Connect with us

Επιχειρηματικότητα

Ρεκόρ αιτήσεων για το πρώτο online Bootcamp του OK!Thess

Ρεκόρ αιτήσεων και συμμετοχών για τον πρώτο online Κύκλο Επιτάχυνσης του OK!Thess

Γνωρίστε τις ομάδες του 11ου Κύκλου Επιτάχυνσης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρώτο online Bootcamp για τον 11ο κύκλο επιτάχυνσης του ΟΚ!Thess. Οι 28 ομάδες που ολοκλήρωσαν το Bootcamp εντυπωσίασαν την επιτροπή αξιολόγησης με τις καινοτόμες επιχειρηματικές τους ιδέες και επιλέχθηκαν οι 16 από αυτές για να ενταχθούν στο πλήρες πρόγραμμα επιτάχυνσης.  

Πρόκειται για ομάδες με καινοτόμες ιδέες στα πεδία του τουρισμού, της διατροφής, του περιβάλλοντος, της εκπαίδευσης, της πληροφορικής και άλλων κλάδων τεχνολογίας. Η επιτροπή που αξιολόγησε τις ομάδες στο τέλος του Bootcamp αποτελούνταν από καταξιωμένους ακαδημαϊκούς και επαγγελματίες στον τομέα της καινοτομίας και των επιχειρήσεων οι οποίοι εκπροσώπησαν τους εννέα φορείς που συμμετέχουν στο εγχείρημα του OK!Thess (Δήμος Θεσσαλονίκης, Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος, Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος, Σύνδεσμος Εξαγωγέων, Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος και Κέντρο Επιχειρηματικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης). 

Το Bootcamp του OK!Thess είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα διάρκειας μιας εβδομάδας που αποτελεί προθάλαμο για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα επιτάχυνσης του OK!Thess και για πρώτη φορά λόγω των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας, έγινε διαδικτυακά. Σε αυτή την εντατική εβδομάδα οι ομάδες παρακολούθησαν εργαστήρια διάρκειας 26 ωρών και δούλεψαν με αφοσίωση μαζί με τους startup coaches του ΟΚ!Thess και με εκπαιδευτές του Κέντρου Εθελοντών Μάνατζερ Ελλάδος πάνω στο επιχειρηματικό τους μοντέλο και την παρουσίαση της ιδέας τους στην επιτροπή αξιολόγησης. 

Το ενδιαφέρον για συμμετοχή ήταν ιδιαίτερα αυξημένο, καθώς κατατέθηκαν 51 αξιόλογες αιτήσεις. Επιλέχθηκαν οι 35 για να συμμετάσχουν στο Bootcamp, με τις 28 από αυτές να το ολοκληρώνουν και να παρουσιάζουν τελικά την ιδέα τους στην εκδήλωση παρουσίασης (pitching event). Η συμμετοχή ξεπέρασε τα όρια της Θεσσαλονίκης και της Ελλάδας καθώς έλαβαν μέρος επιχειρηματικές ομάδες με μέλη από το Βόλο, την Ξάνθη, την Αθήνα, την Κω και το Ηράκλειο της Κρήτης μέχρι το Γιερεβάν της Αρμενίας, το Λονδίνο, το Λουξεμβούργο και τη Λωζάνη. 

Για τις 16 ομάδες που εντάσσονται στον 11ο κύκλο επιτάχυνσης του OK!Thess το ταξίδι για την ανάπτυξη της startup τους συνεχίζεται. Από τον Ιούνιο μέχρι τον Σεπτέμβριο θα παρακολουθήσουν ένα εντατικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα με εξειδικευμένα εργαστήρια, masterclasses, εβδομαδιαίο coaching από έμπειρα στελέχη και mentoring από κορυφαίους επιχειρηματίες.

Στόχος του OK!Thess είναι να εμπνεύσει, να στηρίξει και να ενώσει νέους επιχειρηματίες, επαγγελματίες, ερευνητές και φοιτητές στα πρώτα τους βήματα στην νεοφυή επιχειρηματικότητα.  Αποκλειστικός δωρητής του προγράμματος είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. 

