Lifestyle
Ιδέες για επιτραπέζιες και γιορτινές διακοσμήσεις με γεράνια
Ο καλός καιρός και οι ζεστές μέρες φτιάχνουν τη διάθεση των ανθρώπων και τους εμπνέουν να γιορτάσουν. Τα γενέθλια, οι γιορτές, ένα πάρτι στον κήπο ή ακόμη και ένα μπάρμπεκιου της τελευταίας στιγμής μπορούν να γίνουν η αφορμή για ένα τραπέζι. Τα πιο σημαντικά συστατικά για ένα επιτυχημένο πάρτι δεν είναι μόνο οι άνθρωποι, το νόστιμο φαγητό και τα άφθονα ποτά, αλλά και η όμορφη διακόσμηση και τα πολύχρωμα λουλούδια δεν θα μπορούσαν να λείπουν. Οι ειδικοί του Pelargonium for Europe (PfE) μοιράζονται ιδέες για πολύχρωμες επιτραπέζιες διακοσμήσεις με γεράνια που σίγουρα θα σας φτιάξουν τη διάθεση.
Χρώματα παντού: επιτραπέζιες διακοσμήσεις για ειδικές περιστάσεις
Αυτή η μοντέρνα επιτραπέζια διακόσμηση είναι απλή αλλά υπέροχη. Τα γεράνια με τα διαφορετικά και πλούσια άνθη τους δίνουν υπέροχο χρώμα στο τραπέζι, ενώ τα κομμένα γεράνια στα πιάτα δένουν αρμονικά με αυτά που κοσμούν το κέντρο του τραπεζιού και ολοκληρώνουν την όμορφη διακόσμηση.
Μια γρήγορη εναλλακτική για την κάθε θέση είναι να δέσετε μια ονομαστική κάρτα με κόκκινη κορδέλα γύρω από ένα απλό κομμένο γεράνι.
Συμβουλή: Τα γεράνια θα παραμείνουν φρέσκα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, αν τοποθετηθούν σε έναν δοκιμαστικό σωλήνα γεμάτο με νερό.
Πολύχρωμη διακόσμηση για λαμπερές γιορτές
Είτε πρόκειται για γενέθλια, είτε για ένα απλό πάρτι στον κήπο, είναι υπέροχο να γιορτάζετε έξω. Σε αυτή τη βεράντα, τα πλούσια, σε έντομα χρώματα γεράνια, συνδυασμένα με φαναράκια, δημιουργούν το ιδανικό σκηνικό για πάρτι.
Μπορείτε να διακοσμήσετε το τραπέζι με κομμένα γεράνια σε αυτοσχέδια βάζα από κουτάκια αναψυκτικών. Απλά βάψτε τα κουτάκια με σπρέι και «τσαλακώστε» τα λίγο για να τα μεταμορφώσετε σε μοναδικά, χρωματιστά βάζα.
Λουλουδένια σκηνικά με φρεσκοκομμένα γεράνια
Μπορείτε να αξιοποιήσετε τα κομμένα γεράνια για να φτιάξετε λουλουδένιες επιτραπέζιες συνθέσεις που θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον στα πάρτι και θα δημιουργήσουν την τέλεια καλοκαιρινή διάθεση.
Μια απλή, αλλά ιδιαίτερη ιδέα για δροσερά καλοκαιρινά βράδια είναι να βάλετε σε μια γυάλα με νερό κεριά και άνθη γερανιού σε ταιριαστά χρώματα.
Τα ανθισμένα χωνάκια παγωτού είναι επίσης μια φανταστική ιδέα για ένα πάρτι στον κήπο ή μια καλοκαιρινή γιορτή. Χάρη στα διαφορετικά, πλούσια άνθη τους, τα γεράνια είναι ιδανικά για μια πρωτότυπη διακόσμηση. Μπορείτε να δημιουργήσετε αυτή τη ξεχωριστή διακόσμηση εύκολα και γρήγορα με πολύ λίγα υλικά.
