Connect with us

Lifestyle

Σοφία Χριστοδούλου: Το απλό είναι κομψό

Η Σοφία Χριστοδούλου ολοκληρώνοντας τις σπουδές της από τη σχολή μόδας AthensFashionClub και έχοντας πλέον τα απαραίτητα εφόδια ως επαγγελματίας σχεδιάστρια μόδας και δημιουργός ενδυμάτων δημιούργησε το Ατελιέ-Showroom  Sonia Adelita, έναν χώρο όπου η μόδα γίνεται με αγάπη, φινέτσα και στυλ. 

Με γνώσεις πλέον Σχεδιάστριας αλλά και επιχειρηματία μόδας μπορεί πλέον να αφιερωθεί στο αντικείμενο που της δίνει θετική ενέργεια και έμπνευση, να δημιουργεί εντυπωσιακά γυναικεία ενδύματα για όλες τις ώρες και τις περιστάσεις. 

Η δημιουργία του προσωπικού της Ατελιέ, ήταν όνειρο ζωής και μετά την εκπαίδευσή της απέκτησε πλήρως την ικανότητα να δραστηριοποιηθεί εμπορικά με σκέψεις επέκτασης για πώληση χονδρική και συμμετοχή σε εκθέσεις στο εξωτερικό, δήλωσε η Σοφία Χριστοδούλου.

1.Ακολουθείτε πιστά τις επιταγές της μόδας ή αυτοσχεδιάζετε? Πως ντύνεστε στην καθημερινή σας ζωή?

Παρακολουθώ τη μόδα αλλά μέλημα μου είναι να δημιουργώ μόδα. Τα ενδύματα θέλω να αντανακλούν το όνομά μου γι’ αυτό συνήθως οι collection μου δεν θα διαφέρουν σε ύφος. Ακολουθώ το πολύ glam στυλ σε συνδυασμό με κάποια τάση που θα με εμπνεύσει, οπότε θα βρείτε πολλά ενδύματα με γκλίτερ υφάσματα, παγιέτες, πούπουλα και βραδινές τουαλέτες. Φυσικά δεν θα λείψουν τα νυφικά, κεντημένα με πέτρες swarovski και χάντρες,  για την τόσο ξεχωριστή σας μέρα!  Η αλήθεια είναι πως στη καθημερινότητά μου επιλέγω να φοράω πιο απλά και σπόρ ρούχα όμως σε κάποια βραδινή μου  εμφάνιση ντύνομαι πάντα κομψά και εντυπωσιακά.

2.Ποια θα χαρακτηρίζατε κομψή γυναίκα?

Είναι δύσκολο να ορίσουμε την κομψότητα και όμως η παρουσία της είναι πάντα αλάνθαστη . Υπάρχει στο τρόπο που μία γυναίκα περπάτα, στον τρόπο που μιλάει, στον τρόπο που ντύνεται και σε πληθώρα άλλων πραγμάτων που μαγεύουν τους ανθρώπους το πέρασμα της. Όσο αφορά το ένδυμα μια γυναίκα για να είναι κομψή χρειάζεται απλά το ρούχο που φοράει να είναι σε αρμονία με το υπόλοιπο σώμα της. Με το στυλιστικό της γούστο να αναδεικνύει την προσωπικότητα της και τα δυνατά της σημεία έστω και αν φοράει ένα απλό κλασσικό φόρεμα. 

3.Ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σας?

Σκεπτόμενη τα επόμενα βήματα  στο χώρο της μόδας, βρέθηκα πολύ  ικανοποιημένη συμμετάσχοντας πρώτη φορά στο Graduate Fashion Show όπου η σχολή μου AthensFashionClub, μας έδωσε την ευκαιρία ως αναδυόμενοι νέοι σχεδιαστές να αναδείξουμε τις δημιουργίες μας στην Εβδομάδα Μόδας.

