισχύοντας
την ατομική συμμετοχή και εμπλοκή των μαθητών μέσω έρευνας και καταρρίπτοντας τη
κλασική προσέγγιση «λύσε», «απάντησε», «βρες», «υπολόγισε» κ.ά..

Η ημερίδα θα περιλαμβάνει 4 ενότητες τις οποίες θα παρουσιάσουν και θα αναλύσουν
εγκεκριμένοι ομιλητές του εκπαιδευτικού και τεχνολογικού χώρου. Πρόκειται για την
κυρία Ζωή Γαβριηλίδου, καθηγήτρια Θεωρητικής Γλωσσολογίας τού Τμήματος
Φιλολογίας τού Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, τον δρ Άρη Μαυρομμάτη,
μαθηματικός‒θεωρητικός Τέχνης, Ανάπτυξης Υπερμέσων του Κέντρου Διά Βίου
Μάθησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, τον κύριο Γιάννη Αναστασόπουλο,
διευθυντής Microsoft στον τομέα τής Εκπαίδευσης στην Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα και
την κυρία Έλενα Ζαγλαρίδου, υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων για την
Microsoft στην Ελλάδα, Κύπρο, Μάλτα και Αδριατική.

Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους ομιλητές, να θέσουν
τα ερωτήματα τους και να δουν στην πράξη όλα όσα περιλαμβάνουν οι ομιλίες καθώς θα
πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις με μικροδιδασκαλίες με τη χρήση Τεχνητής
Νοημοσύνης, από εκπαιδευτικούς του Αρσακείου Δημοτικού Θεσσαλονίκης.Κατά τη λήξη
της ημερίδας, όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης.

Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή εδώ:
 https://forms.office.com/e/E7m1ZqLsdZ

Continue Reading

Γαστρονομία

Masterclass: Οι θησαυροί της αγοράς Μοδιάνο: Ταξίδι στις γεύσεις της Ελλάδας

Κατά τη διάρκεια της γιορτινής περιόδου, η εμβληματική Αγορά Μοδιάνο, φιλοξένησε μία ακόμη ξεχωριστή περιήγηση γαστρονομίας με επίκεντρο τις αυθεντικές ελληνικές γεύσεις και τα τοπικά προϊόντα που μπορεί να βρει ο επισκέπτης στα καταστήματά της. Η δραστηριότητα, σχεδιασμένη αποκλειστικά για τον Σύνδεσμο Ξεναγών Θεσσαλονίκης και Βορείου Ελλάδος, στόχευσε στο να αναδείξει την Αγορά ως έναν ξεχωριστό τουριστικό προορισμό, που αποτελεί πυλώνα της τοπικής γαστρονομικής παράδοσης, μέσα από μια περιήγηση στα αυθεντικά προϊόντα και τους ανθρώπους που τα δημιουργούν.

Η εκδήλωση ξεκίνησε στον εξώστη της Αγοράς, όπου όλοι οι συμμετέχοντες συγκεντρώθηκαν για μια πρώτη γνωριμία. Εκεί, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα ζεστό ρόφημα δίκταμου από το κατάστημα «Modiano’s Bahar», ενώ η ομάδα των Chef Stories ξεκίνησε παράλληλα την εισήγηση της, με σκοπό την ενημέρωση για την γενική φιλοσοφίας της Αγοράς και την σημασία της ανάδειξης τοπικών προϊόντων.

 Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες και ξεκίνησαν την περιήγησή τους στα καταστήματα της Αγοράς, με κάθε στάση να αποτελεί έναν μικρό σταθμό γευστικής ανακάλυψης. 

Τα καταστήματα που επισκεφθήκαμε μας πρόσφεραν ξεχωριστές μπουκιές από όλη την Ελλάδα, ενώ ταυτόχρονα μοιράστηκαν μαζί μας πληροφορίες σχετικά με την επαγγελματική τους διαδρομή  και τον τρόπο παραγωγής και διάθεσης των αγαθών τους.  

