Connect with us

Lifestyle

DIY Κατασκευή ξύλινου τραπεζιού σε ένα απόγευμα!

Θες να φτιάξεις ένα απλό και κυρίως οικονομικό τραπέζι για το σαλόνι σου; Εφόσον “πιάνουν τα χέρια σου” η κατασκευή ξύλινου τραπεζιού δε θα σου φανεί ποτέ πιο εύκολη!

Στο τραπέζι που θα σου παρουσιάσουμε έχουμε προσθέσει μία πιο νεανική πινελιά, χρησιμοποιώντας πόδα από χαλκοσωλήνες. Μάθε τι θα χρειαστείς!

 Image credits- Pinterest

Κατασκευή ξύλινου τραπεζιού – Υλικά & Διαστάσεις

Σου έχουμε δείξει στο παρελθόν πως να φτιάχνεις τραπέζι από παλέτα και τώρα ήρθε η ώρα για κάτι διαφορετικό! Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι τα εξής:

  1. Σανίδα από ξύλο

(πχ πεύκο: 1,5m μήκος, 43cm πλάτος, 2,5cm πάχος)

  1. Χαλκοσωλήνες τύπου Μ
  • 6 σωλήνες μήκους 35,5cm για τα πόδια
  • 3 σωλήνες μήκους 33,5 cm για τη βάση
  • 4 σωλήνες μήκους 56cm για τις ενώσεις των ποδιών με τη σανίδα του τραπεζιού
  • 10 Χάλκινες γωνίες 1/2” CxC με καμπύλη 90 μοιρών για τις ενώσεις
  • 2 Σύνδεσμοι Ταφ απλοί 1/2”
  • 6 χάλκινα στηρίγματα 1/2”
  • 12 βίδες για τα τα στηρίγματα (προσοχή: βεβαιώσου ότι ταιριάζουν)

Η διάμετρος των χαλκοσωλήνων εξαρτάται από πόσο χοντρά θέλεις τα πόδια του τραπεζιού σου. Καλό είναι να σιγουρευτείς ότι όλα τα εξαρτήματα, ταιριάζουν μεταξύ τους προτού προχωρήσεις στο ταμείο!

  1. Βερνίκι για ξύλο
  2. Κόλλα γενικής χρήσης για τους χαλκοσωλήνες
  3. Τρυπάνι
  4. Κόφτης χαλκοσωλήνων (προαιρετικά: αν θέλεις να προσαρμόσεις το μήκος)

Κατασκευή ξύλινου τραπεζιού – Οδηγίες

Για να κατασκευάσεις το τραπέζι, βεβαιώσου ότι έχεις αρκετό χώρο διαθέσιμο για να οργανώσεις όλα τα υλικά στη σειρά και να είναι έτοιμα για τη συναρμολόγηση.

 Image credits- Pinterest[/caption]

Βήμα 1

Ένωσε τους 3 σωλήνες μήκους 35,5cm για τα πόδια με τις χάλκινες γωνίες και έπειτα με τους 3 σωλήνες μήκους 33,5cm.

Βήμα 2

Στην κατασκευή αυτή τοποθέτησε τους εναπομείναντες 3 σωλήνες 35,5cm. Με αυτό τον τρόπο θα έχεις 3 κατασκευές σε σχήμα Π.

Extra tip: Μπορείς να χρησιμοποιήσεις την κόλλα σε κάθε ένωση, για να έχεις μία πιο σταθερή δομή.

Βήμα 3

Σε κάθε Π τοποθέτησε 2 χάλκινες γωνίες στις ελεύθερες άκρες. Ένωσε αυτές τις γωνίες με τους 4 σωλήνες μήκους 56cm. Με αυτό τον τρόπο έχεις ολοκληρώσει το χάλκινο σκελετό του τραπεζιού σου.

 Image credits- Pinterest[/caption]

Βήμα 4

Τοποθέτησε την ξύλινη σανίδα στο πάτωμα με την “καλή” πλευρά προς τα κάτω. Στην “κακή” πλευρά τοποθέτησε το χάλκινο σκελετό που μόλις ετοίμασες. Φρόντισε να ταιριάζει τέλεια και να μην εξέχει από τη μία πλευρά περισσότερο.

