Lifestyle
«Σεμινάρια για Δημοσίους Υπαλλήλους και Εργαζομένους στην τοπική Αυτοδιοίκηση»
Το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Απασχόλησης και η Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης» διοργανώνουν επιμορφωτικά και εκπαιδευτικά σεμινάρια, ποικίλης θεματολογίας, στο χώρο της Τοπικής αυτοδιοίκησης και του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα.
Η ανάπτυξη των θεμάτων γίνεται από προσκεκλημένους εισηγητές αντίστοιχων φορέων με εξειδικευμένη πείρα.
Τα σεμινάρια απευθύνονται:
- Σε Εργαζομένους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Δημοσίων Φορέων,
- Σε κάθε φορέα που συνεργάζεται με το δημόσιο,
- Αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο που επιθυμεί να παρακολουθήσει τα σεμινάρια ανεξαρτήτου ειδικότητας.
Στο τέλος του εκάστοτε σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να λύσουν τυχόν απορίες που μπορεί να δημιουργηθούν κατά την παρακολούθηση.
Με την ολοκλήρωση παρέχεται Βεβαίωση Παρακολούθησης, καθώς και επιπλέον εκπαιδευτικό υλικό.
Για περισσότερες πληροφορίες:
Για Θεσσαλονίκη:
T. 2313051525 & 2311242875
E-mail: [email protected]
Για Βόλο:
Τ. 2421102088 & 2421028746
E-mail: [email protected]
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΙΔΕΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ- ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019
Τίτλος | Εισηγητής | Ημερομηνία & Ώρα διεξαγωγής |
«Οικονομική Διαχείριση – Νομιμότητα Σύναψης Δημοσίων Συμβάσεων» | ü Παζαρλόγλου Αθανάσιος, Στέλεχος ΟΤΑ, Οικονομολόγος | 4/10/2019 09:00-15:00 Αθήνα |
«Οικονομική Διαχείριση – Νομιμότητα Σύναψης Δημοσίων Συμβάσεων» | ü Παζαρλόγλου Αθανάσιος, Στέλεχος ΟΤΑ, Οικονομολόγος | 17/10/2019 09:00-15:00 Ρέθυμνο |
«Ηλεκτρονική Διαχείριση και Διακίνηση Εγγράφων με τη χρήση ψηφιακής υπογραφής» | ü Μπάτου Στέλλα, MSC Μηχανικός Πληροφορικής | 18/10/2019 9:00-15:00 Θεσσαλονίκη |
«Οικονομική Διαχείριση – Νομιμότητα Σύναψης Δημοσίων Συμβάσεων» | ü Παζαρλόγλου Αθανάσιος, Στέλεχος ΟΤΑ, Οικονομολόγος | 6/11/2019 09:00-15:00 Ξάνθη |
«Νομιμότητα προμηθειών και υπηρεσιών» | ü Γκιουλετζή Κωνσταντία: Οικονομολόγος, Ελέγκτρια δαπανών και εσόδων, Εκπαιδεύτρια του Ε.Κ.Δ.Δ.Α. και του Ινστιτούτου Εσωτερικών Ελεγκτών Ελλάδας. | 8/11/2019 9:00-15:00 Θεσσαλονίκη |
«Οικονομική Διαχείριση – Νομιμότητα Σύναψης Δημοσίων Συμβάσεων» | ü Παζαρλόγλου Αθανάσιος, Στέλεχος ΟΤΑ, Οικονομολόγος | 15/11/2019 09:00-15:00 Βόλος |
«Μητρώο Δεσμεύσεων & ΚΡΙ (Καίριοι Δείκτες Απόδοσης)» | ü Κωνσταντινίδης Κωνσταντίνος: Οικονομολόγος, Προϊστάμενος Λογιστηρίου Δήμου Θεσσαλονίκης | 29/11/2019 9:00-15:00 Θεσσαλονίκη |
«Οικονομική Διαχείριση – Νομιμότητα Σύναψης Δημοσίων Συμβάσεων» | ü Παζαρλόγλου Αθανάσιος, Στέλεχος ΟΤΑ, Οικονομολόγος | 13/12/2019 09:00-15:00 Ιωάννινα |
«Ευρωπαϊκά Προγράμματα 2021-2027: Παρουσίαση των νέων ενωσιακών χρηματοδοτήσεων και Πρακτικά θέματα σχεδιασμούς τους» | ü Καρβούνης Αντώνιος: Στέλεχος του Υπουργείου Εσωτερικών -Εθνικό Σημείο Επαφής του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Ευρώπη για τους Πολίτες, 2014-2020 | Θα ανακοινωθεί άμεσα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Βόλο |
