Lifestyle
7 Μεγάλα Φυτά Εσωτερικού Χώρου που αξίζουν μια θέση στο σπίτι σου!
Τα φυτά για εσωτερικούς χώρους είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να ολοκληρώσεις τη διακόσμηση του σπιτιού σου. Σαν γενική αρχή, τα ζωντανά φυτά και λουλούδια ενισχύουν τη θετική αύρα του χώρου, όπως και την ισορροπία και την αρμονία. Τις ιδιότητες αυτές δεν τις κατέχουν τα ψεύτικα φυτά, τα οποία δεν έχουν ουσιαστικό λόγο ύπαρξης στο σπίτι. Φυσικά, κάποιοι στρέφονται προς τα ψεύτικα φυτά, διότι δεν έχουν αρκετό χρόνο για τη φροντίδα των αληθινών. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν μικρά και μεγάλα φυτά εσωτερικού χώρου, τα οποία χρειάζονται ελάχιστη φροντίδα. Ακόμη και ο πιο πολυάσχολος άνθρωπος μπορεί να φροντίσει τέτοιου είδους φυτά, αρκεί να ξέρει πώς να το κάνει!
Έτσι λοιπόν, αναδεικνύεται η ανάγκη να γνωρίσεις κάποια φυτά για εσωτερικούς χώρους, τα οποία θα ομορφύνουν το σπίτι σου. Ταυτόχρονα, θα πρέπει να αντέχουν χωρίς να χρειάζονται πολλή φροντίδα. Τι είδους φυτά είναι αυτά; Πολλά ανθεκτικά φυτά θα βρεις στην οικογένεια των παχύφυτων, όπου ανήκουν και οι κάκτοι. Εκτός από αυτά, υπάρχουν και άλλα αξιόλογα φυτά για να στολίσεις το σπίτι σου. Αν σκέφτεσαι να καλύψεις αρκετό χώρο με τα φυτά σου, τότε τα μεγάλα φυτά εσωτερικού χώρου θα σου λύσουν τα χέρια. Για το λόγο αυτό, συγκεντρώσαμε για σένα τα 7 αγαπημένα μας μεγάλα φυτά και λουλούδια για εσωτερικούς χώρους για να εμπνευστείς.
7 μεγάλα φυτά εσωτερικού χώρου για να στολίσεις το σπίτι σου όλο το χρόνο!
#1 Κρότωνας
Ο κρότωνας είναι ένα εξωτικό φυτό που προέρχεται από τη Μαλαισία και την Ινδονησία. Πρόκειται για θαμνώδες φυτό, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείς να τον τοποθετήσεις σε μεγάλη γλάστρα για να αναπτυχθεί όπως πρέπει. Ανήκει στα κατεξοχήν μεγάλα φυτά εσωτερικού χώρου, αφού μπορεί να φτάσει σε ύψος μέχρι και 1,5 μέτρο. Ο κρότωνας δεν είναι κατάλληλος σαν φυτό εξωτερικού χώρου, όπως κήπου, ή μπαλκονιού. Αυτό συμβαίνει, γιατί δεν έχει αντοχή στις έντονες μεταβολές της θερμοκρασίας.Αντιθέτως, για να αναπτυχθεί και να χαρίσει ομορφιά στο χώρο, χρειάζεται σχετικά σταθερή θερμοκρασία. Η θερμοκρασία δωματίου, δηλαδή περίπου 20- 25 βαθμοί κελσίου, είναι ιδανική για το φυτό αυτό. Δε χρειάζεται συχνή λίπανση και κλάδεμα, αλλά έχει ανάγκη από υγρασία. Σου προτείνουμε να ποτίζεις τη γλάστρα του με μικρές ποσότητες νερού, αλλά πολύ συχνά, 3- 4 φορές την εβδομάδα. Είναι σημαντικό να μην ποτίζεις με τεράστιες ποσότητες νερού, γιατί αν δημιουργηθεί λίμνη στο πιατάκι του, μπορεί να σαπίσουν οι ρίζες.
