Lifestyle
Μόνο εσύ ξέρεις τι είναι καλό για σένα δουλεύοντας στο σπίτι!
Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε ακούσει στη διάρκεια της καραντίνας συμβουλές, tips, οδηγίες ή ακόμα και υποχρεωτικά προγράμματα για το πως πρέπει να δουλεύουμε από το σπίτι, πως να μοιράζουμε το χρόνο μας ή τι σειρά να βάλουμε τις δραστηριότητές μας. Sorry, αλλά ποιος μπορεί να σου πει τι ακριβώς να κάνεις; Κανείς δε ξέρει τη ψυχολογία σου, τις αντοχές σου ή τη διάθεσή σου.
Μια εξαντλημένη ψυχολογία, αντοχές που λύγισαν και ανύπαρκτη διάθεση. Πόσο παραγωγικός να είσαι με αυτό το παζλ των τριών στη φαρέτρα σου μη ξέροντας πότε θα επιστρέψεις στην κανονικότητα που κάποτε μισούσες αλλά τώρα σου φαίνεται ιδεατό σενάριο;
Ποιος μπορεί να σου πει από πότε μέχρι πότε να δουλεύεις στο σπίτι ή πως να διαμορφώσεις την εσώκλειστη ρουτίνα σου, όταν το μόνο που έχεις συνηθίσει πλέον είναι η πλήρης αταξία και αναρχία σε ωράριο;
1. Η παραγωγικότητα θέλει έμπνευση, διάθεση, δημιουργικότητα και σαφείς μικρούς στόχους. Δεν είναι εύκολο να επιτευχθεί στο σπίτι, αλλά ίσως αν οργανώσουμε ένα συγκεκριμένο χώρο να κάνουμε αποκλειστικά δουλειά, μας βοηθήσει να συγκεντρωθούμε περισσότερο. Αυτός ο χώρος δε μπορεί κανείς να σου πει ποιος θα είναι.
Αν βολευτείς να είσαι με το laptop αγκαλιά στον καναπέ, στο γραφείο, στην κουζίνα ή ακόμα και στο κρεβάτι σου, κανείς δε μπορεί να σε συμβουλέψει να μην το κάνεις. Η φωτεινότητα και η θέα ίσως μπορούν να σε βοηθήσουν. Ακόμα κι αν είσαι σπίτι, δυστυχώς ξέρεις πως πρέπει να φέρεις εις πέρας μια καθημερινή αναγκαιότητα, επομένως όσο περισσότερο χαλαρός είσαι στο χώρο σου, τόσο ευκολότερο για σένα.
2. Ξέρω πως είναι δύσκολο, αλλά ίσως αν αφήσεις λίγο στην άκρη το κινητό να έχεις περισσότερα παραγωγικά αποτελέσματα από άποψη διάσπασης προσοχής. Δε μπορώ να φανταστώ πόσες δουλειές μππορούν να γίνουν χωρίς social media ή digital κομμάτι, αλλά αν έχεις το περιθώριο κάνε ένα τεστ με τον εαυτό σου και άσε το στην άκρη.
Αν κάνεις πραγματικά καλό multitasking, είμαι σίγουρη πως μπορείς να τα κοιτάς όλα ταυτόχρονα χωρίς να αφήνεις πίσω τη δουλειά. Και κανείς προφανώς δε μπορεί να σου πει τον τρόπο που εσύ μπορείς ευκολότερα και γρηγορότερα να τελειώσεις τη δουλειά σου – με ή χωρίς διαλείμματα και με ή χωρίς social.
3. Έχει αποδειχτεί πως φέρνει ημερήσια αποτελέσματα, οπότε θα σε συμβούλευα με το που ξυπνάς το πρωί να γράφεις σε ένα post it με bullets τα 5 πράγματα που απαραιτήτως πρέπει να φέρεις εις πέρας μέσα στη μέρα είτε πρόκειται για δουλειά είτε όχι. Θα δεις πόσο παραγωγική είναι αυτή η μικρή καθημερινή στοχοθεσία!
4. Εκτός κι αν έχεις συγκεκριμένο ωράριο στη δουλειά σου που σε υποχρεώνει συγκεκριμένες ώρες από το σπίτι να παράγεις έργο για να το κοινοποιείς σε κάποιους, κανείς δε θα σου πει ποιες είναι οι ώρες που εσύ είσαι πιο παραγωγικός και έχεις τη διάθεση να παράξεις έργο. Το αν πρόκειται για πολύ πρωινές ή βραδινές ώρες, αυτό το ξέρεις μόνο εσύ, η ψυχολογία σου και το καθεστώς που επικρατεί στο σπίτι σου.
