Connect with us

Lifestyle

Πώς να ξεβουλώσω τη λεκάνη της τουαλέτας;

Αν βρεθείς στην άτυχη θέση, να έχεις βουλωμένη λεκάνη, θα διαβάσεις πολλά tips σχετικά με τρόπους απόφραξης της λεκάνης.

Πριν εμπιστευτείς κάποιο χημικό σκεύασμα για να ξεβουλώσεις τη λεκάνη της τουαλέτας σου, καλό είναι να δοκιμάσεις πρώτα τους παρακάτω τρόπους. Ο λόγος; Τα χημικά μπορεί να βλάψουν τις σωληνώσεις της λεκάνης και να έχεις ένα πιο σοβαρό πρόβλημα να αντιμετωπίσεις!

Παρακάτω συγκεντρώσαμε τους πιο επιτυχημένους απόφραξης λεκάνης, σύμφωνα με τους επαγγελματίες υδραυλικούς του είδους!

Πώς να ξεβουλώσω τη λεκάνη της τουαλέτας χωρίς χημικά; 

#1 Ξεβούλωμα λεκάνης με καυτό νερό

Η πιο διαδεδομένη και επιτυχημένη συμβουλή για το ξεβούλωμα της λεκάνης, είναι να χρησιμοποιήσεις καυτό νερό.

Αρχικά, καλό είναι να διακόψεις την παροχή του νερού στη λεκάνη ώστε να μην υπερχειλίσει.

Έπειτα ζεσταίνεις ένα κατσαρολάκι με νερό μέχρι να βγάλει υδρατμούς και το ρίχνεις μέσα στη λεκάνη. Το αφήνεις για μερικά λεπτά και έπειτα η λεκάνη είναι έτοιμη προς χρήση!

πώς να ξεβουλώσω τη λεκάνη της τουαλέτας

#2 Χρήση υγρού απορρυπαντικού πιάτων

Ο συγκεκριμένος τρόπος για να ξεβουλώσεις τη λεκάνη σου, συνδυάζεται με την πρώτη συμβουλή, ως εξής:

Ρίχνεις 1 φλιτζάνι υγρό πιάτων και το αφήνεις για λίγα λεπτά. Έπειτα τραβάς το καζανάκι και το πρόβλημα έχει λυθεί!

πώς να ξεβουλώσω τη λεκάνη της τουαλέτας

#3 Χρήση σύρματος ή κρεμάστρας

Μπορείς να ανοίξεις μία κρεμάστρα και να δημιουργήσεις ένα άγκιστρο στην άκρη της.

Χρησιμοποίησε το άγκιστρο ώστε να απομακρύνεις ότι εμποδίζει τη λεκάνη.

Οι κινήσεις χρειάζεται να γίνουν με προσοχή, ώστε να μην τραυματίσεις τις σωληνώσεις.

πώς να ξεβουλώσω τη λεκάνη της τουαλέτας

#4 Μείγμα σόδας με ξύδι

Για αυτό το βήμα αρχικά ρίξε αφθονο νερό στη λεκάνη.

Έπειτα, ρίχνεις μία κούπα γεμάτη με μαγειρική σόδα. Μετά από 5 λεπτά, ρίχνεις μία κούπα με ξύδι και αφήνεις το μείγμα να δράσει ακόμα 10 λεπτά.

Τέλος, συμπληρώνεις με μία κατσαρόλα με ζεστό νερό, ώστε να φύγει οποιοδήποτε υπόλειμμα εμπόδιζε τη σωλήνωση της λεκάνης.

πώς να ξεβουλώσω τη λεκάνη της τουαλέτας

#5 Χρήση βεντούζας

Η τελευταία λύση είναι και η λιγότερο διαδεδομένη γι’ αυτό και χρησιμοποιείται αφού έχουν αποτύχει όλες οι άλλες.

Η χρήση βεντούζας θέλει καλό χειρισμό για να πετύχει και έπειτα θέλει και τον κατάλληλο χρόνο απολύμανσης της βεντούζας από τα λύματα.