 Ήταν μια αξέχαστη και συγχρόνως υπέροχη εμπειρία. Έτσι στα μελλοντικά μου σχέδια θα ήθελα να ξαναζήσω όλα αυτά τα συναισθήματα, συμμετάσχοντας για άλλη μια φορά στην Athens Exclusive Designers Week πλέον ως επαγγελματίας του χώρου.

Ο κύριος στόχος μου είναι το  brand να γίνει διεθνούς φήμης και φυσικά ανυπομονώ για σύναψη συνεργασιών όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό,  δείχνοντας ότι και στην Ελλάδα μπορεί να υπάρξει πρωτοπορία, έμπνευση και δημιουργία.

Continue Reading

Lifestyle

Διαλέγοντας το πιο όμορφο νυφικό

Βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος όλων, είναι το πιο πολυσυζητημένο, το πιο αξιοσημείωτο σημείο ενός γάμου. Το νυφικό κλέβει πάντα την παράσταση, είτε είναι όμορφα ταιριασμένο, είτε όχι, γι΄ αυτό αξίζει την ιδιαίτερη προσοχή σας.

Η εκλογή του τέλειου νυφικού μπορεί να στοιχίσει την ψυχική σας ηρεμία και να σας γίνει μόνιμος εφιάλτης. Η νύφη μ’ ένα συγκρατημένο ενθουσιασμό προσπαθεί να συγκεντρώσει όσο γίνεται περισσότερες πληροφορίες από τα πιο έμπιστα και καλόγουστα άτομα του περιβάλλοντός της. Προσπαθεί να δημιουργήσει μια εικόνα προσαρμοσμένη με τα πρότυπα από τα διάφορα μοντέλα που βλέπει στα περιοδικά, τις βιτρίνες, τα καταστήματα ή ακόμη παρατηρώντας άλλες νύφες. Πολύ συχνά όμως, φτάνει στη θλιβερή ανακάλυψη ότι όλες οι πληροφορίες που συγκέντρωσε δεν κατάφεραν να την οδηγήσουν σε μια δελεαστική επιλογή. Σε μια επιλογή ανάλογη με τα όνειρα μιας ζωής εναρμονισμένης με τον χαρακτήρα της, όπου ο ρομαντισμός της, η προσωπική της συγκίνηση και αναστάτωση θα συμβαδίζουν. Αυτό συμβαίνει γιατί πολλές φορές τα πρόσωπα του άμεσου περιβάλλοντος μας, ενώ διακατέχονται από υπερβολική αγάπη δεν έχουν τις κατάλληλες γνώσεις και μας παρασύρουν σε λάθος εκλογές. Διότι  η σωστή επιλογή του νυφικού είναι προσωπική υπόθεση της νύφης. Πρέπει πάνω από όλα να κολακεύονται τα πιο όμορφά της χαρακτηριστικά. Επεμβαίνοντας διακριτικά σε καίρια σημεία, στην εικόνα που έχει εκείνη δημιουργήσει στην ονειροφαντασία της.  Γίνεται λοιπόν κατανοητό, πόσο η γνώμη ενός ειδικού γίνεται απαραίτητη, πόσο βοηθάει θετικά χωρίς να δημιουργεί άγχος, αποφεύγοντας λάθος επιλογές. Βεβαίως, μαζί με τη νύφη, ο γαμπρός, οι κουμπάροι και οι γονείς πρέπει να επικοινωνούν  με μια τέλεια αρμονία, όπως ταιριάζει στην ατμόσφαιρα της πιο όμορφης στιγμής δυο ανθρώπων που αποφασίζουν να ζήσουν μαζί.