Τα βήματα μας, καθοδήγησαν η Νανά Ζυγούρα, σύμβουλος επιχειρηματικής ανάπτυξης, εκπαιδεύτρια και συνεργάτιδα της εταιρίας Chef Stories και η Σύλβια Κουμεντάκη Director / Gastronomy Events’ Specialist & Consultant της εταιρίας Chef Stories.

Ξεκινώντας από το κατάστημα «Το Πιροσκί», δοκιμάσαμε τα βραβευμένα πιροσκί με γέμιση μπουγιουρντί, ανακαλύπτοντας την πλούσια παράδοση της Ποντιακής κουζίνας. Στον «Αγροτικό Συνεταιρισμό Μεσοτόπου Λέσβου» γνωρίσαμε το αυθεντικό λαδοτύρι ΠΟΠ Μυτιλήνης, μαθαίνοντας για τη διαδικασία παραγωγής του. Στο «Τυροκομείο Αρβανίτη», γευτήκαμε μια ποικιλία τυριών, όπως φέτα ΠΟΠ, μανούρι ΠΟΠ, κυανό μπλε τυρί και γραβιέρα, συνοδευόμενα από χρήσιμες πληροφορίες για την παραγωγή τους. Με σκοπό το ταίριασμα με τα τυροκομικά, ακολούθησε το μέλι, με γευσιγνωσία τεσσάρων διαφορετικών μελιών που εμπορεύεται η εταιρία “Wise Greece”, όπου ακούσαμε προσεκτικά τη διαδικασία μελισσοκομίας αλλά και τα χαρακτηριστικά της κάθε ποικιλίας. Σειρά είχε το κατάστημα «Chrisopigi Deli» με γευσιγνωσία ελαιόλαδου και σημαντικές πληροφορίες για τα Κρητικά προϊόντα. Μία μοναδική γευσιγνωσία ελαιόλαδου, αλλά και ελιάς, είχαμε την ευκαιρία να μας παρουσιάσει το κατάστημα «Olicatessen» ολοκληρώνοντας τις γνώσεις μας για τις ξεχωριστές ποικιλίες και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους.

Η περιήγηση συνεχίστηκε στο «Modiano’s Bahar”, όπου οι συμμετέχοντες έπαιξαν ένα διαδραστικό παιχνίδι όσφρησης, με μπαχαρικά ξυπνώντας τις αισθήσεις και τη φαντασία τους. Το Masterclass συνεχίστηκε στο  νέο κατάστημα, την “Ψαραγορά Μοδιάνο”, όπου δοκιμάσαμε τηγανισμένο γαύρο, μια αυθεντική θαλασσινή λιχουδιά της ελληνικής κουζίνας.

Στη συνέχεια, απολαύσαμε ιταλικές γεύσεις στο επίσης νέο κατάστημα, «Panini Artistici», με αφράτη φοκάτσια και πανίνι με porchetta, provola, μοσχαρίσια κεφτεδάκια με σάλτσα san marzano. Ολοκληρώσαμε τις αλμυρές γεύσεις με το εμβληματικό «Μπιφτέκι του κυρ Γιώργου» με την χειροποίητη sauce από πιπεριά φλωρίνης, από το κατάστημα «Meating Place Διδασκάλου». 

Το γλυκό φινάλε της ημέρας περιλάμβανε χαλβά σε μοναδικούς συνδυασμούς από το «Wild Souls», γλυκά πουράκια με βούτυρο αμυγδάλου, ταχίνι και καταΐφι από το «Ηλιοτρόπιο» και φυσικά παραδοσιακές καριόκες Ξάνθης από το κατάστημα «Θωμάς Καριόκα».

Την επιμέλεια της εκδήλωσης είχε η εταιρία Chef Stories E.E.  Συμβουλευτικές Υπηρεσίες – Διοργάνωση Εκδηλώσεων.

Continue Reading

Εκδηλώσεις

Με επιτυχία διεξήχθη το 15ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας

Με μεγάλη επιτυχία και πάνω από 14 χιλιάδες επισκέπτες ολοκληρώθηκε το 15ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας και το Συνέδριο «Μελισσοκομία υπό την Πίεση της Κλιματικής Αλλαγής», υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και της Περιφέρειας Αττικής.

