Συνταγές
Η LADY BUTCHER μαγειρεύει για εσάς!
Η πρότασή της για το φετινό γιορτινό σας τραπέζι είναι ένα λαχταριστό ” Γεμιστό Κανταΐφι με Κοτόπουλο“. Η εντυπωσιακή του εμφάνιση, αλλά και η υπέροχη γεύση του, ταιριάζουν απόλυτα με το εορταστικό πνεύμα των ημερών και σίγουρα θα κλέψουν την παράσταση και θα εντυπωσιάσουν τους ουρανίσκους των καλεσμένων σας!
Γεμιστό κανταΐφι με κοτόπουλο
Υλικά
150gr κανταΐφι
500gr φιλέτο κοτόπουλο
1 μικρό κρεμμύδι
100gr τριμμένο μαστέλο Χίου
100gr τριμμένη γραβιέρα Κρήτης
50gr μπέικον ( 2 φέτες μπέικον)
110gr κρέμα γάλακτος
αλάτι
πιπέρι
κόκκινο γλυκό πιπέρι
φρέσκια ρίγανη
ελαιόλαδο για σοτάρισμα
μακρόστενη φόρμα για κέικ
μαύρο σουσάμι για το food style
Εκτέλεση
Κόβουμε το φιλέτο κοτόπουλο και το κρεμμύδι ζουλιέν*. Σε ένα αντικολλητικό σκεύος προσθέτουμε το ελαιόλαδο μαζί με τα κρεμμύδια και σοτάρουμε όταν μαραθούν προσθέτουμε το κοτόπουλο . Μετά από 5 λεπτά το κοτόπουλου μας είναι έτοιμο προσθέτουμε τα μυρωδικά μας ανακατεύουμε λίγο ακόμη και κατεβάζουμε από τη φωτιά, γιατί θα συνεχίσει να ψήνετε μέσα στο φούρνο.
Παίρνουμε το κανταΐφι και το διαχωρίζουμε πάρα πολύ καλά ώστε να αποκτήσει όσο περισσότερο όγκο γίνεται και δημιουργούμε μια μακρόστενη επιφάνεια. απλώνουμε τα τριμμένα τυριά μας και τα βοηθούμε να εισχωρήσουν ανάμεσα στο κανταΐφι . απλώνουμε τις φέτες μπέικον και από πάνω το κοτόπουλο μας . Τυλίγουμε σαν ρολό και τοποθετούμε στη φόρμα ψησίματος .Περιχύνουμε την κρέμα γάλακτος και το σουσάμι τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά στους 180 βαθμούς.
TIPS
Για επιπλέον απόλαυση μπορείτε να προσθέσετε λίγο λιωμένο βούτυρο στα τελευταία 10 λεπτά.
Μάθημα κοπής
*Ζουλιέν: Τρόπος κοπής των λαχανικών και των κρεάτων, όπως καρότα, κολοκυθάκια, φιλέτο κοτόπουλο, μοσχάρι,χοιρινό σε μακρόστενα, ισομεγέθη μπαστουνάκια. Είναι λεπτές φέτες σε σήμα σπιρτόξυλου
Η Lady Butcher είναι η Κυπαρισσία Αντωνάρα. Αν και μόλις 27 χρονών, η Κυπαρισσία είναι κρεοπώλης, fashion designer, food stylist,τυροκόμος και δημιουργός του www.ladybutcher.gr. Αυτό που την κάνει ξεχωριστή, είναι πως καταφέρνει και ενώνει αρμονικά δύο τελείως διαφορετικούς κόσμους: τον κόσμου του κρέατος και τον κόσμο της μόδας, αφήνοντας το δικό της μοναδικό στίγμα στον χώρο του καλού φαγητού.