Ο 12άλογος του σωστού νυφικού

  1. Προσδιορίστε όσο το δυνατόν καλύτερα το σχήμα του κορμιού σας, τις αναλογίες σας και το ύψος.
  2. Βρείτε τα καλύτερα σας σημεία και ποια στυλ φορεμάτων σας κολακεύουν περισσότερο. 
  3. Μην αγοράσετε απολύτως τίποτα που δεν σας εκφράζει προσωπικά. 
  4. Προσέξτε ιδιαίτερα τα πλισέ, τα βολάν, και γενικώς τα περιττά στολίδια. Αν δεν τα συνηθίσατε, αν δεν είναι μέσα στην ιδιοσυγκρασία σας μην τα προτιμήσετε, γιατί μετά από λίγο καιρό θα διαπιστώσετε ότι δεν σας ταιριάζουν.
  5. Προσέξτε ιδιαίτερα το μακιγιάζ σας και το στυλ του χτενίσματός σας. Θέλετε να είστε πιο όμορφη από ποτέ και όχι να μοιάζετε με κάτι που ποτέ δεν υπήρξατε.
  6. Προσδιορίστε ένα καλό κατάστημα που ειδικεύεται στα νυφικά. 
  7. Διαλέξτε ορισμένα στυλ και ποιότητες που σας αρέσουν. Κάντε μία προσεκτική έρευνα και προσδιορίστε τα στοιχεία που πλειοψηφούν. Ο κίνδυνος της πρόβας είναι ότι τα περισσότερα σχέδια δείχνουν θαυμάσια πάνω σας, αλλά μόνον ένα ή το πολύ δύο από αυτά είναι ακριβώς το ομορφότερο νυφικό για σας!
  8. Μην αγοράζετε το νυφικό σας φόρεμα πολύ πιο μπροστά από την ημερομηνία του γάμου. Γιατί όπως οι μέρες του γάμου πλησιάζουν θα αποκτάτε περισσότερες εμπειρίες και θα νιώθετε πλέον ότι είστε αρκετά ενημερωμένη για να κάνετε μια πιο σωστή επιλογή.
  9. Οι ιδέες σας πιθανόν να αλλάξουν. Επίσης πολλές νύφες χάνουν βάρος καθώς οι μέρες του γάμου πλησιάζουν και τότε θα πρέπει να διορθώσετε το νυφικό.
  10. Στη συνέχεια προσέξτε εάν πράγματι το λευκό του χιονιού σας κολακεύει, σας δίνει μια μοναδική έκφραση χαράς και υπερηφάνειας. Η μήπως οι πιο μαλακοί τόνοι του λευκού, του ιβουάρ έρχονται σε περισσότερη αρμονία με τους τόνους της επιδερμίδας σας και δίνουν στα μάτια σας μια μοναδική λάμψη. 
  11. Δεχθείτε ορισμένες αντικειμενικές συμβουλές. Αλλά, με προσοχή γιατί οι φίλοι, οι συγγενείς του στενού σας  περιβάλλοντος μπορεί να σας δώσουν λάθος κατευθύνσεις.
  12. Μια γνωριμία με μια χρωματολόγο ειδική σε θέματα εμφάνισης, μπορεί να σας βοηθήσει να κερδίσετε χρόνο, να εξοικονομήσετε χρήματα, να σας απομακρύνει από κάθε στεναχώρια και άγχος καθώς επίσης και να σας δώσει τις πλέον κατάλληλες συμβουλές για να οργανώσετε την γκαρνταρόμπα της πρώτης περιόδου του γάμου σας. 

Βάσω Πατεράκη – Σύμβουλος Επικοινωνίας

Continue Reading

Εκδηλώσεις

Η Μεγαλύτερη Ελληνική Αποστολή έρχεται στην Gamescom

Με μεγάλη χαρά και περηφάνια, ο Σύλλογος Δημιουργών Ψηφιακών Παιχνιδιών Ελλάδος (GDA Greece) ανακοινώνει την συμμετοχή της ελληνικής αποστολής στην Gamescom που θα διεξαχθεί στην Κολωνία.