«Ηλεκτρονικό Μητρώο Απόβλητων» | ü Κελεσίδης Αλέξανδρος: Φυσικός – Περιβαλλοντολόγος MSc | |
«Επιχειρησιακός Σχεδιασμός ΟΤΑ» | ü Στέλεχος ΟΤΑ |
Γαστρονομία
Masterclass: Οι θησαυροί της αγοράς Μοδιάνο: Ταξίδι στις γεύσεις της Ελλάδας
Κατά τη διάρκεια της γιορτινής περιόδου, η εμβληματική Αγορά Μοδιάνο, φιλοξένησε μία ακόμη ξεχωριστή περιήγηση γαστρονομίας με επίκεντρο τις αυθεντικές ελληνικές γεύσεις και τα τοπικά προϊόντα που μπορεί να βρει ο επισκέπτης στα καταστήματά της. Η δραστηριότητα, σχεδιασμένη αποκλειστικά για τον Σύνδεσμο Ξεναγών Θεσσαλονίκης και Βορείου Ελλάδος, στόχευσε στο να αναδείξει την Αγορά ως έναν ξεχωριστό τουριστικό προορισμό, που αποτελεί πυλώνα της τοπικής γαστρονομικής παράδοσης, μέσα από μια περιήγηση στα αυθεντικά προϊόντα και τους ανθρώπους που τα δημιουργούν.
Η εκδήλωση ξεκίνησε στον εξώστη της Αγοράς, όπου όλοι οι συμμετέχοντες συγκεντρώθηκαν για μια πρώτη γνωριμία. Εκεί, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα ζεστό ρόφημα δίκταμου από το κατάστημα «Modiano’s Bahar», ενώ η ομάδα των Chef Stories ξεκίνησε παράλληλα την εισήγηση της, με σκοπό την ενημέρωση για την γενική φιλοσοφίας της Αγοράς και την σημασία της ανάδειξης τοπικών προϊόντων.
Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες και ξεκίνησαν την περιήγησή τους στα καταστήματα της Αγοράς, με κάθε στάση να αποτελεί έναν μικρό σταθμό γευστικής ανακάλυψης.
Τα καταστήματα που επισκεφθήκαμε μας πρόσφεραν ξεχωριστές μπουκιές από όλη την Ελλάδα, ενώ ταυτόχρονα μοιράστηκαν μαζί μας πληροφορίες σχετικά με την επαγγελματική τους διαδρομή και τον τρόπο παραγωγής και διάθεσης των αγαθών τους.
Τα βήματα μας, καθοδήγησαν η Νανά Ζυγούρα, σύμβουλος επιχειρηματικής ανάπτυξης, εκπαιδεύτρια και συνεργάτιδα της εταιρίας Chef Stories και η Σύλβια Κουμεντάκη Director / Gastronomy Events’ Specialist & Consultant της εταιρίας Chef Stories.
Ξεκινώντας από το κατάστημα «Το Πιροσκί», δοκιμάσαμε τα βραβευμένα πιροσκί με γέμιση μπουγιουρντί, ανακαλύπτοντας την πλούσια παράδοση της Ποντιακής κουζίνας. Στον «Αγροτικό Συνεταιρισμό Μεσοτόπου Λέσβου» γνωρίσαμε το αυθεντικό λαδοτύρι ΠΟΠ Μυτιλήνης, μαθαίνοντας για τη διαδικασία παραγωγής του. Στο «Τυροκομείο Αρβανίτη», γευτήκαμε μια ποικιλία τυριών, όπως φέτα ΠΟΠ, μανούρι ΠΟΠ, κυανό μπλε τυρί και γραβιέρα, συνοδευόμενα από χρήσιμες πληροφορίες για την παραγωγή τους. Με σκοπό το ταίριασμα με τα τυροκομικά, ακολούθησε το μέλι, με γευσιγνωσία τεσσάρων διαφορετικών μελιών που εμπορεύεται η εταιρία “Wise Greece”, όπου ακούσαμε προσεκτικά τη διαδικασία μελισσοκομίας αλλά και τα χαρακτηριστικά της κάθε ποικιλίας. Σειρά είχε το κατάστημα «Chrisopigi Deli» με γευσιγνωσία ελαιόλαδου και σημαντικές πληροφορίες για τα Κρητικά προϊόντα. Μία μοναδική γευσιγνωσία ελαιόλαδου, αλλά και ελιάς, είχαμε την ευκαιρία να μας παρουσιάσει το κατάστημα «Olicatessen» ολοκληρώνοντας τις γνώσεις μας για τις ξεχωριστές ποικιλίες και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους.