Το Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας αποτελεί τη μεγαλύτερη εκδήλωση του κλάδου που γίνεται στην Ελλάδα και το κορυφαίο στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Στις τρεις μέρες το Φεστιβάλ αποτέλεσε τον τόπο συνάντησης των ανθρώπων της μελισσοκομίας και ένα άριστο μέσο για την προβολή του ελληνικού μελιού, τόσο στους χώρους εστίασης και εμπορίας , όσο και για το καταναλωτικό κοινό, το οποίο κατέκλυσε τον εκθεσιακό χώρο του Περιστερίου και είχε την ευκαιρία να απολαύσει και να προμηθευτεί εξαιρετικές και σπάνιες ποικιλίες μελιών από τους ίδιους τους Έλληνες παραγωγούς.

Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ ξεκίνησαν την Παρασκευή με την τελετή έναρξης παρουσία του εκπροσώπου της Κυβέρνησης Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Διονυσίου Σταμενίτη, ο οποίος ανέπτυξε τις πολιτικές της κυβέρνησης και τη στρατηγική για την προώθηση και την προστασία της ελληνικής μελισσοκομίας, αφού άκουσε τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων Φορέων και Περιφερειών:

  • Κωστή Λεονταράκη , Προέδρου Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδος
  • Γεωργίου Πίττα, Προέδρου Συνδέσμου Ελλήνων Τυποποιητών, Συσκευαστών και Εξαγωγέων μελιού
  • Φιλήμων Ζανετίδη, Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου
  • Τσέτσιλα Δημητρίου, Αντιπεριφερειάρχη Περιφέρειας Θεσσαλίας
  • Σπύρου Ζαχαρία, Αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου
  • Κωνσταντίνου Τσιριγώτη, Αντιπεριφερειάρχη Ιονίων Νήσων
  • Φιλιππή Αντώνη, Δ.Σ. ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ
  • Μανώλη Χνάρη, εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, Βουλευτή Ρεθύμνης
  • Δήμητρας Αγγελάκη, Αντιπεριφερειάρχη Αττικής.

Ο Υφυπουργός κ. Σταμενίτης απένειμε την πλακέτα στην τιμώμενη Περιφέρεια Ιονίων Νήσων δια του Προέδρου της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Ιονίων Νήσων κ. Νεκτάριου Αραβαντινού – Σιμωνέτου.

Στα πλαίσια του Φεστιβάλ βραβεύτηκε η Πρωταθλήτρια Ελλάδος ομάδα Cheerleading του Αθλητικού Γυμναστικού Ομίλου Περιστερίου, η οποία εκπροσώπησε την Ελλάδα και κατέκτησε το Χάλκινο μετάλλιο στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες στο Όσλο της Νορβηγίας.

Τον συντονισμό και την παρουσίαση της τελετής έναρξης είχαν η κ. Ελένη Λαζάρου, Δημοσιογράφος και ο Κ. Γιώργος Στάθης, Εκπρόσωπος Τύπου του Ε.Ο.Σ.Σ. .

Οι τρεις ημέρες του Φεστιβάλ κατά γενική ομολογία των χιλιάδων επισκεπτών αποτέλεσαν την αποθέωση του ελληνικού μελιού και των παραγωγών – εκθετών, τόσο για την ποιότητα , τις τιμές και την ποικιλία του εκπληκτικού ελληνικού  χρυσού που είναι το μέλι.

Στο πλαίσιο του 15ου Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε η «Έκθεση Μελισσοκομικών Προϊόντων και Εξοπλισμού», όπου  οι μελισσοκόμοι και οι επαγγελματίες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για όλες τις νέες εξελίξεις και τις νέες τεχνολογίες του κλάδου.

Επίσης σε συνεργασία με το Εργαστήρι Μελισσοκομίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το Σάββατο απονεμήθηκαν τα βραβεία του 4ου  Διαγωνισμού Ελληνικού Μελιού Ανώτερης Ποιότητας – High Quality Honey Contest.

Οι διοργανωτές, οι μελισσοκόμοι και οι καταναλωτές ανανέωσαν το ραντεβού τους για το 16ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας τον Δεκέμβριο.

Continue Reading

Trending