Connect with us

Γαστρονομία

Οι τροφές της αγάπης

Ο Φεβρουάριος είναι αναμφισβήτητα ο μήνας του έρωτα, με την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου να δεσπόζει στο ημερολόγιο. Κι επειδή ο έρωτας περνά από το στομάχι, δε θα μπορούσε να μην επηρεάσει και τις διατροφικές μας επιλογές. Ας δούμε λοιπόν ποιες τροφές συνθέτουν το μενού του ρομαντικού μας δείπνου, πόσες θερμίδες κρύβουν και ποια είναι τα θετικά οφέλη που προσφέρουν στην υγεία μας;

Γαρίδες & σελήνιο…

Ας ξεκινήσουμε με τα κυρίως πιάτα. Πρώτες στη λίστα μας οι γαρίδες. Οι γαρίδες εκτός από εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, είναι παράλληλα πλούσιες σε σελήνιο, ένα αντιοξειδωτικό που τονώνει το ανοσοποιητικό και συμβάλλει στην καλή λειτουργία του θυρεοειδή. Μία μερίδα 85gr μας παρέχει 34mcg σεληνίου ποσότητα ίση με το 71% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης (Σ.Η.Π).

Στρείδια…διατροφικά μαργαριτάρια

Συνεχίζουμε με τα θαλασσινά και ειδικότερα τα στρείδια. Τα στρείδια μας εφοδιάζουν με τον απαραίτητο ψευδάργυρο, βιταμίνη Β12 και σίδηρο. Ο ψευδάργυρος βοηθά στο μεταβολισμό των θρεπτικών συστατικών κι ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Η βιταμίνη Β12 είναι απαραίτητη για την παραγωγή των ερυθρών αιμοσφαιρίων που μεταφέρουν το οξυγόνο σε όλο το σώμα και διαδραματίζει επίσης σημαντικό ρόλο στο νευρικό σύστημα. Μια μερίδα των 85gr μπορεί να μας δώσει 62,6mg ψευδαργύρου και 23,6mcg βιταμίνης Β12, ποσότητες που υπερκαλύπτουν τη Σ.Η.Π. Ταυτόχρονα, μας εξασφαλίζει 3,7mg σιδήρου ποσοστό της τάξης του 20-45% της Σ.Η.Π, αναλόγως το φύλο.

Ο σολομός της καρδιάς μας…

Επόμενο πιάτο στο μενού μας είναι ο σολομός. Ο σολομός αποτελεί επιλογή που θωρακίζει το καρδιαγγειακό μας σύστημα καθώς είναι τροφή πλούσια σε Ω3 καλά λιπαρά. Η μερίδα των 90gr, όσο δηλαδή είναι το μέγεθος ενός φιλέτου σολομού, μας χαρίζει 3,8gr Ω3 λιπαρών οξέων, ποσότητα εξαιρετικά σημαντική αν σκεφτεί κανείς πως μόλις 1gr αποτελεί σύσταση για ασθενείς με τεκμηριωμένη στεφανιαία νόσο, ενώ 3-4gr είναι αρκετά για ασθενείς που χρειάζονται μείωση των τριγλυκεριδίων.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις τελευταίες μελέτες, η κατανάλωση ψαριού τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα οδηγεί σε μείωση 16% του κινδύνου εμφάνισης στεφανιαίας νόσου.

Μοσχάρι, νιασίνη & βιταμίνη Β6…

Για τους λάτρεις του κρέατος η πρότασή μας είναι φιλέ μινιόν (μοσχάρι). Τι έχει να μας προσφέρει; Μια μερίδα 90gr μας παρέχει ψευδάργυρο, σελήνιο, 7.0mg νιασίνη και 0.6mg βιταμίνη Β6,ποσότητα ίση με το 43-50% και 46% της Σ.Η.Π. αντίστοιχα. Τόσο η νιασίνη όσο και η βιταμίνη Β6 συμβάλλουν στον μεταβολισμό των υδατανθράκων, των λιπών και πρωτεϊνών. Επιπλέον η νιασίνη προωθεί τη λειτουργία των ενζύμων και η βιταμίνη Β6 συνεισφέρει στο σχηματισμό των ερυθρών αιμοσφαιρίων. Προσοχή όμως καθώς το κόκκινο κρέας περιέχει επίσης αυξημένο κορεσμένο λίπος.