  • Αφού εφαρμόσει καλά η βεντούζα στη λεκάνη και με γρήγορες παλινδρομικές κινήσεις προς τα κάτω, δημιουργείται κενό αέρος.
  • Με αυτό τον τρόπο,  η λεκάνη ξεμπλοκάρει από αντικείμενα που την έχουν φράξει.
  • Ξέρεις ότι η προσπάθεια είναι επιτυχής, όταν ακουστεί το νερό να τρέχει στο εσωτερικό των σωληνώσεων!

πώς να ξεβουλώσω τη λεκάνη της τουαλέτας

Εφόσον το πρόβλημα δεν έχει λυθεί με κάποιον από τους παραπάνω τρόπους μην επιμείνεις άλλο! Το πρόβλημα πιθανώς βρίσκεται στις σωληνώσεις και μπορεί να προκαλέσεις πρόβλημα, εάν συνεχίσεις την προσπάθεια απόφραξης από μόνος/η σου.\

Διάβασε, Επίσης: Βουλωμένη Μπανιέρα & Νιπτήρας – Δύο Ύπουλοι Εχθροί!

Μην ανησυχείς για τίποτα! Οι έμπειροι υδραυλικοί της υπηρεσίας μας στις αποφράξεις, είναι στη διάθεσή σου! Καταχώρησε την εργασία σου και λάβε άμεσα επικοινωνία από επαγγελματία υδραυλικό για την απόφραξη της λεκάνης!

Από: Διονυσία Τ.

Πηγή

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Εκδηλώσεις

Ημερίδα με τίτλο: « Τεχνητή Νοημοσύνη και Εκπαίδευση -Επαναπροσδιορίζοντας την διδασκαλία και την μάθηση.»

Τα Αρσάκεια Σχολεία Θεσσαλονίκης διοργανώνουν ημερίδα με τίτλο: «Τεχνητή
Νοημοσύνη και Εκπαίδευση – Επαναπροσδιορίζοντας την διδασκαλία και την μάθηση.», η
οποία θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Αρσάκειου Δημοτικού Θεσσαλονίκης.

Η ημερίδα εστιάζει στη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης ως εκπαιδευτικό εργαλείο που
σκοπό έχει να επαναπροσδιορίσει τις παραδοσιακές μεθόδους διδασκαλίας, ενισχύοντας
την ατομική συμμετοχή και εμπλοκή των μαθητών μέσω έρευνας και καταρρίπτοντας τη
κλασική προσέγγιση «λύσε», «απάντησε», «βρες», «υπολόγισε» κ.ά..

Η ημερίδα θα περιλαμβάνει 4 ενότητες τις οποίες θα παρουσιάσουν και θα αναλύσουν
εγκεκριμένοι ομιλητές του εκπαιδευτικού και τεχνολογικού χώρου. Πρόκειται για την
κυρία Ζωή Γαβριηλίδου, καθηγήτρια Θεωρητικής Γλωσσολογίας τού Τμήματος
Φιλολογίας τού Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, τον δρ Άρη Μαυρομμάτη,
μαθηματικός‒θεωρητικός Τέχνης, Ανάπτυξης Υπερμέσων του Κέντρου Διά Βίου
Μάθησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, τον κύριο Γιάννη Αναστασόπουλο,
διευθυντής Microsoft στον τομέα τής Εκπαίδευσης στην Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα και
την κυρία Έλενα Ζαγλαρίδου, υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων για την
Microsoft στην Ελλάδα, Κύπρο, Μάλτα και Αδριατική.

Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους ομιλητές, να θέσουν
τα ερωτήματα τους και να δουν στην πράξη όλα όσα περιλαμβάνουν οι ομιλίες καθώς θα
πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις με μικροδιδασκαλίες με τη χρήση Τεχνητής
Νοημοσύνης, από εκπαιδευτικούς του Αρσακείου Δημοτικού Θεσσαλονίκης.Κατά τη λήξη
της ημερίδας, όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης.

Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή εδώ:
 https://forms.office.com/e/E7m1ZqLsdZ

Continue Reading

Γαστρονομία

Masterclass: Οι θησαυροί της αγοράς Μοδιάνο: Ταξίδι στις γεύσεις της Ελλάδας

Κατά τη διάρκεια της γιορτινής περιόδου, η εμβληματική Αγορά Μοδιάνο, φιλοξένησε μία ακόμη ξεχωριστή περιήγηση γαστρονομίας με επίκεντρο τις αυθεντικές ελληνικές γεύσεις και τα τοπικά προϊόντα που μπορεί να βρει ο επισκέπτης στα καταστήματά της. Η δραστηριότητα, σχεδιασμένη αποκλειστικά για τον Σύνδεσμο Ξεναγών Θεσσαλονίκης και Βορείου Ελλάδος, στόχευσε στο να αναδείξει την Αγορά ως έναν ξεχωριστό τουριστικό προορισμό, που αποτελεί πυλώνα της τοπικής γαστρονομικής παράδοσης, μέσα από μια περιήγηση στα αυθεντικά προϊόντα και τους ανθρώπους που τα δημιουργούν.

Η εκδήλωση ξεκίνησε στον εξώστη της Αγοράς, όπου όλοι οι συμμετέχοντες συγκεντρώθηκαν για μια πρώτη γνωριμία. Εκεί, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα ζεστό ρόφημα δίκταμου από το κατάστημα «Modiano’s Bahar», ενώ η ομάδα των Chef Stories ξεκίνησε παράλληλα την εισήγηση της, με σκοπό την ενημέρωση για την γενική φιλοσοφίας της Αγοράς και την σημασία της ανάδειξης τοπικών προϊόντων.

 Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες και ξεκίνησαν την περιήγησή τους στα καταστήματα της Αγοράς, με κάθε στάση να αποτελεί έναν μικρό σταθμό γευστικής ανακάλυψης. 

Τα καταστήματα που επισκεφθήκαμε μας πρόσφεραν ξεχωριστές μπουκιές από όλη την Ελλάδα, ενώ ταυτόχρονα μοιράστηκαν μαζί μας πληροφορίες σχετικά με την επαγγελματική τους διαδρομή  και τον τρόπο παραγωγής και διάθεσης των αγαθών τους.  

Τα βήματα μας, καθοδήγησαν η Νανά Ζυγούρα, σύμβουλος επιχειρηματικής ανάπτυξης, εκπαιδεύτρια και συνεργάτιδα της εταιρίας Chef Stories και η Σύλβια Κουμεντάκη Director / Gastronomy Events’ Specialist & Consultant της εταιρίας Chef Stories.

Ξεκινώντας από το κατάστημα «Το Πιροσκί», δοκιμάσαμε τα βραβευμένα πιροσκί με γέμιση μπουγιουρντί, ανακαλύπτοντας την πλούσια παράδοση της Ποντιακής κουζίνας. Στον «Αγροτικό Συνεταιρισμό Μεσοτόπου Λέσβου» γνωρίσαμε το αυθεντικό λαδοτύρι ΠΟΠ Μυτιλήνης, μαθαίνοντας για τη διαδικασία παραγωγής του. Στο «Τυροκομείο Αρβανίτη», γευτήκαμε μια ποικιλία τυριών, όπως φέτα ΠΟΠ, μανούρι ΠΟΠ, κυανό μπλε τυρί και γραβιέρα, συνοδευόμενα από χρήσιμες πληροφορίες για την παραγωγή τους. Με σκοπό το ταίριασμα με τα τυροκομικά, ακολούθησε το μέλι, με γευσιγνωσία τεσσάρων διαφορετικών μελιών που εμπορεύεται η εταιρία “Wise Greece”, όπου ακούσαμε προσεκτικά τη διαδικασία μελισσοκομίας αλλά και τα χαρακτηριστικά της κάθε ποικιλίας. Σειρά είχε το κατάστημα «Chrisopigi Deli» με γευσιγνωσία ελαιόλαδου και σημαντικές πληροφορίες για τα Κρητικά προϊόντα. Μία μοναδική γευσιγνωσία ελαιόλαδου, αλλά και ελιάς, είχαμε την ευκαιρία να μας παρουσιάσει το κατάστημα «Olicatessen» ολοκληρώνοντας τις γνώσεις μας για τις ξεχωριστές ποικιλίες και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους.