#2 Στρελίτσια Βασιλίσσης
Η στρελίτσια βασιλίσσης, ή αλλιώς πουλί του παραδείσου, είναι ένα πολύ ιδιαίτερο καλλωπιστικό φυτό που προέρχεται από τη νότια Αφρική. Έχει πάρει το όνομα “πουλί του παραδείσου”, λόγω των ανθών που βγάζει, τα οποία μοιάζουν με ράμφη πουλιών. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα φυτά εσωτερικού χώρου, φτάνοντας έως και τα 2 μέτρα σε ύψος. Η στρελίτσια μπορεί να φυτευτεί και στον κήπο, ή να τοποθετηθεί σε μια μεγάλη γλάστρα στο μπαλκόνι. Παρ’ όλα αυτά, ευδοκιμεί περισσότερο σε σημεία, όπου δεν έχει πολλή υγρασία και δυνατό αέρα.Αυτοί είναι και μερικοί λόγοι για να την προφυλάξεις μέσα στο σπίτι. Τα άνθη της είναι πραγματικά ξεχωριστά και παίρνουν αποχρώσεις του πορτοκαλί και του μοβ. Τα φύλλα της είναι σκουροπράσινα και μοιάζουν σαν παχύφυτου, αν και δεν είναι. Για να διατηρήσεις τη στρελίτσια σε καλή κατάσταση, πρόσφερε της χώμα με καλή αποστράγγιση. Επίσης, μπορείς να την τοποθετήσεις σε μια θέση, από όπου να βλέπει το φως της ημέρας για λίγη ώρα κάθε μέρα. Η έκθεση στο φως θα βοηθήσει στην ανθοφορία της, κάτι που πραγματικά αξίζει να δεις στο σπίτι σου.
#3 Δράκαινα
Η δράκαινα είναι ένα τροπικό φυτό που έρχεται σε μας από τη Μαδαγασκάρη. Παρόλα αυτά, το όνομα της είναι ελληνικό και αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα φυτά εσωτερικού χώρου. Η δράκαινα είναι κατάλληλη να στολίσει το σπίτι, το γραφείο, ή και κάποιο άλλο χώρο. Είναι πολύ διακριτική και δεν απαιτεί κάποια ειδική διακόσμηση για να ταιριάζει στο περιβάλλον της. Το φυτό αυτό έχει πάνω από 40 είδη και κάποια από αυτά μπορούν να φτάσουν σε ύψος ως και 1 μέτρο.Τα φύλλα του είναι σκούρα πράσινα και μυτερά στις άκρες, ενώ δε βγάζουν λουλούδια. Παρόλο που δεν ανθίζουν, προαιρετικά μπορείς να φυτέψεις σε μια γλάστρα μια δράκαινα, μαζί με ένα φυτό που ανθίζει. Βασική προϋπόθεση είναι το λουλούδι που θα διαλέξεις να είναι κάπως πιο μικρό και να υπάρχει αρκετός χώρος στη γλάστρα και για τα δύο. Η δράκαινα είναι ένα από τα μεγάλα φυτά εσωτερικού χώρου που δε χρειάζονται πολλή περιποίηση. Χρειάζεται χώμα με καλή αποστράγγιση, θερμοκρασία δωματίου και συχνό πότισμα με μικρές ποσότητες νερού. Έτσι, διατηρείται για χρόνια ολόκληρα σε καλή κατάσταση.
#4 Φίκος Μπέντζαμιν
Ένα από τα πιο δημοφιλή είδη φίκου για εσωτερικούς χώρους είναι ο φίκος μπέντζαμιν. Το είδος αυτό έρχεται σε μας από τη Μαλαισία. Το ενδιαφέρον σημείο σε ό,τι αφορά το φίκο μπέντζαμιν, είναι πως πολλές φορές χρησιμοποιείται και σαν φυτό εξωτερικού χώρου. Το σχήμα και η μορφή του μοιάζει σαν ένα μικρό δέντρο και έτσι τοποθετείται σε κάποιους κήπους. Ωστόσο, ταιριάζει περισσότερο στα μεγάλα φυτά εσωτερικού χώρου. Αυτό ισχύει, γιατί και ο φίκος χρειάζεται σχετικά σταθερό κλίμα και θερμοκρασία γύρω στους 20- 30 βαθμούς για να αναπτυχθεί.Δεν είναι πολύ ανθεκτικός στις αντίξοες καιρικές συνθήκες και περισσότερο στο κρύο. Αν τον τοποθετήσεις μέσα στο σπίτι, το φύλλωμα του θα είναι καταπράσινο και γυαλιστερό όλο το χρόνο. Ωστόσο, χρειάζεται σχετικά αρκετή φροντίδα. Ο φίκος μπέντζαμιν αναπτύσσεται σε χώμα με καλή αποστράγγιση. Χρειάζεται πότισμα μόνο όταν το χώμα του μοιάζει στεγνό, αλλά είναι καλό να ψεκάζεις τα φύλλα του με νερό συχνά. Την άνοιξη και το φθινόπωρο πρέπει να θυμάσαι να του βάζεις λίπασμα 2 φορές το μήνα για να στολίζει το χώρο σου.