Σοκολάτα & πολυφαινόλες…

Ας περάσουμε τώρα στα επιδόρπια, όπου φυσικά τον πρωταγωνιστικό ρόλο την ημέρα αυτή έχει η σοκολάτα. Η σοκολάτα είναι πηγή αντιοξειδωτικών και ειδικότερα φλαβονοειδών, που αποτελούν υποκατηγορία των γνωστών σε όλους μας πολυφαινολών. Οι πολυφαινόλες φαίνεται να δρουν προστατευτικά για την καρδιά μας μειώνοντας τον κίνδυνο αθηρωμάτωσης και καρδιαγγειακών. Επίσης φαίνεται να αυξάνουν τη συγκέντρωση της καλής (HDL) χοληστερόλης ενώ παράλληλα μειώνουν την οξείδωση της LDL χοληστερόλης. Επιλέγουμε μαύρη σοκολάτα, καθώς όσο περισσότερο κακάο τόσο περισσότερα αντιοξειδωτικά. H μερίδα των 30gr, ποσότητα ίση με ένα σπιρτόκουτο, μας παρέχει 16mg φλαβονοειδή.

deipno gia tin imera twn erwteumenwn

Αμύγδαλα τα θαυματουργά…

Συνεχίζουμε με τους ξηρούς καρπούς και ειδικότερα τα αμύγδαλα. Mία μερίδα 30gr, ποσότητα ίση με 12 αμύγδαλα ή ένα μπαλάκι του golf, μας εφοδιάζει με καλά λιπαρά, 7.3mg βιταμίνη Ε (49% της Σ.Η.Π) και 75 mg μαγνησίου (18-24% της Σ.Η.Π) αντίστοιχα. Η βιταμίνη Ε είναι ισχυρό αντιοξειδωτικό και το μαγνήσιο είναι απαραίτητο για την καλή υγεία των οστών. Πλήθος μελετών αποδεικνύουν πως η κατανάλωση ξηρών καρπών μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης στεφανιαίας νόσου και προτείνουν επίσης τους ξηρούς καρπούς ως μέσο μείωσης των λιπιδίων του αίματος.

Φράουλες & βιταμίνη C…

Για όσους προτιμούν φρούτο, καλή επιλογή είναι οι φράουλες. Μια μερίδα φράουλες των 150γρ μπορεί να καλύψει πλήρως τις ανάγκες μας σε βιταμίνη C δίνοντάς μας 89,4mg και μάλιστα με ελάχιστες θερμίδες. Η Σ.Η.Π βιταμίνης C είναι 75mg για τις γυναίκες και 90mg για τους άνδρες.

Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν…

Για το τέλος αφήσαμε το κόκκινο κρασί που σίγουρα θα συνοδεύσει τα πιάτα μας την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Το κόκκινο κρασί περιέχει ρεσβερατρόλη ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό το οποίο μπορεί να προστατεύσει τον οργανισμό από το οξειδωτικό στρες. Επιπλέον η μέτρια κατανάλωση κρασιού καθημερινά, δηλαδή ένα ποτήρι 125ml για τις γυναίκες και δύο για τους άνδρες φαίνεται να προστατεύει από την οξείδωση της κακής (LDL) χοληστερόλης και να έχει ευεργετικά αποτελέσματα ενάντια του σακχαρώδη διαβήτη, αυξάνοντας την ευαισθησία στην ινσουλίνη και βελτιώνοντας το μεταβολισμό της γλυκόζης. Καλή απόλαυση σ’ εσάς και το ταίρι σας!