Η περιήγηση συνεχίστηκε στο «Modiano’s Bahar”, όπου οι συμμετέχοντες έπαιξαν ένα διαδραστικό παιχνίδι όσφρησης, με μπαχαρικά ξυπνώντας τις αισθήσεις και τη φαντασία τους. Το Masterclass συνεχίστηκε στο νέο κατάστημα, την “Ψαραγορά Μοδιάνο”, όπου δοκιμάσαμε τηγανισμένο γαύρο, μια αυθεντική θαλασσινή λιχουδιά της ελληνικής κουζίνας.
Στη συνέχεια, απολαύσαμε ιταλικές γεύσεις στο επίσης νέο κατάστημα, «Panini Artistici», με αφράτη φοκάτσια και πανίνι με porchetta, provola, μοσχαρίσια κεφτεδάκια με σάλτσα san marzano. Ολοκληρώσαμε τις αλμυρές γεύσεις με το εμβληματικό «Μπιφτέκι του κυρ Γιώργου» με την χειροποίητη sauce από πιπεριά φλωρίνης, από το κατάστημα «Meating Place Διδασκάλου».
Το γλυκό φινάλε της ημέρας περιλάμβανε χαλβά σε μοναδικούς συνδυασμούς από το «Wild Souls», γλυκά πουράκια με βούτυρο αμυγδάλου, ταχίνι και καταΐφι από το «Ηλιοτρόπιο» και φυσικά παραδοσιακές καριόκες Ξάνθης από το κατάστημα «Θωμάς Καριόκα».
Την επιμέλεια της εκδήλωσης είχε η εταιρία Chef Stories E.E. Συμβουλευτικές Υπηρεσίες – Διοργάνωση Εκδηλώσεων.
Lifestyle
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΚΑΛΟΤΥΧΙΑΣ 2025
Ένα μήνυμα για σένα…
Το φως της ελπίδας για µια καλύτερη ζωή λάµπει πάντα πιο δυνατά τις πρώτες µέρες κάθε
Νέας Χρονιάς. Ένας καινούργιος χρόνος ήρθε και είναι έτοιµος να µας υποσχεθεί τα πάντα.
Κάντε τον απολογισµό σας για τη χρονιά που πέρασε και ξεκινήστε µε νέα όνειρα,
καινούργια σχέδια και στόχους για µια καλύτερη αρχή!
Καλωσορίσατε στο µαγικό ταξίδι της Νέας Χρονιάς.
Το Ηµερολόγιο Καλοτυχίας 2025 υπόσχεται να είναι σύντροφος, σύµβουλος και οδηγός σας
σ’ αυτό το υπέροχο, καλότυχο και µαγευτικό ταξίδι.
Κρατήστε το στα χέρια σας, ξεφυλλίστε τις σελίδες του και αφεθείτε…
Θα είναι κοντά σας για να σας υπενθυµίζει κάθε µέρα, κάθε εβδοµάδα, κάθε µήνα της
καινούργιας χρονιάς, µερικές απλές αλήθειες, µικρά µυστικά και µηνύµατα που θα
ανοίξουν ένα “παράθυρο” απ’ όπου θα µπορείτε να δείτε τον εαυτό σας µε “άλλα µάτια”,
να ανακαλύψετε τις απεριόριστες δυνατότητες που διαθέτετε και να τις εκµεταλλευτείτε
για να ζήσετε µια ζωή γεµάτη Καλοτυχία.
Ναι, σας αξίζει!!!