Η περιήγηση συνεχίστηκε στο «Modiano’s Bahar”, όπου οι συμμετέχοντες έπαιξαν ένα διαδραστικό παιχνίδι όσφρησης, με μπαχαρικά ξυπνώντας τις αισθήσεις και τη φαντασία τους. Το Masterclass συνεχίστηκε στο  νέο κατάστημα, την “Ψαραγορά Μοδιάνο”, όπου δοκιμάσαμε τηγανισμένο γαύρο, μια αυθεντική θαλασσινή λιχουδιά της ελληνικής κουζίνας.

Στη συνέχεια, απολαύσαμε ιταλικές γεύσεις στο επίσης νέο κατάστημα, «Panini Artistici», με αφράτη φοκάτσια και πανίνι με porchetta, provola, μοσχαρίσια κεφτεδάκια με σάλτσα san marzano. Ολοκληρώσαμε τις αλμυρές γεύσεις με το εμβληματικό «Μπιφτέκι του κυρ Γιώργου» με την χειροποίητη sauce από πιπεριά φλωρίνης, από το κατάστημα «Meating Place Διδασκάλου». 

Το γλυκό φινάλε της ημέρας περιλάμβανε χαλβά σε μοναδικούς συνδυασμούς από το «Wild Souls», γλυκά πουράκια με βούτυρο αμυγδάλου, ταχίνι και καταΐφι από το «Ηλιοτρόπιο» και φυσικά παραδοσιακές καριόκες Ξάνθης από το κατάστημα «Θωμάς Καριόκα».

Την επιμέλεια της εκδήλωσης είχε η εταιρία Chef Stories E.E.  Συμβουλευτικές Υπηρεσίες – Διοργάνωση Εκδηλώσεων.

Continue Reading

Lifestyle

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΚΑΛΟΤΥΧΙΑΣ 2025

Ένα μήνυμα για σένα…
Το φως της ελπίδας για µια καλύτερη ζωή λάµπει πάντα πιο δυνατά τις πρώτες µέρες κάθε
Νέας Χρονιάς. Ένας καινούργιος χρόνος ήρθε και είναι έτοιµος να µας υποσχεθεί τα πάντα.
Κάντε τον απολογισµό σας για τη χρονιά που πέρασε και ξεκινήστε µε νέα όνειρα,
καινούργια σχέδια και στόχους για µια καλύτερη αρχή!
Καλωσορίσατε στο µαγικό ταξίδι της Νέας Χρονιάς.
Το Ηµερολόγιο Καλοτυχίας 2025 υπόσχεται να είναι σύντροφος, σύµβουλος και οδηγός σας
σ’ αυτό το υπέροχο, καλότυχο και µαγευτικό ταξίδι.
Κρατήστε το στα χέρια σας, ξεφυλλίστε τις σελίδες του και αφεθείτε…
Θα είναι κοντά σας για να σας υπενθυµίζει κάθε µέρα, κάθε εβδοµάδα, κάθε µήνα της
καινούργιας χρονιάς, µερικές απλές αλήθειες, µικρά µυστικά και µηνύµατα που θα
ανοίξουν ένα “παράθυρο” απ’ όπου θα µπορείτε να δείτε τον εαυτό σας µε “άλλα µάτια”,
να ανακαλύψετε τις απεριόριστες δυνατότητες που διαθέτετε και να τις εκµεταλλευτείτε
για να ζήσετε µια ζωή γεµάτη Καλοτυχία.
Ναι, σας αξίζει!!!
Γεµίστε τις σελίδες του µε τις δικές σας χαρές, τις µικρές και µεγάλες επιθυµίες και απλώς
ευχηθείτε να γίνουν πραγµατικότητα.
Καλή και ευλογηµένη χρονιά µε όλα τα αγαθά του Θεού στην αγκαλιά σας!
Ευτυχισµένος ο καινούργιος χρόνος, είναι δικός σας, είναι δικός µας, όλων µας…
Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις «Μύρτος» σε όλα τα βιβλιοπωλεία.
Πληροφορίες στο τηλ. 210-8028828, [email protected],

Continue Reading

Trending