Στον παρακάτω πίνακα θα δούμε συνοπτικά τα θρεπτικά συστατικά από το δείπνο του Αγ. Βαλεντίνου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Γαστρονομία

Τρόποι κατανάλωσης Πρωτεΐνης στη Νηστεία

Διατροφικά οφέλη Νηστείας

Η νηστεία δεν αποτελεί μόνο μια περίοδο αποχής από συγκεκριμένα τρόφιμα, αλλά μια ευκαιρία για σωστή και ισορροπημένη διατροφή και για πνευματική και σωματική ευεξία. Τα διατροφικά οφέλη της νηστείας είναι πολλά, καθώς η μειωμένη κατανάλωση κορεσμένων λιπαρών, που βρίσκονται κατά κύριο λόγο σε τρόφιμα ζωικής προέλευσης και η αυξημένη κατανάλωση τροφίμων φυτικής προέλευσης, πλούσια σε πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, όπως οι φυτικές ίνες, τα καλά λιπαρά και τα αντιοξειδωτικά συστατικά, έχει συνδεθεί με ευεργετικές επιδράσεις για την υγεία και το σωματικό βάρος.

Ωστόσο, μια από τις διατροφικές προκλήσεις αυτής της περιόδου είναι η κάλυψη των αναγκών του οργανισμού σε πρωτεΐνη.

Κάλυψη Πρωτεϊνικών Αναγκών

Οι πρωτεΐνες είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη και επιδιόρθωση των μυών, τη λειτουργία των οργάνων και την παραγωγή ενέργειας. Όταν οι υψηλής βιολογικής αξίας πηγές πρωτεΐνης, όπως το κρέας, το ψάρι και τα γαλακτοκομικά, αποκλείονται από τη διατροφή, είναι σημαντικό να γνωρίζεις ποιες φυτικές τροφές μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες σου.

Φυτικές πηγές Πρωτεΐνης

Σε αυτό το άρθρο θα δούμε πώς μπορείς να εμπλουτίσεις τη διατροφή σου με φυτικές πηγές πρωτεΐνης και να ανακαλύψεις νέες γεύσεις.

Όσπρια

Τα όσπρια, όπως οι φακές, φασόλια και ρεβίθια, είναι μια από τις πιο πλούσιες φυτικές πηγές πρωτεΐνης. Μπορείς να τα απολαύσεις σε σούπες, σαλάτες ή ακόμα και σε μπιφτέκια οσπρίων. Η ποικιλία τους σου δίνει τη δυνατότητα να πειραματιστείς με συνταγές που συνδυάζουν θρεπτική αξία και γεύση. Ωστόσο, επειδή τα όσπρια περιέχουν πρωτεΐνες με χαμηλότερη βιολογική αξία, λόγω της έλλειψης του απαραίτητου αμινοξέος μεθειονίνη, είναι καλό να τα συνδυάσεις με άλλα φυτικά τρόφιμα που περιέχουν μεθειονίνη όπως: τα δημητριακά, οι ξηροί καρποί ή οι σπόροι.

Τέτοιοι συνδυασμοί είναι το φακόρυζο, φασόλια με καλαμπόκι κ.α.

Προϊόντα Σόγιας

Το βασικό χαρακτηριστικό της σόγιας είναι η υψηλή περιεκτικότητά της σε πρωτεΐνη, η οποία θεωρείται εφάμιλλης βιολογικής αξίας με αυτή του κρέατος, καθώς περιέχει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα σε επαρκείς ποσότητες. Το τόφου, το τέμπε και το γάλα σόγιας είναι καλές επιλογές που μπορούν να ενσωματωθούν σε πολλές μαγειρικές παρασκευές.