Οι ομάδες που εντάσσονται στον 11ο κύκλο επιτάχυνσης του ΟΚ!Thess με αλφαβητική σειρά είναι:

  1. act4energy: Υπηρεσίες υποστήριξης σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις του αγροδιατροφικού κλάδου για την παραγωγή ενέργειας από τα απόβλητά τους.
  2. Artivistic: Υπηρεσία online δικτύωσης αφιερωμένη στους καλλιτέχνες και επαγγελματίες στο χώρο της τέχνης, μέσα από την οποία θα μπορούν να διευρύνουν το δίκτυο επαφών τους, να δημιουργήσουν νέα κανάλια προβολής και διανομής του έργου τους και να επιδιώξουν συνεργασίες.
  3. DOBE: SaaS πλατφόρμα για επαγγελματίες διαχείρισης ανθρωπίνων πόρων και οργανισμούς που θέλουν να αυξήσουν την αφοσίωση των εργαζομένων, την ευεξία και την προσαρμογή τους στο εργασιακό περιβάλλον.
  4. Egreeno: Σειρά αγνών απορρυπαντικών από φυσικά υλικά με ιδιαίτερα καινοτόμα χαρακτηριστικά.
  5. erevno: Υπηρεσία που βοηθά όποιον κάνει έρευνα μέσω ερωτηματολογίων να συλλέξει περισσότερες απαντήσεις και αποτελέσματα υψηλότερης ποιότητας αξιοποιώντας τεχνολογία chatbot. 
  6. Levart: Εφαρμογή που βοηθά τους ταξιδιώτες να δημιουργήσουν εξατομικευμένα ταξιδιωτικά προγράμματα με τη βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης. 
  7. MANTILITY | The Mentality of Silk: Διαδικτυακή gallery μεταξωτών μαντηλιών που βοηθά δημιουργούς αλλά και ανθρώπους που ενδιαφέρονται για προϊόντα μόδας και καλλιτεχνίας, να συμμετάσχουν σε μια δημιουργική συλλογικότητα με την απόκτηση αριθμημένων καλλιτεχνικών έργων εκτυπωμένων σε μαντήλια από 100% μετάξι. 
  8. Oliveex: Ολοκληρωμένη λύση για την αυτοματοποίηση της παραγωγής και του ποιοτικού ελέγχου των ζυμούμενων τροφίμων χρησιμοποιώντας τεχνολογίες ΙοT. 
  9. Rentthis2me: Πλατφόρμα που συνδέει όσους διαθέτουν ανεκμετάλλευτα αντικείμενα και θέλουν να τα νοικιάσουν με άτομα που χρειάζονται οποιοδήποτε αντικείμενο μπορεί να φανταστεί κανείς. 
  10. RoofRate: Υπηρεσία βοήθειας ενοικίασης κατοικίας σε μια νέα πόλη χωρίς την ανάγκη της φυσικής παρουσίας του ενδιαφερόμενου, με τη λήψη σχετικής αξιολόγησης της κατοικίας από local reviewers. 
  11. Super Relief: Καινοτόμο πτυσσόμενο υποπόδιο τουαλέτας που έχει ως στόχο τόσο την πρόληψη όσο και την αντιμετώπιση πολλών προβλημάτων του εντέρου. 
  12. The Paper Boat: Ταξιδιωτική πλατφόρμα που βοηθά πολυάσχολους γονείς να επιλέξουν family friendly παρόχους υπηρεσιών (καταλύματα και επιχειρήσεις εστίασης και ψυχαγωγίας) στην Ελλάδα που πληρούν συγκεκριμένα ποιοτικά κριτήρια. 
  13. Tryquestion: Καινοτόμος εφαρμογή εύρεσης καταλυμάτων που φέρνει σε απευθείας επαφή και σε πραγματικό χρόνο τον ενδιαφερόμενο για κάποιο κατάλυμα με την αντίστοιχη επιχείρηση, προκειμένου να επιτευχθεί η πιο συμφέρουσα συμφωνία. 
  14. WeReflect: Προϊόντα που συνδυάζουν τεχνολογία ακουστικής και φωτισμού με τη χρήση οικολογικών υλικών. Στόχος η βελτίωση των συνθηκών ακουστικής και οπτικής άνεσης στον καθημερινό χώρο εργασίας και διαβίωσης.
  15. WINDWAVE: Υβριδικό σύστημα υπεράκτιας αιολικής/κυματικής ενέργειας που παρέχει αδιάκοπη παράγωγη ηλεκτρικής ενέργειας σε ιχθυοκαλλιέργειες. 
  16. Zero Foods: Χορτοφαγικά προϊόντα κρέατος και ψαριού που βοηθούν τους χορτοφάγους να τρώνε βιώσιμα.