#5 Γκουσμάνια
Η γκουσμάνια είναι ένα εξωτικό καλλωπιστικό φυτό που έρχεται κοντά μας από την κεντρική και νότια Αμερική. Το φυτό αυτό έχει πάνω από 100 διαφορετικά είδη, εκ των οποίων κάποια έχουν μεγαλύτερο και κάποια μικρότερο ύψος. Συνήθως, η γκουσμάνια έχει ύψος περίπου 50 εκατοστά, με αποτέλεσμα να μη θεωρείται ένα από τα πιο μεγάλα φυτά εσωτερικού χώρου. Παρά το μέτριο ύψος της, η γκουσμάνια δεν περνά απαρατήρητη, λόγω του σχήματος και των χρωμάτων της. Τα φύλλα της είναι στενά και μακριά, ενώ στην άκρη τους παίρνουν κόκκινο, ή πορτοκαλί χρώμα.Κάποιοι θεωρούν πως αυτά είναι τα άνθη του φυτού, αλλά το σχήμα τους παραμένει ίδιο με των φύλλων. Αν σκέφτεσαι να φυτέψεις μια γκουσμάνια, καλό είναι να της προσφέρεις χώμα με καλή αποστράγγιση και πότισμα, όταν στεγνώνει το χώμα της. Επίσης, μπορείς να ψεκάζεις με νερό τα φύλλα της για να της προσφέρεις περισσότερη υγρασία. Αν κάτι πρέπει να προσέξεις, είναι να μην την εκθέτεις άμεσα στο φως του ήλιου για να μην καεί. Είναι καλύτερο να της δώσεις μια θέση κοντά σε παράθυρο με κουρτίνα, ώστε να βλέπει το φως φιλτραρισμένο.
#6 Νεφρίτης (Jade Plant)
Ο νεφρίτης είναι ένα παχύφυτο που κατάγεται από τη νότιο Αφρική. Πρόκειται για ένα από τα πιο μεγάλα φυτά εσωτερικού χώρου, με ύψος που κυμαίνεται μεταξύ 1- 3 μέτρων. Παρά το μεγάλο μέγεθος του, δε χρειάζεται πολλή φροντίδα. Ο νεφρίτης αντέχει και στον κήπο και το μπαλκόνι, αρκεί να μην έχει πολλή υγρασία, ή πάρα πολλές βροχές. Έτσι, μπορεί να σε βοηθήσει να σχεδιάσεις μια όμορφη διακόσμηση μπαλκονιού με λουλούδια. Έχει διάρκεια ζωής πολλών χρόνων, αν διατηρηθεί προστατευμένος από υπερβολικές ποσότητες νερού.Ιδανικά, ο νεφρίτης που φυτεύεις για το σπίτι σου πρέπει να έχει χώμα με καλή αποστράγγιση και να ποτίζεται σπάνια, περίπου 1 φορά την εβδομάδα. Η ιδανική θερμοκρασία για να αναπτυχθεί είναι η θερμοκρασία δωματίου, γύρω στους 20- 25 βαθμούς κελσίου. Λόγω της ελάχιστης φροντίδας που απαιτεί, συχνά το φυτό νεφρίτης που τοποθετείται σε εσωτερικούς χώρους αναφέρεται ως φυτό των εργένηδων. Αν έχεις πολύ περιορισμένες γνώσεις κηπουρικής, αλλά θέλεις ένα μεγάλο φυτό που να στολίζει το σπίτι σου με την πρασινάδα του, ο νεφρίτης είναι ιδανική επιλογή για σένα.