Φυτικά εναλλακτικά Κρέατος

Τα φυτικά εναλλακτικά κρέατος είναι προϊόντα φυτικής προέλευσης που μιμούνται τη γεύση, την υφή και την εμφάνιση του κρέατος. Θα τα βρεις σε διάφορες μορφές, όπως burger, «κεφτεδάκια», nuggets και άλλα. Είναι πλούσια σε πρωτεΐνη (π.χ σόγιας), φυτικές ίνες, και έχουν χαμηλό οικολογικό αποτύπωμα, προσφέροντας μια πιο βιώσιμη διατροφική επιλογή.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να διαβάζεις προσεκτικά τις διατροφικές ετικέτες και να επιλέγεις προϊόντα που αναγράφουν λεπτομερώς τα συστατικά που περιέχουν, που να είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και χαμηλότερα σε αλάτι, σε ολικά και κορεσμένα λιπαρά και σάκχαρα και υψηλά σε πρωτεΐνη. Επίσης να μην περιέχουν τεχνητά ενισχυτικά γεύσης (πχ γλουταμινικό νάτριο) καθώς και τεχνητά αρώματα. Υπάρχουν εξαιρετικές επιλογές στην αγορά με θρεπτική αξία και ποιότητα που τα κάνει να ξεχωρίζουν.

Ξηροί Καρποί και Σπόροι

Οι ξηροί καρποί, όπως αμύγδαλα και καρύδια, και οι σπόροι, όπως ο λιναρόσπορος και το σουσάμι, είναι εξαιρετικές πηγές πρωτεΐνης φυτικής προέλευσης. Μπορείς να τα προσθέσεις σε σαλάτες, να τα συνδυάσεις με νιφάδες δημητριακών πρωινού ολικής άλεσης ή ακόμα και να τα καταναλώσεις με τη μορφή 100 % βουτύρου ξηρών καρπών, όπως ταχίνι ή φυστικοβούτυρο.

Δημητριακά Ολικής Άλεσης & Ψευδοδημητριακά

Η κινόα, ο αμάρανθος, το πλιγούρι και το άγριο ρύζι είναι πλούσιες πηγές πρωτεΐνης και άλλων θρεπτικών συστατικών, ενώ είναι πλούσια σε φυτικές ίνες. Μπορείς να τα συνδυάσεις με όσπρια ή λαχανικά για να δημιουργήσεις γεύματα που θα σε κρατήσουν χορτάτο/η για περισσότερη ώρα και να επωφεληθείς από τη διατροφική τους αξία.

Θαλασσινά

Τα θαλασσινά αποτελούν εξαιρετική επιλογή κατά τη νηστεία, καθώς είναι πλούσια σε πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, ενώ παράλληλα παρέχουν πολύτιμα μικροθρεπτικά συστατικά. Γαρίδες, καλαμάρια, χταπόδι και μύδια είναι μερικές από τις επιλογές που μπορείς να εντάξεις στο τραπέζι σου. Εκτός από πρωτεΐνη, περιέχουν ω-3 λιπαρά οξέα, τα οποία υποστηρίζουν την υγεία της καρδιάς και του εγκεφάλου.

Τι να κρατήσεις

Η νηστεία δεν είναι μόνο μια περίοδος πνευματικής κάθαρσης, αλλά και μια ευκαιρία να βελτιώσεις την ποιότητα της διατροφής σου, να ανακαλύψεις νέες γεύσεις και να δοκιμάσεις πιο βιώσιμες διατροφικές επιλογές. Με τα σωστά τρόφιμα, με διαφορετικούς συνδυασμούς και λίγη δημιουργικότητα, μπορείς να πετύχεις μια ισορροπημένη διατροφή που θα σου δώσει ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού!


Πάρης Παπαχρήστος : Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, M.Sc

Πηγή: https://www.mednutrition.gr/portal/lifestyle/systaseis-diatrofis/18281-tropoi-katanalosis-proteinis-sti-nisteia

Continue Reading

Γαστρονομία

Masterclass: Οι θησαυροί της αγοράς Μοδιάνο: Ταξίδι στις γεύσεις της Ελλάδας

Κατά τη διάρκεια της γιορτινής περιόδου, η εμβληματική Αγορά Μοδιάνο, φιλοξένησε μία ακόμη ξεχωριστή περιήγηση γαστρονομίας με επίκεντρο τις αυθεντικές ελληνικές γεύσεις και τα τοπικά προϊόντα που μπορεί να βρει ο επισκέπτης στα καταστήματά της. Η δραστηριότητα, σχεδιασμένη αποκλειστικά για τον Σύνδεσμο Ξεναγών Θεσσαλονίκης και Βορείου Ελλάδος, στόχευσε στο να αναδείξει την Αγορά ως έναν ξεχωριστό τουριστικό προορισμό, που αποτελεί πυλώνα της τοπικής γαστρονομικής παράδοσης, μέσα από μια περιήγηση στα αυθεντικά προϊόντα και τους ανθρώπους που τα δημιουργούν.