 

INFO OK!Thess

Ιστοσελίδα OK!Thess: https://okthess.gr/el/

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Εκδηλώσεις

Ημερίδα με τίτλο: « Τεχνητή Νοημοσύνη και Εκπαίδευση -Επαναπροσδιορίζοντας την διδασκαλία και την μάθηση.»

Τα Αρσάκεια Σχολεία Θεσσαλονίκης διοργανώνουν ημερίδα με τίτλο: «Τεχνητή
Νοημοσύνη και Εκπαίδευση – Επαναπροσδιορίζοντας την διδασκαλία και την μάθηση.», η
οποία θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Αρσάκειου Δημοτικού Θεσσαλονίκης.

Η ημερίδα εστιάζει στη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης ως εκπαιδευτικό εργαλείο που
σκοπό έχει να επαναπροσδιορίσει τις παραδοσιακές μεθόδους διδασκαλίας, ενισχύοντας
την ατομική συμμετοχή και εμπλοκή των μαθητών μέσω έρευνας και καταρρίπτοντας τη
κλασική προσέγγιση «λύσε», «απάντησε», «βρες», «υπολόγισε» κ.ά..

Η ημερίδα θα περιλαμβάνει 4 ενότητες τις οποίες θα παρουσιάσουν και θα αναλύσουν
εγκεκριμένοι ομιλητές του εκπαιδευτικού και τεχνολογικού χώρου. Πρόκειται για την
κυρία Ζωή Γαβριηλίδου, καθηγήτρια Θεωρητικής Γλωσσολογίας τού Τμήματος
Φιλολογίας τού Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, τον δρ Άρη Μαυρομμάτη,
μαθηματικός‒θεωρητικός Τέχνης, Ανάπτυξης Υπερμέσων του Κέντρου Διά Βίου
Μάθησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, τον κύριο Γιάννη Αναστασόπουλο,
διευθυντής Microsoft στον τομέα τής Εκπαίδευσης στην Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα και
την κυρία Έλενα Ζαγλαρίδου, υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων για την
Microsoft στην Ελλάδα, Κύπρο, Μάλτα και Αδριατική.

Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους ομιλητές, να θέσουν
τα ερωτήματα τους και να δουν στην πράξη όλα όσα περιλαμβάνουν οι ομιλίες καθώς θα
πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις με μικροδιδασκαλίες με τη χρήση Τεχνητής
Νοημοσύνης, από εκπαιδευτικούς του Αρσακείου Δημοτικού Θεσσαλονίκης.Κατά τη λήξη
της ημερίδας, όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης.

Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή εδώ:
 https://forms.office.com/e/E7m1ZqLsdZ

Continue Reading

Παρουσίαση

Δημήτρης Ξόνογλου “Aller retour”

Έκθεση ζωγραφικής στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης

Ο εικαστικός Δημήτρης Ξόνογλου επιστρέφει στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, εκεί δηλαδή από όπου ξεκίνησε, το οποίο φιλοξενεί τη νέα ατομική του έκθεση με τίτλο «Aller retour».

Η έκθεση περιλαμβάνει μια σειρά έργων που αναδεικνύουν την πρωτότυπη χρωματική γκάμα και την εφευρετικότητα των συνθέσεών του γνωστού καλλιτέχνη, η οποία αιφνιδιάζει, προκαλώντας έντονα συναισθήματα.

Παρουσιάζονται έργα που δημιουργήθηκαν με καμένες σελίδες βιβλίων, κερί και άλλα πρόσθετα υλικά από τη σειρά Logos, πορτρέτα, μικρά και μεγάλα, με κολάζ και έντονα χρώματα, που αποτυπώνουν πρόσωπα της πραγματικότητας που συναντάμε τυχαία και αποτυπώνονται στη μνήμη μας αλλά και πρόσωπα της φαντασίας ενώ στο κέντρο της έκθεσης θα τοποθετηθεί και μια μεγάλη εγκατάσταση με τίτλο Κελί-ΙσοβιArt.