Γεµίστε τις σελίδες του µε τις δικές σας χαρές, τις µικρές και µεγάλες επιθυµίες και απλώς
ευχηθείτε να γίνουν πραγµατικότητα.
Καλή και ευλογηµένη χρονιά µε όλα τα αγαθά του Θεού στην αγκαλιά σας!
Ευτυχισµένος ο καινούργιος χρόνος, είναι δικός σας, είναι δικός µας, όλων µας…
Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις «Μύρτος» σε όλα τα βιβλιοπωλεία.
Πληροφορίες στο τηλ. 210-8028828, [email protected],
Lifestyle
Journal Αφθονίας… Απόκτησε mindset εκατομμυριούχου!
Είναι η Αφθονία κάτι ακατόρθωτο ή µήπως τελικά ο τρόπος σκέψης µας επηρεάζει
δραστικά τον τρόπο που αντιµετωπίζουµε το χρήµα, την ευτυχία και τα όνειρά µας;
Έχεις αναρωτηθεί γιατί κάποιοι άνθρωποι ζουν µε Αφθονία ενώ κάποιοι άλλοι δεν την
συναντούν ποτέ; Αλήθεια πόσα πράγµατα δεν καταφέρνεις να κάνεις τελικά εξαιτίας της
οικονοµικής σου κατάστασης;
Βιώνεις δυσάρεστα συναισθήµατα κάθε φορά που συζητάς για τα οικονοµικά σου,
αγχώνεσαι και δεν τολµάς να µπεις στους τραπεζικούς σου λογαριασµούς;
Το Journal Αφθονία έρχεται για να σε εκπαιδεύσει και να αποκτήσεις το Mindset
Εκατοµµυριούχου, απελευθερώνοντας οτιδήποτε δεν χρειάζεσαι πια, κατανοώντας την
παρούσα κατάστασή σου και τολµώντας να ονειρευτείς το µέλλον σου.
Πώς µπορεί να βελτιωθεί η οικονοµική σου κατάσταση; Ξεκινώντας σήµερα να
αναγνωρίζεις που βρίσκεσαι αλλά και που θέλεις να πας.
Η Χριστίνα Πίκουλα, αφουγκραζόµενη τις ανάγκες των ανθρώπων γύρω της οι οποίοι ζουν
µε πολλές ελλείψεις, δεν τολµούν να εκπληρώσουν τα όνειρά τους & µένουν ανίσχυροι &
στάσιµοι, δηµιούργησε το Journal Αφθονία σε συνεργασία µε τις εκδόσεις ΜΥΡΤΟΣ για να
ενισχύσουν τον άνθρωπο της διπλανής πόρτας.
ΦΕΡΕ ΤΗΝ ΑΦΘΟΝΙΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ ΜΕΣΑ ΣΕ 90 ΗΜΕΡΕΣ & ∆ΟΚΙΜΑΣΕ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΠΟΥ
∆ΟΚΙΜΑΖΟΥΝ ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.
Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Μύρτος» σε όλα τα βιβλιοπωλεία.
Πληροφορίες στο τηλ. 210-8028828, [email protected], www.myrtosbooks.gr
-
Videos
Πέγκυ Μουζάκη | 3 Βήματα που μπορείς να κάνεις όταν νιώθεις οτι είσαι έτοιμη/ος να “εκραγείς”!
-
Videos
Η ιστορία του BusinessWoman
-
Επίκαιρα Πρόσωπα
Οι startup που “μαγνητίζουν” | Στεφανία Φράρου
-
Επίκαιρα Πρόσωπα
Παναγιώτα Μαθιουδάκη | Ανακαλύπτοντας την ομορφιά…
-
Videos
Πέγκυ Μουζάκη | Επικοινωνία και Συγκρούσεις με Αποδοχή, Κατανόηση και Σεβασμό
-
Videos
Πέγκυ Μουζάκη | 5 Αλήθειες για να επικοινωνήσουμε με κάποιον άνθρωπο
-
Επίκαιρα Πρόσωπα
Οι startup που “μαγνητίζουν” | Μαριλένα Πατέρα
-
Επίκαιρα Πρόσωπα
Οι startup που “μαγνητίζουν” | Μαρίνα Προκοϊωσήφη