Η εκδήλωση ξεκίνησε στον εξώστη της Αγοράς, όπου όλοι οι συμμετέχοντες συγκεντρώθηκαν για μια πρώτη γνωριμία. Εκεί, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα ζεστό ρόφημα δίκταμου από το κατάστημα «Modiano’s Bahar», ενώ η ομάδα των Chef Stories ξεκίνησε παράλληλα την εισήγηση της, με σκοπό την ενημέρωση για την γενική φιλοσοφίας της Αγοράς και την σημασία της ανάδειξης τοπικών προϊόντων.

 Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες και ξεκίνησαν την περιήγησή τους στα καταστήματα της Αγοράς, με κάθε στάση να αποτελεί έναν μικρό σταθμό γευστικής ανακάλυψης. 

Τα καταστήματα που επισκεφθήκαμε μας πρόσφεραν ξεχωριστές μπουκιές από όλη την Ελλάδα, ενώ ταυτόχρονα μοιράστηκαν μαζί μας πληροφορίες σχετικά με την επαγγελματική τους διαδρομή  και τον τρόπο παραγωγής και διάθεσης των αγαθών τους.  

Τα βήματα μας, καθοδήγησαν η Νανά Ζυγούρα, σύμβουλος επιχειρηματικής ανάπτυξης, εκπαιδεύτρια και συνεργάτιδα της εταιρίας Chef Stories και η Σύλβια Κουμεντάκη Director / Gastronomy Events’ Specialist & Consultant της εταιρίας Chef Stories.

Ξεκινώντας από το κατάστημα «Το Πιροσκί», δοκιμάσαμε τα βραβευμένα πιροσκί με γέμιση μπουγιουρντί, ανακαλύπτοντας την πλούσια παράδοση της Ποντιακής κουζίνας. Στον «Αγροτικό Συνεταιρισμό Μεσοτόπου Λέσβου» γνωρίσαμε το αυθεντικό λαδοτύρι ΠΟΠ Μυτιλήνης, μαθαίνοντας για τη διαδικασία παραγωγής του. Στο «Τυροκομείο Αρβανίτη», γευτήκαμε μια ποικιλία τυριών, όπως φέτα ΠΟΠ, μανούρι ΠΟΠ, κυανό μπλε τυρί και γραβιέρα, συνοδευόμενα από χρήσιμες πληροφορίες για την παραγωγή τους. Με σκοπό το ταίριασμα με τα τυροκομικά, ακολούθησε το μέλι, με γευσιγνωσία τεσσάρων διαφορετικών μελιών που εμπορεύεται η εταιρία “Wise Greece”, όπου ακούσαμε προσεκτικά τη διαδικασία μελισσοκομίας αλλά και τα χαρακτηριστικά της κάθε ποικιλίας. Σειρά είχε το κατάστημα «Chrisopigi Deli» με γευσιγνωσία ελαιόλαδου και σημαντικές πληροφορίες για τα Κρητικά προϊόντα. Μία μοναδική γευσιγνωσία ελαιόλαδου, αλλά και ελιάς, είχαμε την ευκαιρία να μας παρουσιάσει το κατάστημα «Olicatessen» ολοκληρώνοντας τις γνώσεις μας για τις ξεχωριστές ποικιλίες και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους.

Η περιήγηση συνεχίστηκε στο «Modiano’s Bahar”, όπου οι συμμετέχοντες έπαιξαν ένα διαδραστικό παιχνίδι όσφρησης, με μπαχαρικά ξυπνώντας τις αισθήσεις και τη φαντασία τους. Το Masterclass συνεχίστηκε στο  νέο κατάστημα, την “Ψαραγορά Μοδιάνο”, όπου δοκιμάσαμε τηγανισμένο γαύρο, μια αυθεντική θαλασσινή λιχουδιά της ελληνικής κουζίνας.