Η ελληνική συμμετοχή συνδιοργανώνεται με την Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece) και την υποστήριξη του ΕΚΟΜΕ. Για τρίτη συνεχή χρονιά, οι Ελληνες δημιουργοί παιχνιδιών θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα project τους στη μεγαλύτερη εμπορική έκθεση ψηφιακής ψυχαγωγίας στην Ευρώπη. Φέτος, η ελληνική αποστολή θα είναι η μεγαλύτερη που έχει συμμετάσχει ποτέ στην Gamescom, φιλοδοξώντας να κατακτήσει την έκθεση και να εντυπωσιάσει την παγκόσμια κοινότητα των gamers και των επαγγελματιών του κλάδου. Με 12 μοναδικά projects, οι Ελληνες δημιουργοί είναι έτοιμοι να αναδείξουν τη δημιουργικότητα, την καινοτομία και το πάθος τους για την τέχνη των ψηφιακών παιχνιδιών.


Τα Project της Ελληνικής Αποστολής:

  1. Homeseek από την Traptics
    Ένα μετα-αποκαλυπτικό παιχνίδι στρατηγικής επιβίωσης, τοποθετημένο σε μια
    δυστοπική Γη του επόμενου αιώνα, όπου οι πόροι έχουν εξαντληθεί. Σε μια έρημο,
    όπου το νερό έχει γίνει το νέο χρυσάφι, κάθε απόφαση γίνεται ζήτημα ζωής ή
    θανάτου. Με την καθοδήγηση του πάικτη, η επιβίωση μπορεί να είναι εφικτή.
  2. Selini από την Cymban
    Ο πάικτης βυζίζεται σε μια μη γραμμική περιπέτεια γεμάτη με σκοτεινούς και
    διεφθαρμένους replicants, εναλλακτική βαρύτητα, ένα αρχαίο διαστημόπλοιο, μια
    εγκαταλελειμμένη αλιευτική βάρκα, μυστικές φυλές και άλλα. Καθοδηγεί έναν
    μοναχικό replicant μέσα από τις σκιές και αποκαλύπτει τα μυστικά αυτού του
    κρυπτικού κόσμου. Συνδυάζοντας τα στυλ παιχνιδιών όπως το Inside, Hyper Light
    Drifter και Environmental Station Alpha, το SELINI μεταμορφώνεται σε ένα 2.5D story-
    rich metroidvania επικεντρωμένο στην εξερεύνηση ενός αινιγματικού
    διασυνδεδεμένου κόσμου.
  3. Chantey από την Gordyn Code
    Ένα pirate-metal-inspired, top-down adventure game αναπτυγμένο για την σειρά φορητών κονσολών GAMEBOY™. Τοποθετημένο σε μια εναλλακτική ιστορία όπου η μυθολογία των πειρατών της Χρυσής Εποχής συναντά τους δυνατούς ρυθμούς του heavy metal, οι παίκτες ξεκινούν ένα επικό ταξίδι για να συλλέξουν μυστηριώδεις ναυτικές μελωδίες, τις οποίες θα χρησιμοποιήσουν σε ρυθμικές μάχες για να ξεπεράσουν εχθρούς, να πλοηγηθούν σε επικίνδυνα νερά και να επιβιώσουν από τους τρόμους που κρύβονται κάτω από τα κύματα του ωκεανού. Το Chantey προσφέρει μια μοναδική, cross-genre εμπειρία, συνδυάζοντας στοιχεία κλασικού adventure και rhythm gameplay με σύγχρονο game design και παρουσιάζεται με ένα εντυπωσιακά μοναδικό οπτικό στυλ που ωθεί το υλικό στο όριο των δυνατοτήτων του. Το Chantey διαθέτει επίσης ένα αυθεντικό soundtrack που αντηχεί τον διακριτικό ήχο της pirate metal μουσικής, αποτίοντας φόρο τιμής στα θρυλικά και πρωτοπόρα συγκροτήματα του είδους.
  1. UNSAFE από την Onskulls
    Ένα horror co-op sci-fi game. Ο παίκτης παίζει μόνος ή συνεργάζεται με μια ομάδα
    έως 4 παικτών για να επιβιώσει σε διαφορετικούς διαστημικούς σταθμούς που έχουν
    υποκύψει σε φρίκες της δικής τους κατασκευής. Ο πάικτης έχει τη δυνατότητα
    εξερευνήσει σταθμούς, να ανακαλύψει μυστικά, να ανακτήσει υλικά και να τα
    πουλήσει για να συνεχίσει τον κύκλο επιβίωσης.
    Unsafe Gameplay Trailer
  2. Necrophosis από την Dragonis Games
    Ένα first-person horror adventure που βυθίζει τον παίκτη σε έναν εφιαλτικό-