Αποφοίτησε από τη Σχολή Κρεοπωλών και Τυροκομίας, ενώ σπούδασε επίσης food styling και σχέδιο μόδας, προσπαθώντας να συνδέσει τις δύο μεγάλες της αγάπες: την μόδα και το καλό φαγητό! Το 2012 και σε πολύ μικρή ηλικία, αναλαμβάνει την επιμέλεια της στήλης food styling του περιοδικού Adore της Θεσ/νίκης, όπου κάνει πράξη όλα αυτά που σπούδασε. Επισκέπτεται τα καλύτερα εστιατόρια της πόλης, δοκιμάζει τα μενού και γράφει για τους ανθρώπους, την αισθητική των χώρων και των πιάτων, αλλά κυρίως για τις γεύσεις! Ενώ το 2018 κατακτά το πρώτο βραβείο σε παγκόσμιο διαγωνισμό που διεξήχθη στο Μπέλφαστ της Ιρλανδίας, για το καλύτερο burger στο κόσμο!
Αγαπά να δημιουργεί καθημερινά πιάτα υψηλής γαστρονομίας που να φαντάζουν γιορτινά! Γοητεύεται από τη χαρά που προσφέρει στην οικογένεια το καθημερινό τραπέζι και εμπνέεται από τη δύναμη που έχει το φαγητό να ενώνει τους ανθρώπους και να τους κάνει ευτυχισμένους.
Συνταγές
Μαροκινό κέικ με ινδοκάρυδο
Ένα κέικ απίθανο, νόστιμο όσο δεν φαντάζεστε και δυναμωτικό για τον οργανισμό μας!
Χρόνος παρασκευής 1 ώρα και 5 λεπτά / Εύκολο
Μαροκινό κέικ με ινδοκάρυδο
Υλικά για 1 ταψί στρογγυλό
4 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γ. κανέλα Κεϋλάνης, σε σκόνη
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.σ. σόδα
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική ή καφετιά
Μισό φλιτζάνι τσαγιού νερό
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
¾ φλιτζάνι τσαγιού πορτοκαλάδα
1 ½ φλιτζάνι ινδοκάρυδο τριμμένο
1 φλιτζάνι τσαγιού αμύγδαλα, χοντροκομμένα
1 φλιτζάνι τσαγιού αποξηραμένα βερίκοκα ή χουρμάδες ψιλοκομμένους
Τρόπος παρασκευής
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά εκτός από το ινδοκάρυδο, τα αμύγδαλα, τους χουρμάδες και τα βερίκοκα.
Τα χτυπάμε με το σύρμα και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Ρίχνουμε 2-3 κουταλιές από το ινδοκάρυδο, τα αμύγδαλα, τα αποξηραμένα φρούτα και τα χτυπάμε και πάλι.
Βάζουμε το μείγμα σε ταψί, που έχουμε περάσει με ελάχιστο ελαιόλαδο. Με την μαρίζ στρώνουμε την επιφάνεια.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 45 λεπτά.
Δοκιμάζουμε αν έχει γίνει βυθίζοντας το μαχαίρι στη μέση του ταψιού. Αν δεν βγει καθαρό ψήνουμε λίγο ακόμα.
Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε να κρυώσει .
Πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο και κόβουμε σε κομμάτια.
Γαστρονομία
Μαραθόπιτα
Μια πίτα που είναι εμβληματική της κρητικής κουζίνας. Αρωματική και νόστιμη που γίνεται εύκολα.
+Είναι ό,τι καλύτερο για τη νηστεία του 15 Αύγουστου και οι vegan vegetarian φίλοι πολύ θα το ευχαριστηθούν.
Xρόνος παρασκευής 35 λεπτά / Χρόνος αναμονής 1 ώρα
Υλικά για 4 άτομα
Για τη ζύμη
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
8 γρ. μαγιά ξερή
25 ml. ελαιόλαδο
25 ml. τσικουδιά
10 γρ. αλάτι
10 γρ. ζάχαρη
250 ml. νερό
Για τη γέμιση
4 μάτσα μάραθο, ψιλοκομμένα
2 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
4 μάτσα άγρια χόρτα, ψιλοκομμένα
2 μάτσα φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένα
Mισή κούπα ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μαραθόσπορο τριμμένο
Τρόπος παρασκευής
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε, μέχρι να δημιουργήσουμε μια μαλακή ζύμη.
Αφήνουμε 1 ώρα να ξεκουραστεί η ζύμη και κόβουμε σε 8 κομμάτια.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση.
Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε τα μάραθα και αφού μαλακώσουν τα άγρια χόρτα κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Πασπαλίζουμε με αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μαραθόσπορο και αφήνουμε να κρυώσει.
Ανοίγουμε φύλλα βάζουμε τη γέμιση στη μέση, την απλώνουμε και κλείνουμε με το άλλο φύλλο από πάνω.
Πιέζουμε με ένα πιρούνι κυκλικά να ενωθούν τα δύο φύλλα, για να μην φύγει η γέμιση.
Λαδώνουμε από τις δύο πλευρές και περνάμε από σχαροτήγανο ή αντικολλητικό τηγάνι χωρίς να προσθέσουμε ελαιόλαδο για 4-5 λεπτά γυρίζοντας και από τις δύο πλευρές.
Σερβίρουμε και κόβουμε σε κομμάτια
Tips!
Αν δεν θέλουμε για οποιοδήποτε λόγο να ζυμώσουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έτοιμο φύλλο χωριάτικο, οπότε γίνεται πολύ εύκολα.
Συνταγές
Σαλάτα οσπρίων με λαχανικά
Μια σαλάτα ευζωίας, που χαρίζει στον οργανισμό μας βιταμίνες και αντιοξειδωτικά. Γίνεται εύκολα και αρέσει πολύ. Είναι νηστίσιμη και σίγουρα οι φίλοι μας vegan και vegetarian θα ενθουσιαστούν, αφαιρώντας μόνον το τυρί.
Χρόνος παρασκευής 1 ώρα και 30 λεπτά / Πολύ εύκολη
Σαλάτα οσπρίων με λαχανικά
Υλικά για 4 άτομα
40 γρ φακές
20 γρ μαυρομάτικα φασόλια
40 γρ σιτάρι
20 γρ φασόλια
1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
10 ντοματίνια τσέρι, κομμένα στα τέσσερα
2 κ.σ. κάπαρη, ξαρμυρισμένη
½ μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
½ κούπα τριμμένη γραβιέρα
2 κ.σ. λιαστή ντομάτα, ψιλοκομμένη
2 πιπεριές Φλωρίνης ψητές, κομμένες σε καρέ
Ελαιόλαδο εκλεκτό
Βαλσάμικο ξύδι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο Πιπέρι
Τρόπος παρασκευής
Βράζουμε τα όσπρια σε ξεχωριστά κατσαρολάκια, μέχρι να μαλακώσουν και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
Στην συνέχεια τα ρίχνουμε μέσα σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε ελαφρά.
Στο μπολ με τα όσπρια προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια, τα ντοματίνια, την κάπαρη, τον μαϊντανό, τις πιπεριές Φλώρινας, τη λιαστή ντομάτα, τη γραβιέρα και ανακατεύουμε απαλά.
Προσθέτουμε αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και βαλσάμικο ξύδι κατά βούληση.
Βάζουμε τη σαλάτα σε ένα τσέρκι για να πάρει ωραίο σχήμα.
Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο και γαρνίρουμε με φύλλα ρόκας και αν θέλουμε περιχύνουμε με ελαιόλαδο.
-
Videos
Πέγκυ Μουζάκη | 3 Βήματα που μπορείς να κάνεις όταν νιώθεις οτι είσαι έτοιμη/ος να “εκραγείς”!
-
Videos
Η ιστορία του BusinessWoman
-
Επίκαιρα Πρόσωπα
Οι startup που “μαγνητίζουν” | Στεφανία Φράρου
-
Επίκαιρα Πρόσωπα
Παναγιώτα Μαθιουδάκη | Ανακαλύπτοντας την ομορφιά…
-
Videos
Πέγκυ Μουζάκη | Επικοινωνία και Συγκρούσεις με Αποδοχή, Κατανόηση και Σεβασμό
-
Videos
Πέγκυ Μουζάκη | 5 Αλήθειες για να επικοινωνήσουμε με κάποιον άνθρωπο
-
Επίκαιρα Πρόσωπα
Οι startup που “μαγνητίζουν” | Μαριλένα Πατέρα
-
Επίκαιρα Πρόσωπα
Οι startup που “μαγνητίζουν” | Μαρίνα Προκοϊωσήφη