Θα χρειαστείτε φρεσκοκομμένα γεράνια σε διάφορα χρώματα, χωνάκια παγωτού, κυλινδρικά ποτήρια, ένα μαχαίρι, σφουγγάρι ανθοκομίας και διάφανο σελοφάν.
Πώς θα το φτιάξετε:
Τοποθετήστε τα χωνάκια με την κορυφή προς τα κάτω στα ποτήρια. Κόψτε το σφουγγάρι με ένα μαχαίρι, μουλιάστε το σε νερό και τοποθετήστε το μέσα σε μικρούς κώνους που θα φτιάξετε με το σελοφάν. Έπειτα, τοποθετήστε τα μέσα στα χωνάκια παγωτού έτσι ώστε να προεξέχουν περίπου ένα εκατοστό στην κορυφή. Στη συνέχεια, καρφώστε τα γεράνια μέσα στο σφουγγάρι κοντά το ένα με το άλλο για να σχηματιστεί το “παγωτό” σας.
Αυτά τα χειροποίητα βάζα φτιαγμένα από διακοσμητικά βότσαλα, σύρμα μπονσάι και δοκιμαστικούς σωλήνες είναι ιδανικά για να αναδείξετε τα κομμένα γεράνια και να διακοσμήσετε με πρωτότυπο τρόπο τα πάρτι σας.
Για να φτιάξετε αυτή την ιδιαίτερη ιδέα, χρειάζεστε βότσαλα με μία επίπεδη πλευρά, κόφτη καλωδίων, σύρμα μπονσάι ή χοντρό διακοσμητικό σύρμα, γυάλινους δοκιμαστικούς σωλήνες και γεράνια.
Δείτε πώς θα το φτιάξετε: Χρησιμοποιώντας τον κόφτη καλωδίων, κόψτε σύρμα σε μήκος περίπου 60 εκατοστών. Τα μικρότερα βότσαλα μπορεί να χρειάζονται μικρότερα κομμάτια σύρματος. Περάστε το σύρμα μπονσάι γύρω από την πέτρα και, στη συνέχεια, ενώστε και στρίψτε τα άκρα μαζί πάνω από την πέτρα, με την επίπεδη πλευρά προς τα κάτω, αφήνοντας το ένα άκρο του σύρματος αρκετά μακρύτερο από το άλλο. Τυλίξτε με το μακρύτερο άκρο του σύρματος γύρω από τον σωλήνα αλλά όχι πολύ σφιχτά, για να μη σπάσει. Τέλος, γεμίστε τον σωλήνα με νερό, βάλτε μέσα ένα γεράνι και τοποθετήστε το βάζο στο τραπέζι. Συμβουλή: Προσθέτοντας μια ετικέτα με το όνομα του κάθε καλεσμένου, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως εναλλακτική για ταμπελάκι σε κάθε πιάτο.
Με ένα απλό σφουγγάρι ανθοκομίας και διάφορα άνθη γερανιού, μπορείτε να δημιουργήσετε όμορφες λουλουδένιες μπάλες που θα ξεχωρίσουν τέλεια τα πάρτι σας. Πριν προσθέσετε τα λουλούδια, βάλτε μια μπάλα από σφουγγάρι μέσα σε ένα μπολ ή σ ’έναν κουβά με νερό και αφήστε την για ένα έως δύο λεπτά μέχρι να μουλιάσει εντελώς. Στη συνέχεια, καρφώστε τους μίσχους των λουλουδιών στοσφουγγάρι κοντά τον ένα με τον άλλο, με τα άνθη να ενώνονται.
Εκδηλώσεις
Ημερίδα με τίτλο: « Τεχνητή Νοημοσύνη και Εκπαίδευση -Επαναπροσδιορίζοντας την διδασκαλία και την μάθηση.»