Στη συνέχεια, απολαύσαμε ιταλικές γεύσεις στο επίσης νέο κατάστημα, «Panini Artistici», με αφράτη φοκάτσια και πανίνι με porchetta, provola, μοσχαρίσια κεφτεδάκια με σάλτσα san marzano. Ολοκληρώσαμε τις αλμυρές γεύσεις με το εμβληματικό «Μπιφτέκι του κυρ Γιώργου» με την χειροποίητη sauce από πιπεριά φλωρίνης, από το κατάστημα «Meating Place Διδασκάλου». 

Το γλυκό φινάλε της ημέρας περιλάμβανε χαλβά σε μοναδικούς συνδυασμούς από το «Wild Souls», γλυκά πουράκια με βούτυρο αμυγδάλου, ταχίνι και καταΐφι από το «Ηλιοτρόπιο» και φυσικά παραδοσιακές καριόκες Ξάνθης από το κατάστημα «Θωμάς Καριόκα».

Την επιμέλεια της εκδήλωσης είχε η εταιρία Chef Stories E.E.  Συμβουλευτικές Υπηρεσίες – Διοργάνωση Εκδηλώσεων.

Continue Reading

Lifestyle

Journal Αφθονίας… Απόκτησε mindset εκατομμυριούχου!

Είναι η Αφθονία κάτι ακατόρθωτο ή µήπως τελικά ο τρόπος σκέψης µας επηρεάζει
δραστικά τον τρόπο που αντιµετωπίζουµε το χρήµα, την ευτυχία και τα όνειρά µας;
Έχεις αναρωτηθεί γιατί κάποιοι άνθρωποι ζουν µε Αφθονία ενώ κάποιοι άλλοι δεν την
συναντούν ποτέ; Αλήθεια πόσα πράγµατα δεν καταφέρνεις να κάνεις τελικά εξαιτίας της
οικονοµικής σου κατάστασης;

Βιώνεις δυσάρεστα συναισθήµατα κάθε φορά που συζητάς για τα οικονοµικά σου,
αγχώνεσαι και δεν τολµάς να µπεις στους τραπεζικούς σου λογαριασµούς;
Το Journal Αφθονία έρχεται για να σε εκπαιδεύσει και να αποκτήσεις το Mindset
Εκατοµµυριούχου, απελευθερώνοντας οτιδήποτε δεν χρειάζεσαι πια, κατανοώντας την
παρούσα κατάστασή σου και τολµώντας να ονειρευτείς το µέλλον σου.

Πώς µπορεί να βελτιωθεί η οικονοµική σου κατάσταση; Ξεκινώντας σήµερα να
αναγνωρίζεις που βρίσκεσαι αλλά και που θέλεις να πας.
Η Χριστίνα Πίκουλα, αφουγκραζόµενη τις ανάγκες των ανθρώπων γύρω της οι οποίοι ζουν
µε πολλές ελλείψεις, δεν τολµούν να εκπληρώσουν τα όνειρά τους & µένουν ανίσχυροι &
στάσιµοι, δηµιούργησε το Journal Αφθονία σε συνεργασία µε τις εκδόσεις ΜΥΡΤΟΣ για να
ενισχύσουν τον άνθρωπο της διπλανής πόρτας.
ΦΕΡΕ ΤΗΝ ΑΦΘΟΝΙΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ ΜΕΣΑ ΣΕ 90 ΗΜΕΡΕΣ & ∆ΟΚΙΜΑΣΕ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΠΟΥ
∆ΟΚΙΜΑΖΟΥΝ ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.
Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Μύρτος» σε όλα τα βιβλιοπωλεία.
Πληροφορίες στο τηλ. 210-8028828, [email protected], www.myrtosbooks.gr

Continue Reading

Trending