#7 Στεφανωτή (Γιασεμί Μαδαγασκάρης)
Η στεφανωτή είναι ένα θαμνώδες αειθαλές φυτό, το οποίο μάλιστα μπορεί να αναρριχηθεί σε διάφορες επιφάνειες. Είναι η ιδανική λύση για σένα, αν ψάχνεις για μεγάλα φυτά εσωτερικού χώρου, τα οποία ανθίζουν. Ονομάζεται αλλιώς και γιασεμί Μαδαγασκάρης, διότι τα άνθη του φυτού μοιάζουν πολύ με το δικό μας γιασεμί και έχουν όμορφο άρωμα. Όπως καταλαβαίνεις, η στεφανωτή μπορεί να πάρει αρκετό ύψος, αν βάλεις ένα ψηλό καλάμι στη γλάστρα της και την αφήσεις να αναρριχηθεί. Μπορείς να την περιορίσεις στα επίπεδα που σε βολεύει, κλαδεύοντας τη προσεκτικά.Θεωρείται πως πρέπει να αποφεύγει τα χειμωνιάτικα μπαλκόνια, γιατί δεν αντέχει σε χαμηλές θερμοκρασίες. Η στεφανωτή χρειάζεται χώμα με καλή αποστράγγιση για να αναπτυχθεί, όπως και συχνό πότισμα με μικρές ποσότητες νερού. Επίσης, χρειάζεται λίπανση με υδατοδιαλυτό λίπασμα όλο το χρόνο, εκτός από το καλοκαίρι, μια φορά το μήνα. Είναι ένα φυτό που πραγματικά αξίζει να έχεις στο χώρο σου. Ωστόσο, είναι ένα από τα μεγάλα φυτά εσωτερικού χώρου που χρειάζονται αρκετή φροντίδα. Έτσι, ίσως χρειαστείς τις συμβουλές ενός επαγγελματία κηπουρού για να το διατηρήσεις υγιές.
Πηγή/Εικόνα:douleutaras.gr
Από:Δάφνη Γεωργαδάκη
Εκδηλώσεις
Ημερίδα με τίτλο: « Τεχνητή Νοημοσύνη και Εκπαίδευση -Επαναπροσδιορίζοντας την διδασκαλία και την μάθηση.»
Τα Αρσάκεια Σχολεία Θεσσαλονίκης διοργανώνουν ημερίδα με τίτλο: «Τεχνητή
Νοημοσύνη και Εκπαίδευση – Επαναπροσδιορίζοντας την διδασκαλία και την μάθηση.», η
οποία θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Αρσάκειου Δημοτικού Θεσσαλονίκης.
Η ημερίδα εστιάζει στη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης ως εκπαιδευτικό εργαλείο που
σκοπό έχει να επαναπροσδιορίσει τις παραδοσιακές μεθόδους διδασκαλίας, ενισχύοντας
την ατομική συμμετοχή και εμπλοκή των μαθητών μέσω έρευνας και καταρρίπτοντας τη
κλασική προσέγγιση «λύσε», «απάντησε», «βρες», «υπολόγισε» κ.ά..
Η ημερίδα θα περιλαμβάνει 4 ενότητες τις οποίες θα παρουσιάσουν και θα αναλύσουν
εγκεκριμένοι ομιλητές του εκπαιδευτικού και τεχνολογικού χώρου. Πρόκειται για την
κυρία Ζωή Γαβριηλίδου, καθηγήτρια Θεωρητικής Γλωσσολογίας τού Τμήματος
Φιλολογίας τού Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, τον δρ Άρη Μαυρομμάτη,
μαθηματικός‒θεωρητικός Τέχνης, Ανάπτυξης Υπερμέσων του Κέντρου Διά Βίου
Μάθησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, τον κύριο Γιάννη Αναστασόπουλο,
διευθυντής Microsoft στον τομέα τής Εκπαίδευσης στην Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα και
την κυρία Έλενα Ζαγλαρίδου, υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων για την
Microsoft στην Ελλάδα, Κύπρο, Μάλτα και Αδριατική.
Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους ομιλητές, να θέσουν
τα ερωτήματα τους και να δουν στην πράξη όλα όσα περιλαμβάνουν οι ομιλίες καθώς θα
πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις με μικροδιδασκαλίες με τη χρήση Τεχνητής
Νοημοσύνης, από εκπαιδευτικούς του Αρσακείου Δημοτικού Θεσσαλονίκης.Κατά τη λήξη
της ημερίδας, όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης.
Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή εδώ:
https://forms.office.com/e/E7m1ZqLsdZ
Γαστρονομία
Masterclass: Οι θησαυροί της αγοράς Μοδιάνο: Ταξίδι στις γεύσεις της Ελλάδας
Κατά τη διάρκεια της γιορτινής περιόδου, η εμβληματική Αγορά Μοδιάνο, φιλοξένησε μία ακόμη ξεχωριστή περιήγηση γαστρονομίας με επίκεντρο τις αυθεντικές ελληνικές γεύσεις και τα τοπικά προϊόντα που μπορεί να βρει ο επισκέπτης στα καταστήματά της. Η δραστηριότητα, σχεδιασμένη αποκλειστικά για τον Σύνδεσμο Ξεναγών Θεσσαλονίκης και Βορείου Ελλάδος, στόχευσε στο να αναδείξει την Αγορά ως έναν ξεχωριστό τουριστικό προορισμό, που αποτελεί πυλώνα της τοπικής γαστρονομικής παράδοσης, μέσα από μια περιήγηση στα αυθεντικά προϊόντα και τους ανθρώπους που τα δημιουργούν.