Ο σκοπός δεν είναι απλά να κάνεις τη δουλειά σου, αλλά όταν λήξει όλο αυτό να είσαι ο ίδιος υγιής και δημιουργικός άνθρωπος. Με λίγα λόγια, κανείς δε ξέρει καλύτερα από σένα τι δουλεύει καλύτερα για σένα. Το αν πεινάς συνέχεια, το αν θέλεις τακτικά διαλείμματα, το αν σε βολεύει να δουλεύεις ξημερώματα ή το αν θέλεις συνέχεια να έχεις ανοικτά τα social media διαβάζοντας νέα ή λέγοντας 3 λέξεις με τους ανθρώπους που θέλεις- αυτό είναι μόνο δικός σου λογαριασμός.
Ακόμα κι αν συνηθίσαμε στην απομόνωση, κανείς δε θα μας στερήσει το δικαίωμα της επικοινωνίας. Σε κάθε της μορφή. Με κάθε μέσο. Μέχρι η απομόνωση να πάρει τη θέση της αγκαλιάς, η σιωπή να πάρει τη θέση του γέλιου στο γραφείο και η δημιουργικότητα να ξαναγεννηθεί από τις στάχτες της μόλις την αφήσουν ελεύθερη να έρθει σε επαφή με το κοινωνικό σύνολο.
Εκδηλώσεις
Ημερίδα με τίτλο: « Τεχνητή Νοημοσύνη και Εκπαίδευση -Επαναπροσδιορίζοντας την διδασκαλία και την μάθηση.»
Τα Αρσάκεια Σχολεία Θεσσαλονίκης διοργανώνουν ημερίδα με τίτλο: «Τεχνητή
Νοημοσύνη και Εκπαίδευση – Επαναπροσδιορίζοντας την διδασκαλία και την μάθηση.», η
οποία θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Αρσάκειου Δημοτικού Θεσσαλονίκης.
Η ημερίδα εστιάζει στη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης ως εκπαιδευτικό εργαλείο που
σκοπό έχει να επαναπροσδιορίσει τις παραδοσιακές μεθόδους διδασκαλίας, ενισχύοντας
την ατομική συμμετοχή και εμπλοκή των μαθητών μέσω έρευνας και καταρρίπτοντας τη
κλασική προσέγγιση «λύσε», «απάντησε», «βρες», «υπολόγισε» κ.ά..
Η ημερίδα θα περιλαμβάνει 4 ενότητες τις οποίες θα παρουσιάσουν και θα αναλύσουν
εγκεκριμένοι ομιλητές του εκπαιδευτικού και τεχνολογικού χώρου. Πρόκειται για την
κυρία Ζωή Γαβριηλίδου, καθηγήτρια Θεωρητικής Γλωσσολογίας τού Τμήματος
Φιλολογίας τού Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, τον δρ Άρη Μαυρομμάτη,
μαθηματικός‒θεωρητικός Τέχνης, Ανάπτυξης Υπερμέσων του Κέντρου Διά Βίου
Μάθησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, τον κύριο Γιάννη Αναστασόπουλο,
διευθυντής Microsoft στον τομέα τής Εκπαίδευσης στην Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα και
την κυρία Έλενα Ζαγλαρίδου, υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων για την
Microsoft στην Ελλάδα, Κύπρο, Μάλτα και Αδριατική.
Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους ομιλητές, να θέσουν
τα ερωτήματα τους και να δουν στην πράξη όλα όσα περιλαμβάνουν οι ομιλίες καθώς θα
πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις με μικροδιδασκαλίες με τη χρήση Τεχνητής
Νοημοσύνης, από εκπαιδευτικούς του Αρσακείου Δημοτικού Θεσσαλονίκης.Κατά τη λήξη
της ημερίδας, όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης.
Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή εδώ:
https://forms.office.com/e/E7m1ZqLsdZ
Γαστρονομία
Masterclass: Οι θησαυροί της αγοράς Μοδιάνο: Ταξίδι στις γεύσεις της Ελλάδας
Κατά τη διάρκεια της γιορτινής περιόδου, η εμβληματική Αγορά Μοδιάνο, φιλοξένησε μία ακόμη ξεχωριστή περιήγηση γαστρονομίας με επίκεντρο τις αυθεντικές ελληνικές γεύσεις και τα τοπικά προϊόντα που μπορεί να βρει ο επισκέπτης στα καταστήματά της. Η δραστηριότητα, σχεδιασμένη αποκλειστικά για τον Σύνδεσμο Ξεναγών Θεσσαλονίκης και Βορείου Ελλάδος, στόχευσε στο να αναδείξει την Αγορά ως έναν ξεχωριστό τουριστικό προορισμό, που αποτελεί πυλώνα της τοπικής γαστρονομικής παράδοσης, μέσα από μια περιήγηση στα αυθεντικά προϊόντα και τους ανθρώπους που τα δημιουργούν.
Η εκδήλωση ξεκίνησε στον εξώστη της Αγοράς, όπου όλοι οι συμμετέχοντες συγκεντρώθηκαν για μια πρώτη γνωριμία. Εκεί, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα ζεστό ρόφημα δίκταμου από το κατάστημα «Modiano’s Bahar», ενώ η ομάδα των Chef Stories ξεκίνησε παράλληλα την εισήγηση της, με σκοπό την ενημέρωση για την γενική φιλοσοφίας της Αγοράς και την σημασία της ανάδειξης τοπικών προϊόντων.
Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες και ξεκίνησαν την περιήγησή τους στα καταστήματα της Αγοράς, με κάθε στάση να αποτελεί έναν μικρό σταθμό γευστικής ανακάλυψης.
Τα καταστήματα που επισκεφθήκαμε μας πρόσφεραν ξεχωριστές μπουκιές από όλη την Ελλάδα, ενώ ταυτόχρονα μοιράστηκαν μαζί μας πληροφορίες σχετικά με την επαγγελματική τους διαδρομή και τον τρόπο παραγωγής και διάθεσης των αγαθών τους.
Τα βήματα μας, καθοδήγησαν η Νανά Ζυγούρα, σύμβουλος επιχειρηματικής ανάπτυξης, εκπαιδεύτρια και συνεργάτιδα της εταιρίας Chef Stories και η Σύλβια Κουμεντάκη Director / Gastronomy Events’ Specialist & Consultant της εταιρίας Chef Stories.
Ξεκινώντας από το κατάστημα «Το Πιροσκί», δοκιμάσαμε τα βραβευμένα πιροσκί με γέμιση μπουγιουρντί, ανακαλύπτοντας την πλούσια παράδοση της Ποντιακής κουζίνας. Στον «Αγροτικό Συνεταιρισμό Μεσοτόπου Λέσβου» γνωρίσαμε το αυθεντικό λαδοτύρι ΠΟΠ Μυτιλήνης, μαθαίνοντας για τη διαδικασία παραγωγής του. Στο «Τυροκομείο Αρβανίτη», γευτήκαμε μια ποικιλία τυριών, όπως φέτα ΠΟΠ, μανούρι ΠΟΠ, κυανό μπλε τυρί και γραβιέρα, συνοδευόμενα από χρήσιμες πληροφορίες για την παραγωγή τους. Με σκοπό το ταίριασμα με τα τυροκομικά, ακολούθησε το μέλι, με γευσιγνωσία τεσσάρων διαφορετικών μελιών που εμπορεύεται η εταιρία “Wise Greece”, όπου ακούσαμε προσεκτικά τη διαδικασία μελισσοκομίας αλλά και τα χαρακτηριστικά της κάθε ποικιλίας. Σειρά είχε το κατάστημα «Chrisopigi Deli» με γευσιγνωσία ελαιόλαδου και σημαντικές πληροφορίες για τα Κρητικά προϊόντα. Μία μοναδική γευσιγνωσία ελαιόλαδου, αλλά και ελιάς, είχαμε την ευκαιρία να μας παρουσιάσει το κατάστημα «Olicatessen» ολοκληρώνοντας τις γνώσεις μας για τις ξεχωριστές ποικιλίες και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους.
Η περιήγηση συνεχίστηκε στο «Modiano’s Bahar”, όπου οι συμμετέχοντες έπαιξαν ένα διαδραστικό παιχνίδι όσφρησης, με μπαχαρικά ξυπνώντας τις αισθήσεις και τη φαντασία τους. Το Masterclass συνεχίστηκε στο νέο κατάστημα, την “Ψαραγορά Μοδιάνο”, όπου δοκιμάσαμε τηγανισμένο γαύρο, μια αυθεντική θαλασσινή λιχουδιά της ελληνικής κουζίνας.