Ο Δημήτρης Ξόνογλου διαχρονικά διατηρεί μία στενή σχέση με το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, όπου έκανε την πρώτη του έκθεση το 1982. Ενδεικτικό είναι ότι ένα έργο του κοσμεί μία από τις αίθουσες του Ινστιτούτου.

Η έκθεση γίνεται με την υποστήριξη της Art Thessaloniki και τελεί υπό την αιγίδα του Γενικού Προξενείου της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη.  

Ποιος είναι ο Δημήτρης Ξόνογλου:

Γεννήθηκε στην Πρώτη Σερρών, σπούδασε ζωγραφική και χαρακτική στην Ακαδημία Καλών Τεχνών της Ρώμης και κεραμική στη Scuola di Arti Ornamentali di San Giacomo di Roma. Δίδαξε στη Μέση Εκπαίδευση και στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη ενώ έχει πραγματοποιήσει πάνω από 20 ατομικές και έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από 50 ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. 

Continue Reading

Προγράμματα

ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΚΡΙΘΗΚΑΝ ΣΤΟ NEXT STAGE LAB-TO-MARKET BOOTCAMP

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Next Stage Lab – To – Market Bootcamp, το πρόγραμμα που στηρίζει καινοτόμες ερευνητικές ομάδες και startups να μεταφέρουν τα αποτελέσματα της τεχνολογικής τους έρευνας στην αγορά. Οι συμμετέχοντες, με ισχυρές καινοτομικές προτάσεις και υψηλό τεχνολογικό υπόβαθρο, παρουσίασαν λύσεις που στοχεύουν να επιλύσουν σημαντικά προβλήματα σε διάφορους τομείς, αξιοποιώντας τεχνολογίες από πεδία όπως η ιατρική πληροφορική, η τεχνητή νοημοσύνη, η βιοτεχνολογία, και η μηχανική λογισμικού. 

Το Next Stage Lab-To-Market Bootcamp είναι αποτέλεσμα συνεργασίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Walk AUTH Innovation Accelerator, της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας και της Ideas Forward. Περισσότερα από 50 άτομα παρακολούθησαν το Bootcamp, λαμβάνοντας υποστήριξη για τη μεταφορά των αποτελεσμάτων της έρευνάς τους στην αγορά και τη δημιουργία καινοτόμων προϊόντων. Το πρόγραμμα, διάρκειας τριών εβδομάδων, περιελάμβανε εκπαίδευση και εξατομικευμένη καθοδήγηση για την ανάπτυξη επιχειρηματικών μοντέλων, δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία στις ομάδες να έρθουν σε επαφή με επιχειρηματίες, θεσμικούς επενδυτές και business angels. 

Οι ομάδες που διακρίθηκαν κατά την ολοκλήρωση του Bootcamp κέρδισαν συνολικά βραβεία αξίας 8.000 ευρώ. Η εταιρεία Doppler, που δραστηριοποιείται στο χώρο του σχεδιασμού και της κατασκευής ανελκυστήρων, προσέφερε 3.000 ευρώ στην ομάδα που συγκέντρωσε τη μεγαλύτερη βαθμολογία, ενώ οι υπόλοιπες ομάδες έλαβαν υπηρεσίες υποστήριξης. Συγκεκριμένα, το ΑΠΘ παρείχε σε 3 ομάδες είσοδο στον επόμενο κύκλο επιτάχυνσης του Walk AUTH Innovation Accelerator, η Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας διαθέσε, σε 2 ομάδες, χρήση co-working space και φιλοξενία έδρας επιχείρησης για 12 μήνες, ενώ η Ideas Forward προσέφερε σε 3 ομάδες συμβουλευτική ανακάλυψης επιχειρηματικού μοντέλου και επενδυτικής ετοιμότητας. 