Τα Αρσάκεια Σχολεία Θεσσαλονίκης διοργανώνουν ημερίδα με τίτλο: «Τεχνητή
Νοημοσύνη και Εκπαίδευση – Επαναπροσδιορίζοντας την διδασκαλία και την μάθηση.», η
οποία θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Αρσάκειου Δημοτικού Θεσσαλονίκης.
Η ημερίδα εστιάζει στη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης ως εκπαιδευτικό εργαλείο που
σκοπό έχει να επαναπροσδιορίσει τις παραδοσιακές μεθόδους διδασκαλίας, ενισχύοντας
την ατομική συμμετοχή και εμπλοκή των μαθητών μέσω έρευνας και καταρρίπτοντας τη
κλασική προσέγγιση «λύσε», «απάντησε», «βρες», «υπολόγισε» κ.ά..
Η ημερίδα θα περιλαμβάνει 4 ενότητες τις οποίες θα παρουσιάσουν και θα αναλύσουν
εγκεκριμένοι ομιλητές του εκπαιδευτικού και τεχνολογικού χώρου. Πρόκειται για την
κυρία Ζωή Γαβριηλίδου, καθηγήτρια Θεωρητικής Γλωσσολογίας τού Τμήματος
Φιλολογίας τού Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, τον δρ Άρη Μαυρομμάτη,
μαθηματικός‒θεωρητικός Τέχνης, Ανάπτυξης Υπερμέσων του Κέντρου Διά Βίου
Μάθησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, τον κύριο Γιάννη Αναστασόπουλο,
διευθυντής Microsoft στον τομέα τής Εκπαίδευσης στην Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα και
την κυρία Έλενα Ζαγλαρίδου, υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων για την
Microsoft στην Ελλάδα, Κύπρο, Μάλτα και Αδριατική.
Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους ομιλητές, να θέσουν
τα ερωτήματα τους και να δουν στην πράξη όλα όσα περιλαμβάνουν οι ομιλίες καθώς θα
πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις με μικροδιδασκαλίες με τη χρήση Τεχνητής
Νοημοσύνης, από εκπαιδευτικούς του Αρσακείου Δημοτικού Θεσσαλονίκης.Κατά τη λήξη
της ημερίδας, όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης.
Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή εδώ:
https://forms.office.com/e/E7m1ZqLsdZ
Γαστρονομία
Masterclass: Οι θησαυροί της αγοράς Μοδιάνο: Ταξίδι στις γεύσεις της Ελλάδας
Κατά τη διάρκεια της γιορτινής περιόδου, η εμβληματική Αγορά Μοδιάνο, φιλοξένησε μία ακόμη ξεχωριστή περιήγηση γαστρονομίας με επίκεντρο τις αυθεντικές ελληνικές γεύσεις και τα τοπικά προϊόντα που μπορεί να βρει ο επισκέπτης στα καταστήματά της. Η δραστηριότητα, σχεδιασμένη αποκλειστικά για τον Σύνδεσμο Ξεναγών Θεσσαλονίκης και Βορείου Ελλάδος, στόχευσε στο να αναδείξει την Αγορά ως έναν ξεχωριστό τουριστικό προορισμό, που αποτελεί πυλώνα της τοπικής γαστρονομικής παράδοσης, μέσα από μια περιήγηση στα αυθεντικά προϊόντα και τους ανθρώπους που τα δημιουργούν.
Η εκδήλωση ξεκίνησε στον εξώστη της Αγοράς, όπου όλοι οι συμμετέχοντες συγκεντρώθηκαν για μια πρώτη γνωριμία. Εκεί, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα ζεστό ρόφημα δίκταμου από το κατάστημα «Modiano’s Bahar», ενώ η ομάδα των Chef Stories ξεκίνησε παράλληλα την εισήγηση της, με σκοπό την ενημέρωση για την γενική φιλοσοφίας της Αγοράς και την σημασία της ανάδειξης τοπικών προϊόντων.
Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες και ξεκίνησαν την περιήγησή τους στα καταστήματα της Αγοράς, με κάθε στάση να αποτελεί έναν μικρό σταθμό γευστικής ανακάλυψης.
Τα καταστήματα που επισκεφθήκαμε μας πρόσφεραν ξεχωριστές μπουκιές από όλη την Ελλάδα, ενώ ταυτόχρονα μοιράστηκαν μαζί μας πληροφορίες σχετικά με την επαγγελματική τους διαδρομή και τον τρόπο παραγωγής και διάθεσης των αγαθών τους.
Τα βήματα μας, καθοδήγησαν η Νανά Ζυγούρα, σύμβουλος επιχειρηματικής ανάπτυξης, εκπαιδεύτρια και συνεργάτιδα της εταιρίας Chef Stories και η Σύλβια Κουμεντάκη Director / Gastronomy Events’ Specialist & Consultant της εταιρίας Chef Stories.
Ξεκινώντας από το κατάστημα «Το Πιροσκί», δοκιμάσαμε τα βραβευμένα πιροσκί με γέμιση μπουγιουρντί, ανακαλύπτοντας την πλούσια παράδοση της Ποντιακής κουζίνας. Στον «Αγροτικό Συνεταιρισμό Μεσοτόπου Λέσβου» γνωρίσαμε το αυθεντικό λαδοτύρι ΠΟΠ Μυτιλήνης, μαθαίνοντας για τη διαδικασία παραγωγής του. Στο «Τυροκομείο Αρβανίτη», γευτήκαμε μια ποικιλία τυριών, όπως φέτα ΠΟΠ, μανούρι ΠΟΠ, κυανό μπλε τυρί και γραβιέρα, συνοδευόμενα από χρήσιμες πληροφορίες για την παραγωγή τους. Με σκοπό το ταίριασμα με τα τυροκομικά, ακολούθησε το μέλι, με γευσιγνωσία τεσσάρων διαφορετικών μελιών που εμπορεύεται η εταιρία “Wise Greece”, όπου ακούσαμε προσεκτικά τη διαδικασία μελισσοκομίας αλλά και τα χαρακτηριστικά της κάθε ποικιλίας. Σειρά είχε το κατάστημα «Chrisopigi Deli» με γευσιγνωσία ελαιόλαδου και σημαντικές πληροφορίες για τα Κρητικά προϊόντα. Μία μοναδική γευσιγνωσία ελαιόλαδου, αλλά και ελιάς, είχαμε την ευκαιρία να μας παρουσιάσει το κατάστημα «Olicatessen» ολοκληρώνοντας τις γνώσεις μας για τις ξεχωριστές ποικιλίες και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους.
Η περιήγηση συνεχίστηκε στο «Modiano’s Bahar”, όπου οι συμμετέχοντες έπαιξαν ένα διαδραστικό παιχνίδι όσφρησης, με μπαχαρικά ξυπνώντας τις αισθήσεις και τη φαντασία τους. Το Masterclass συνεχίστηκε στο νέο κατάστημα, την “Ψαραγορά Μοδιάνο”, όπου δοκιμάσαμε τηγανισμένο γαύρο, μια αυθεντική θαλασσινή λιχουδιά της ελληνικής κουζίνας.
Στη συνέχεια, απολαύσαμε ιταλικές γεύσεις στο επίσης νέο κατάστημα, «Panini Artistici», με αφράτη φοκάτσια και πανίνι με porchetta, provola, μοσχαρίσια κεφτεδάκια με σάλτσα san marzano. Ολοκληρώσαμε τις αλμυρές γεύσεις με το εμβληματικό «Μπιφτέκι του κυρ Γιώργου» με την χειροποίητη sauce από πιπεριά φλωρίνης, από το κατάστημα «Meating Place Διδασκάλου».