Η εκδήλωση ξεκίνησε στον εξώστη της Αγοράς, όπου όλοι οι συμμετέχοντες συγκεντρώθηκαν για μια πρώτη γνωριμία. Εκεί, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα ζεστό ρόφημα δίκταμου από το κατάστημα «Modiano’s Bahar», ενώ η ομάδα των Chef Stories ξεκίνησε παράλληλα την εισήγηση της, με σκοπό την ενημέρωση για την γενική φιλοσοφίας της Αγοράς και την σημασία της ανάδειξης τοπικών προϊόντων.
Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες και ξεκίνησαν την περιήγησή τους στα καταστήματα της Αγοράς, με κάθε στάση να αποτελεί έναν μικρό σταθμό γευστικής ανακάλυψης.
Τα καταστήματα που επισκεφθήκαμε μας πρόσφεραν ξεχωριστές μπουκιές από όλη την Ελλάδα, ενώ ταυτόχρονα μοιράστηκαν μαζί μας πληροφορίες σχετικά με την επαγγελματική τους διαδρομή και τον τρόπο παραγωγής και διάθεσης των αγαθών τους.
Τα βήματα μας, καθοδήγησαν η Νανά Ζυγούρα, σύμβουλος επιχειρηματικής ανάπτυξης, εκπαιδεύτρια και συνεργάτιδα της εταιρίας Chef Stories και η Σύλβια Κουμεντάκη Director / Gastronomy Events’ Specialist & Consultant της εταιρίας Chef Stories.
Ξεκινώντας από το κατάστημα «Το Πιροσκί», δοκιμάσαμε τα βραβευμένα πιροσκί με γέμιση μπουγιουρντί, ανακαλύπτοντας την πλούσια παράδοση της Ποντιακής κουζίνας. Στον «Αγροτικό Συνεταιρισμό Μεσοτόπου Λέσβου» γνωρίσαμε το αυθεντικό λαδοτύρι ΠΟΠ Μυτιλήνης, μαθαίνοντας για τη διαδικασία παραγωγής του. Στο «Τυροκομείο Αρβανίτη», γευτήκαμε μια ποικιλία τυριών, όπως φέτα ΠΟΠ, μανούρι ΠΟΠ, κυανό μπλε τυρί και γραβιέρα, συνοδευόμενα από χρήσιμες πληροφορίες για την παραγωγή τους. Με σκοπό το ταίριασμα με τα τυροκομικά, ακολούθησε το μέλι, με γευσιγνωσία τεσσάρων διαφορετικών μελιών που εμπορεύεται η εταιρία “Wise Greece”, όπου ακούσαμε προσεκτικά τη διαδικασία μελισσοκομίας αλλά και τα χαρακτηριστικά της κάθε ποικιλίας. Σειρά είχε το κατάστημα «Chrisopigi Deli» με γευσιγνωσία ελαιόλαδου και σημαντικές πληροφορίες για τα Κρητικά προϊόντα. Μία μοναδική γευσιγνωσία ελαιόλαδου, αλλά και ελιάς, είχαμε την ευκαιρία να μας παρουσιάσει το κατάστημα «Olicatessen» ολοκληρώνοντας τις γνώσεις μας για τις ξεχωριστές ποικιλίες και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους.
Η περιήγηση συνεχίστηκε στο «Modiano’s Bahar”, όπου οι συμμετέχοντες έπαιξαν ένα διαδραστικό παιχνίδι όσφρησης, με μπαχαρικά ξυπνώντας τις αισθήσεις και τη φαντασία τους. Το Masterclass συνεχίστηκε στο νέο κατάστημα, την “Ψαραγορά Μοδιάνο”, όπου δοκιμάσαμε τηγανισμένο γαύρο, μια αυθεντική θαλασσινή λιχουδιά της ελληνικής κουζίνας.