Στη συνέχεια, απολαύσαμε ιταλικές γεύσεις στο επίσης νέο κατάστημα, «Panini Artistici», με αφράτη φοκάτσια και πανίνι με porchetta, provola, μοσχαρίσια κεφτεδάκια με σάλτσα san marzano. Ολοκληρώσαμε τις αλμυρές γεύσεις με το εμβληματικό «Μπιφτέκι του κυρ Γιώργου» με την χειροποίητη sauce από πιπεριά φλωρίνης, από το κατάστημα «Meating Place Διδασκάλου».
Το γλυκό φινάλε της ημέρας περιλάμβανε χαλβά σε μοναδικούς συνδυασμούς από το «Wild Souls», γλυκά πουράκια με βούτυρο αμυγδάλου, ταχίνι και καταΐφι από το «Ηλιοτρόπιο» και φυσικά παραδοσιακές καριόκες Ξάνθης από το κατάστημα «Θωμάς Καριόκα».
Την επιμέλεια της εκδήλωσης είχε η εταιρία Chef Stories E.E. Συμβουλευτικές Υπηρεσίες – Διοργάνωση Εκδηλώσεων.
Lifestyle
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΚΑΛΟΤΥΧΙΑΣ 2025
Ένα μήνυμα για σένα…
Το φως της ελπίδας για µια καλύτερη ζωή λάµπει πάντα πιο δυνατά τις πρώτες µέρες κάθε
Νέας Χρονιάς. Ένας καινούργιος χρόνος ήρθε και είναι έτοιµος να µας υποσχεθεί τα πάντα.
Κάντε τον απολογισµό σας για τη χρονιά που πέρασε και ξεκινήστε µε νέα όνειρα,
καινούργια σχέδια και στόχους για µια καλύτερη αρχή!
Καλωσορίσατε στο µαγικό ταξίδι της Νέας Χρονιάς.
Το Ηµερολόγιο Καλοτυχίας 2025 υπόσχεται να είναι σύντροφος, σύµβουλος και οδηγός σας
σ’ αυτό το υπέροχο, καλότυχο και µαγευτικό ταξίδι.
Κρατήστε το στα χέρια σας, ξεφυλλίστε τις σελίδες του και αφεθείτε…
Θα είναι κοντά σας για να σας υπενθυµίζει κάθε µέρα, κάθε εβδοµάδα, κάθε µήνα της
καινούργιας χρονιάς, µερικές απλές αλήθειες, µικρά µυστικά και µηνύµατα που θα
ανοίξουν ένα “παράθυρο” απ’ όπου θα µπορείτε να δείτε τον εαυτό σας µε “άλλα µάτια”,
να ανακαλύψετε τις απεριόριστες δυνατότητες που διαθέτετε και να τις εκµεταλλευτείτε
για να ζήσετε µια ζωή γεµάτη Καλοτυχία.
Ναι, σας αξίζει!!!
Γεµίστε τις σελίδες του µε τις δικές σας χαρές, τις µικρές και µεγάλες επιθυµίες και απλώς
ευχηθείτε να γίνουν πραγµατικότητα.
Καλή και ευλογηµένη χρονιά µε όλα τα αγαθά του Θεού στην αγκαλιά σας!
Ευτυχισµένος ο καινούργιος χρόνος, είναι δικός σας, είναι δικός µας, όλων µας…
Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις «Μύρτος» σε όλα τα βιβλιοπωλεία.
Πληροφορίες στο τηλ. 210-8028828, [email protected],
-
Videos
Πέγκυ Μουζάκη | 3 Βήματα που μπορείς να κάνεις όταν νιώθεις οτι είσαι έτοιμη/ος να “εκραγείς”!
-
Videos
Η ιστορία του BusinessWoman
-
Επίκαιρα Πρόσωπα
Οι startup που “μαγνητίζουν” | Στεφανία Φράρου
-
Επίκαιρα Πρόσωπα
Παναγιώτα Μαθιουδάκη | Ανακαλύπτοντας την ομορφιά…
-
Videos
Πέγκυ Μουζάκη | Επικοινωνία και Συγκρούσεις με Αποδοχή, Κατανόηση και Σεβασμό
-
Videos
Πέγκυ Μουζάκη | 5 Αλήθειες για να επικοινωνήσουμε με κάποιον άνθρωπο
-
Επίκαιρα Πρόσωπα
Οι startup που “μαγνητίζουν” | Μαριλένα Πατέρα
-
Επίκαιρα Πρόσωπα
Οι startup που “μαγνητίζουν” | Μαρίνα Προκοϊωσήφη