Το γλυκό φινάλε της ημέρας περιλάμβανε χαλβά σε μοναδικούς συνδυασμούς από το «Wild Souls», γλυκά πουράκια με βούτυρο αμυγδάλου, ταχίνι και καταΐφι από το «Ηλιοτρόπιο» και φυσικά παραδοσιακές καριόκες Ξάνθης από το κατάστημα «Θωμάς Καριόκα».
Την επιμέλεια της εκδήλωσης είχε η εταιρία Chef Stories E.E. Συμβουλευτικές Υπηρεσίες – Διοργάνωση Εκδηλώσεων.
Lifestyle
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΚΑΛΟΤΥΧΙΑΣ 2025
Ένα μήνυμα για σένα…
Το φως της ελπίδας για µια καλύτερη ζωή λάµπει πάντα πιο δυνατά τις πρώτες µέρες κάθε
Νέας Χρονιάς. Ένας καινούργιος χρόνος ήρθε και είναι έτοιµος να µας υποσχεθεί τα πάντα.
Κάντε τον απολογισµό σας για τη χρονιά που πέρασε και ξεκινήστε µε νέα όνειρα,
καινούργια σχέδια και στόχους για µια καλύτερη αρχή!
Καλωσορίσατε στο µαγικό ταξίδι της Νέας Χρονιάς.
Το Ηµερολόγιο Καλοτυχίας 2025 υπόσχεται να είναι σύντροφος, σύµβουλος και οδηγός σας
σ’ αυτό το υπέροχο, καλότυχο και µαγευτικό ταξίδι.
Κρατήστε το στα χέρια σας, ξεφυλλίστε τις σελίδες του και αφεθείτε…
Θα είναι κοντά σας για να σας υπενθυµίζει κάθε µέρα, κάθε εβδοµάδα, κάθε µήνα της
καινούργιας χρονιάς, µερικές απλές αλήθειες, µικρά µυστικά και µηνύµατα που θα
ανοίξουν ένα “παράθυρο” απ’ όπου θα µπορείτε να δείτε τον εαυτό σας µε “άλλα µάτια”,
να ανακαλύψετε τις απεριόριστες δυνατότητες που διαθέτετε και να τις εκµεταλλευτείτε
για να ζήσετε µια ζωή γεµάτη Καλοτυχία.
Ναι, σας αξίζει!!!
Γεµίστε τις σελίδες του µε τις δικές σας χαρές, τις µικρές και µεγάλες επιθυµίες και απλώς
ευχηθείτε να γίνουν πραγµατικότητα.
Καλή και ευλογηµένη χρονιά µε όλα τα αγαθά του Θεού στην αγκαλιά σας!
Ευτυχισµένος ο καινούργιος χρόνος, είναι δικός σας, είναι δικός µας, όλων µας…
Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις «Μύρτος» σε όλα τα βιβλιοπωλεία.
Πληροφορίες στο τηλ. 210-8028828, [email protected],
-
Videos
Πέγκυ Μουζάκη | 3 Βήματα που μπορείς να κάνεις όταν νιώθεις οτι είσαι έτοιμη/ος να “εκραγείς”!
-
Videos
Η ιστορία του BusinessWoman
-
Επίκαιρα Πρόσωπα
Οι startup που “μαγνητίζουν” | Στεφανία Φράρου
-
Επίκαιρα Πρόσωπα
Παναγιώτα Μαθιουδάκη | Ανακαλύπτοντας την ομορφιά…
-
Videos
Πέγκυ Μουζάκη | Επικοινωνία και Συγκρούσεις με Αποδοχή, Κατανόηση και Σεβασμό
-
Videos
Πέγκυ Μουζάκη | 5 Αλήθειες για να επικοινωνήσουμε με κάποιον άνθρωπο
-
Επίκαιρα Πρόσωπα
Οι startup που “μαγνητίζουν” | Μαριλένα Πατέρα
-
Επίκαιρα Πρόσωπα
Οι startup που “μαγνητίζουν” | Μαρίνα Προκοϊωσήφη