Στη συνέχεια, απολαύσαμε ιταλικές γεύσεις στο επίσης νέο κατάστημα, «Panini Artistici», με αφράτη φοκάτσια και πανίνι με porchetta, provola, μοσχαρίσια κεφτεδάκια με σάλτσα san marzano. Ολοκληρώσαμε τις αλμυρές γεύσεις με το εμβληματικό «Μπιφτέκι του κυρ Γιώργου» με την χειροποίητη sauce από πιπεριά φλωρίνης, από το κατάστημα «Meating Place Διδασκάλου».
Το γλυκό φινάλε της ημέρας περιλάμβανε χαλβά σε μοναδικούς συνδυασμούς από το «Wild Souls», γλυκά πουράκια με βούτυρο αμυγδάλου, ταχίνι και καταΐφι από το «Ηλιοτρόπιο» και φυσικά παραδοσιακές καριόκες Ξάνθης από το κατάστημα «Θωμάς Καριόκα».
Την επιμέλεια της εκδήλωσης είχε η εταιρία Chef Stories E.E. Συμβουλευτικές Υπηρεσίες – Διοργάνωση Εκδηλώσεων.
Lifestyle
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΚΑΛΟΤΥΧΙΑΣ 2025
Ένα μήνυμα για σένα…
Το φως της ελπίδας για µια καλύτερη ζωή λάµπει πάντα πιο δυνατά τις πρώτες µέρες κάθε
Νέας Χρονιάς. Ένας καινούργιος χρόνος ήρθε και είναι έτοιµος να µας υποσχεθεί τα πάντα.
Κάντε τον απολογισµό σας για τη χρονιά που πέρασε και ξεκινήστε µε νέα όνειρα,
καινούργια σχέδια και στόχους για µια καλύτερη αρχή!
Καλωσορίσατε στο µαγικό ταξίδι της Νέας Χρονιάς.
Το Ηµερολόγιο Καλοτυχίας 2025 υπόσχεται να είναι σύντροφος, σύµβουλος και οδηγός σας
σ’ αυτό το υπέροχο, καλότυχο και µαγευτικό ταξίδι.
Κρατήστε το στα χέρια σας, ξεφυλλίστε τις σελίδες του και αφεθείτε…
Θα είναι κοντά σας για να σας υπενθυµίζει κάθε µέρα, κάθε εβδοµάδα, κάθε µήνα της
καινούργιας χρονιάς, µερικές απλές αλήθειες, µικρά µυστικά και µηνύµατα που θα
ανοίξουν ένα “παράθυρο” απ’ όπου θα µπορείτε να δείτε τον εαυτό σας µε “άλλα µάτια”,
να ανακαλύψετε τις απεριόριστες δυνατότητες που διαθέτετε και να τις εκµεταλλευτείτε
για να ζήσετε µια ζωή γεµάτη Καλοτυχία.
Ναι, σας αξίζει!!!
Γεµίστε τις σελίδες του µε τις δικές σας χαρές, τις µικρές και µεγάλες επιθυµίες και απλώς
ευχηθείτε να γίνουν πραγµατικότητα.
Καλή και ευλογηµένη χρονιά µε όλα τα αγαθά του Θεού στην αγκαλιά σας!
Ευτυχισµένος ο καινούργιος χρόνος, είναι δικός σας, είναι δικός µας, όλων µας…
Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις «Μύρτος» σε όλα τα βιβλιοπωλεία.
Πληροφορίες στο τηλ. 210-8028828, [email protected],
-
Videos
Πέγκυ Μουζάκη | 3 Βήματα που μπορείς να κάνεις όταν νιώθεις οτι είσαι έτοιμη/ος να “εκραγείς”!
-
Videos
Η ιστορία του BusinessWoman
-
Επίκαιρα Πρόσωπα
Οι startup που “μαγνητίζουν” | Στεφανία Φράρου
-
Επίκαιρα Πρόσωπα
Παναγιώτα Μαθιουδάκη | Ανακαλύπτοντας την ομορφιά…
-
Videos
Πέγκυ Μουζάκη | Επικοινωνία και Συγκρούσεις με Αποδοχή, Κατανόηση και Σεβασμό
-
Videos
Πέγκυ Μουζάκη | 5 Αλήθειες για να επικοινωνήσουμε με κάποιον άνθρωπο
-
Επίκαιρα Πρόσωπα
Οι startup που “μαγνητίζουν” | Μαριλένα Πατέρα
-
Επίκαιρα Πρόσωπα
Οι startup που “μαγνητίζουν” | Μαρίνα Προκοϊωσήφη