    κολασμένο κόσμο γεμάτο με παράξενες μορφές και ζοφερά οπτικά εφέ. Ο παίκτης
    εξερευνεί απόκοσμα-σουρεαλιστικά τοπία και ξετυλίγει μυστήρια σε αυτό το
    ατμοσφαιρικό ταξίδι μέσα από το μακάβριο.
  3. Elevator Down από την Envy Softworks 
    Ένα παιχνίδι, κρίσιμο κόμβο του Άλλου Κόσμου – Το Τμήμα Αξιολόγησης Ζωής. Στο
    “Elevator Down”, ο παίκτης παίζει τον ρόλο ενός φύλακα μεταξύ του Παραδείσου και
    της Κόλασης, διορισμένου να παίρνει την σημαντικότερη απόφαση: ποιος Ανεβαίνει
    εν τόπω χλοερώ και ποιος Κατεβαίνει σε κολασμένα βασανιστήρια. Ο παίκτης θα γίνει
    προάγγελος ελπίδας ή εκτελεστής καταδίκης; Θα πρέπει να διερευνήσει τις
    λεπτομέρειες διαφορετικών θρησκειών, να βουτήξει στα βάθη της ηθικής, της
    λύτρωσης και της ανθρώπινης κατάστασης και να ορίσει το πεπρωμένο των Ψυχών.
  1. Dunestake από την Eteros Studios
    Ένα single player, high-risk high-rewarding auto-battler με έμφαση στο betting,
    προσφέροντας ποικιλία στρατηγικών και συνδυασμών που επηρεάζουν τα
    αποτελέσματα των μαχών και του betting.
  2. Spellbound Hearts από την Funigami 
    Ένα visual novel που ακολουθεί την ιστορία του Lycos, ενός βρικόλακα που
    παγιδεύεται σε ένα έρημο κάστρο από μια ισχυρή κατάρα. Συναντά τον νεαρό μάγο
    Zephyros, που αναζητά μια σταγόνα από το αίμα του για να σώσει το χωριό του από
    μια πανώλη. Καθώς οι μοίρες τους διασταυρώνονται, ξεκινούν ένα ταξίδι
    εμπιστοσύνης, λύτρωσης και αγάπης.
  1. Haunted Bloodlines από την Horrified Triangles
    Ένα survival, psychological horror game πρώτου προσώπου. Σε σκοτεινά δωμάτια ενός
    επεκτεινόμενου αρχοντικού, μια τρομακτική ιστορία ξεδιπλώνεται. Καθώς το
    αρχοντικό “αναπνέει”, κρυμμένα μυστικά αποκαλύπτονται μέσα στους τοίχους του. Η
    επιβίωση εξαρτάται από τη δική σου ψυχική υγεία. Θυμήσου πάντα ότι ο χρόνος
    μπορεί να είναι είτε φίλος είτε εχθρός.
  2. Cat Detective Albert Wilde από την Beyond Those Hills 
    Ένα comedy adventure game με στοιχεία noir, sci-fi και mystery, τοποθετημένο σε μια
    φανταστική εκδοχή της Νέας Υόρκης στη δεκαετία του 1930. Με ατμοσφαιρικά
    ασπρόμαυρα vintage γραφικά, αξιαγάπητους ανθρωπόμορφους χαρακτήρες,
    καθηλωτικό Voice-Over και “μη ανθρώπινη” υποκριτική φωνών, το παιχνίδι
    υπόσχεται τουλάχιστον ένα αστείο για τις θηλές μιας γάτας (έχουν έξι!).
  3. Monarchy από την Brain Seal Ltd
    Ένα minimal 2D strategy game που επικεντρώνεται στην ανάπτυξη και διαχείριση μιας
    μοναρχίας, συνδυάζοντας στρατηγική και τακτική.
  4. Arcweave από την Arcweave
    Μια βραβευμένη, cross-device, no-code, collaborative λύση σχεδιασμένη για
    οργανισμούς που δημιουργούν διαδραστικές εμπειρίες. Επειδή είναι web-based,
    οποιοσδήποτε μπορεί να χρησιμοποιήσει την εφαρμογή αμέσως, χωρίς ανάγκη για
    κουραστικές λήψεις. Τα real-time collaborative features μας επιτρέπουν στις ομάδες
    και τα studios να βλέπουν, να γράφουν και να επεξεργάζονται projects ταυτόχρονα,
    χωρίς καθυστερήσεις. Με πλήρη ενσωμάτωση με Unreal Engine, Unity και Godot
    μέσω των δωρεάν επίσημων plugins μας, καθώς και υποστήριξη τρίτων plugins όπως
    DefArc για Defold, JArcscript για Java και Pixel Crushers Dialogue System για Unity.
    Design And Play Your Interactive Stories With Arcweave