Οι ομάδες του Bootcamp με την υψηλότερη κατάταξη:

1η θέση: Moverse: Αναπτύσσει μια σουίτα εργαλείων Τεχνητής Νοημοσύνης για 3D animation που επιτρέπει στους δημιουργούς και τα animation studio να μειώσουν το χρόνο και το κόστος παραγωγής περιεχομένου, μέσω έτοιμων προς χρήση, υψηλής ποιότητας animations. Η Moverse, έχοντας ήδη εξασφαλίσει τα πρώτα της επενδυτικά κεφάλαια, αποφάσισε να παραχωρήσει το χρηματικό έπαθλο των 3.000 ευρώ στη δεύτερη ομάδα.

2η θέση: MI-factor, μια startup που αναπτύσσει λύσεις ολοκληρωμένης ανάλυσης υγείας εδάφους, βοηθώντας γεωπόνους και αγρότες να παρακολουθούν και να βελτιώνουν τη γονιμότητα του εδάφους μέσω τεχνολογιών μικροβιακής νοημοσύνης και ακριβούς γεωργίας.

3η θέση: RAISE, μια πλατφόρμα πρόσβασης και ανάλυσης ερευνητικών δεδομένων στον τομέα της υγείας, επιτρέποντας στους ερευνητές να αποκτούν ασφαλή και αξιόπιστη πρόσβαση σε δεδομένα, διασφαλίζοντας την ιδιωτικότητα μέσω της προσέγγισης “επισκέπτη δεδομένων”.

Ο καθηγητής Νίκος Θεοδωράκης, επιστημονικός υπεύθυνος του Κέντρου Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας ΑΠΘ, δήλωσε “θεωρούμε το πρόγραμμα ιδανική ευκαιρία για τις ερευνητικές ομάδες του Α.Π.Θ. να αποκτήσουν εμπειρία μέσω της εκπαίδευσης και ευελπιστούμε να δούμε σύντομα τα ερευνητικά τους αποτελέσματα στην αγορά.”

Ο καθηγητής Παναγιώτης Κετικίδης, πρόεδρος της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας, ανέφερε “συγχαιρουμε τους νέους επιχειρηματίες που ονειρεύονται να βγάλουν τα ερευνητικά τους αποτελέσματα στην αγορά. Είμαστε εδώ για να σας υποστηρίξουμε και να σας ευχηθούμε, καινοτομώντας από τη Θεσσαλονίκη, να έχετε το βλέμμα σας στραμμένο στις διεθνείς αγορές.”

Ο Δημήτρης Κουρτέσης, συνιδρυτής της Ideas Forward, τόνισε ότι “συμμετείχαν ομάδες με πολλά ερευνητικά υπόβαθρα, οι οποίες δεν φοβούνται τα δύσκολα, έχουν κάτι καινούργιο να προτείνουν, στηρίζονται σε βαθιά τεχνολογική γνώση και το Next Stage τις υποστηρίζει για να προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο της ανάπτυξής τους.”

Η Managing Director της Doppler, Ανθή Σταυροπούλου, σημείωσε ότι “είναι σημαντικό να γίνονται τέτοιες κινήσεις και είμαστε πρόθυμοι να παράσχουμε βοήθεια σε όλες τις ομάδες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα. Μόνο αν κάνουμε καινούρια πράγματα μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι και να προχωρήσουμε μπροστά.”

Οι 9 ομάδες που παρουσίασαν στον τελικό του Next Stage Lab-to-Market Bootcamp:

  1. 35Mbeats: Ψηφιακά εργαλεία για την πρόληψη καρδιακών παθήσεων.
  2. ΚΟΦΕΑ: Βιώσιμα καλλυντικά από ανακυκλωμένο καφέ.
  3. Compilon: Βελτιστοποίηση λογισμικού για ταχύτερη απόδοση.
  4. MI-factor: Παρακολούθηση υγείας εδάφους για βιώσιμη γεωργία.
  5. Moverse: Εργαλεία 3D animation με AI για δημιουργούς ταινιών και video games.
  6. RAISE: Ασφαλής πρόσβαση σε ερευνητικά δεδομένα με ιδιωτικότητα.
  7. SmartMedia: Αναλύσεις σε πραγματικό χρόνο για δημοσιογραφικές ανάγκες.
  8. SnailRegen: Σύστημα παραγωγής βλέννας σαλιγκαριού για αναγέννηση δέρματος.

The Sustainables: Φορητές μονάδες πυρόλυσης για παραγωγή βιώσιμου βιοντίζελ.

Continue Reading

Trending