Οι επισκέπτες της Gamescom θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν και να δοκιμάσουν
αυτά τα συναρπαστικά παιχνίδια στο Hall 10.2, Booth F-06G στο Indie Area της Gamescom,
γνωρίζοντας από κοντά τους δημιουργούς τους και μαθαίνοντας την ιστορία και την
έμπνευση πίσω από κάθε project.
Η στήριξη της ελληνικής βιομηχανίας ψηφιακών παιχνιδιών αποτελεί προτεραιότητα για
εμάς. Η Gamescom είναι μια σημαντική πλατφόρμα για την προβολή των ελληνικών
ταλέντων και είμαστε πεπεισμένοι ότι οι δημιουργοί μας θα εντυπωσιάσουν την παγκόσμια
κοινότητα των gamers και των επαγγελματιών του κλάδου για ακόμα μία φορά.
Η Εταιρεία Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε.) είναι ο αρμόδιος εθνικός φορέας, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Εξωτερικών, για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα και την προώθηση των εξαγωγών, με στόχο να προβάλλει τη χώρα ως ελκυστικό επενδυτικό προορισμό και να προωθεί τα ανταγωνιστικά εξαγωγικά προϊόντα και υπηρεσίες της Ελλάδας.

Continue Reading

Lifestyle

ΚΡΗΤΙΚΟΣ τιμές σταθερά στα κάτω τους!

ΚΡΗΤΙΚΟΣ τιμές σταθερά στα κάτω τους, φροντίζουμε για σταθερά μειωμένες τιμές σε πληθώρα βασικών ειδών.

Δεδομένης της συγκυρίας και της δύσκολης κατάστασης στην οποία βρίσκονται τα
ελληνικά νοικοκυριά, στην ΚΡΗΤΙΚΟΣ προσπαθούμε να επιβεβαιώσουμε την
υπόσχεση «κάθε μέρα δίπλα σας» εξασφαλίζοντας σταθερά χαμηλές τιμές.

Σε συνδυασμό με τα μέτρα της κυβέρνησης κατά της ακρίβειας και με αίσθημα
ευθύνης απέναντι στο καταναλωτικό κοινό, δίνουμε σε όλους την δυνατότητα να
καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες, προσφέροντας πληθώρα προϊόντων σε πιο
συμφέρουσες τιμές.

Είμαστε το supermarket που είναι δίπλα στον καταναλωτή και αποτελεί μέρος της
καθημερινότητάς του, δίνοντας λύσεις με την σιγουριά της καλής σχέσης ποιότητας –
τιμής και της φροντίδας, υλοποιώντας δράσεις που συμβάλλουν στην ευρύτερη
συλλογική ανάγκη του σήμερα για βελτίωση της αγοραστικής δύναμης των
νοικοκυριών.

Continue Reading

Trending