Βήμα 5

Χρησιμοποιώντας τα χάλκινα στηρίγματα, σηματοδότησε με ένα μολυβάκι τις τρύπες πάνω στη σανίδα. Αυτό θα σε βοηθήσει να γνωρίζεις που θα τρυπήσεις για τις βίδες, σε περίπτωση που κουνηθεί ο σκελετός από τη θέση του.

 Image credits- Pinterest[/caption]

Βήμα 6

Με το τρυπάνι ανοίγεις 12 τρύπες στα σημεία που σηματοδότησες. Με ένα κατσαβίδι σφίγγεις καλά την κάθε βίδα στο στήριγμα. Εάν χρειαστεί μπορείς να τοποθετήσεις περισσότερα στηρίγματα.

Προσοχή: Οι τρύπες που θα κάνεις με το τρυπάνι να είναι μικρότερες από τη διάμετρο που θα έχουν οι βίδες σου.

Βήμα 7 (Προαιρετικό)

Εφόσον θέλεις διαφορετική απόχρωση για τη σανίδα σου, είναι πιο εύκολο να τη βάψεις με το βερνίκι που έχεις επιλέξει προτού την τοποθετήσεις στο χάλκινο σκελετό.  Βεβαιώσου ότι έχει στεγνώσει καλά προτού τελειοποιήσεις το τραπέζι.

Παρακάτω σου παρουσιάζουμε και διαφορετικές παραλλαγές της ίδιας κατασκευής ξύλινου τραπεζιού για να πάρεις περισσότερες ιδέες!

Διάβασε επίσης: Κατασκευή επίπλων από 4 απίστευτα υλικά που βρίσκεις παντού!

Βάλε τη φαντασία σου να δουλέψει και φτιάξε το ιδανικό τραπέζι για το χώρο σου! Μπες στο Douleutaras.gr, καταχώρησε την εργασία σου και θα βρεις τη βοήθεια που χρειάζεσαι για να πετύχεις ότι έχεις φανταστεί. Γίνε δημιουργικός/ή και το αποτέλεσμα θα σε εκπλήξει!

 

Για περισσότερες πληροφορίες:
https://blog.douleutaras.gr/kataskeui-xylinou-trapeziou/

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Εκδηλώσεις

Ημερίδα με τίτλο: « Τεχνητή Νοημοσύνη και Εκπαίδευση -Επαναπροσδιορίζοντας την διδασκαλία και την μάθηση.»

Τα Αρσάκεια Σχολεία Θεσσαλονίκης διοργανώνουν ημερίδα με τίτλο: «Τεχνητή
Νοημοσύνη και Εκπαίδευση – Επαναπροσδιορίζοντας την διδασκαλία και την μάθηση.», η
οποία θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Αρσάκειου Δημοτικού Θεσσαλονίκης.

Η ημερίδα εστιάζει στη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης ως εκπαιδευτικό εργαλείο που
σκοπό έχει να επαναπροσδιορίσει τις παραδοσιακές μεθόδους διδασκαλίας, ενισχύοντας
την ατομική συμμετοχή και εμπλοκή των μαθητών μέσω έρευνας και καταρρίπτοντας τη
κλασική προσέγγιση «λύσε», «απάντησε», «βρες», «υπολόγισε» κ.ά..

Η ημερίδα θα περιλαμβάνει 4 ενότητες τις οποίες θα παρουσιάσουν και θα αναλύσουν
εγκεκριμένοι ομιλητές του εκπαιδευτικού και τεχνολογικού χώρου. Πρόκειται για την
κυρία Ζωή Γαβριηλίδου, καθηγήτρια Θεωρητικής Γλωσσολογίας τού Τμήματος
Φιλολογίας τού Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, τον δρ Άρη Μαυρομμάτη,
μαθηματικός‒θεωρητικός Τέχνης, Ανάπτυξης Υπερμέσων του Κέντρου Διά Βίου
Μάθησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, τον κύριο Γιάννη Αναστασόπουλο,
διευθυντής Microsoft στον τομέα τής Εκπαίδευσης στην Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα και
την κυρία Έλενα Ζαγλαρίδου, υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων για την
Microsoft στην Ελλάδα, Κύπρο, Μάλτα και Αδριατική.

Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους ομιλητές, να θέσουν
τα ερωτήματα τους και να δουν στην πράξη όλα όσα περιλαμβάνουν οι ομιλίες καθώς θα
πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις με μικροδιδασκαλίες με τη χρήση Τεχνητής
Νοημοσύνης, από εκπαιδευτικούς του Αρσακείου Δημοτικού Θεσσαλονίκης.Κατά τη λήξη
της ημερίδας, όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης.

Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή εδώ:
 https://forms.office.com/e/E7m1ZqLsdZ

Continue Reading

Γαστρονομία

Masterclass: Οι θησαυροί της αγοράς Μοδιάνο: Ταξίδι στις γεύσεις της Ελλάδας

Κατά τη διάρκεια της γιορτινής περιόδου, η εμβληματική Αγορά Μοδιάνο, φιλοξένησε μία ακόμη ξεχωριστή περιήγηση γαστρονομίας με επίκεντρο τις αυθεντικές ελληνικές γεύσεις και τα τοπικά προϊόντα που μπορεί να βρει ο επισκέπτης στα καταστήματά της. Η δραστηριότητα, σχεδιασμένη αποκλειστικά για τον Σύνδεσμο Ξεναγών Θεσσαλονίκης και Βορείου Ελλάδος, στόχευσε στο να αναδείξει την Αγορά ως έναν ξεχωριστό τουριστικό προορισμό, που αποτελεί πυλώνα της τοπικής γαστρονομικής παράδοσης, μέσα από μια περιήγηση στα αυθεντικά προϊόντα και τους ανθρώπους που τα δημιουργούν.

Η εκδήλωση ξεκίνησε στον εξώστη της Αγοράς, όπου όλοι οι συμμετέχοντες συγκεντρώθηκαν για μια πρώτη γνωριμία. Εκεί, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα ζεστό ρόφημα δίκταμου από το κατάστημα «Modiano’s Bahar», ενώ η ομάδα των Chef Stories ξεκίνησε παράλληλα την εισήγηση της, με σκοπό την ενημέρωση για την γενική φιλοσοφίας της Αγοράς και την σημασία της ανάδειξης τοπικών προϊόντων.

 Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες και ξεκίνησαν την περιήγησή τους στα καταστήματα της Αγοράς, με κάθε στάση να αποτελεί έναν μικρό σταθμό γευστικής ανακάλυψης. 

Τα καταστήματα που επισκεφθήκαμε μας πρόσφεραν ξεχωριστές μπουκιές από όλη την Ελλάδα, ενώ ταυτόχρονα μοιράστηκαν μαζί μας πληροφορίες σχετικά με την επαγγελματική τους διαδρομή  και τον τρόπο παραγωγής και διάθεσης των αγαθών τους.  

Τα βήματα μας, καθοδήγησαν η Νανά Ζυγούρα, σύμβουλος επιχειρηματικής ανάπτυξης, εκπαιδεύτρια και συνεργάτιδα της εταιρίας Chef Stories και η Σύλβια Κουμεντάκη Director / Gastronomy Events’ Specialist & Consultant της εταιρίας Chef Stories.

Ξεκινώντας από το κατάστημα «Το Πιροσκί», δοκιμάσαμε τα βραβευμένα πιροσκί με γέμιση μπουγιουρντί, ανακαλύπτοντας την πλούσια παράδοση της Ποντιακής κουζίνας. Στον «Αγροτικό Συνεταιρισμό Μεσοτόπου Λέσβου» γνωρίσαμε το αυθεντικό λαδοτύρι ΠΟΠ Μυτιλήνης, μαθαίνοντας για τη διαδικασία παραγωγής του. Στο «Τυροκομείο Αρβανίτη», γευτήκαμε μια ποικιλία τυριών, όπως φέτα ΠΟΠ, μανούρι ΠΟΠ, κυανό μπλε τυρί και γραβιέρα, συνοδευόμενα από χρήσιμες πληροφορίες για την παραγωγή τους. Με σκοπό το ταίριασμα με τα τυροκομικά, ακολούθησε το μέλι, με γευσιγνωσία τεσσάρων διαφορετικών μελιών που εμπορεύεται η εταιρία “Wise Greece”, όπου ακούσαμε προσεκτικά τη διαδικασία μελισσοκομίας αλλά και τα χαρακτηριστικά της κάθε ποικιλίας. Σειρά είχε το κατάστημα «Chrisopigi Deli» με γευσιγνωσία ελαιόλαδου και σημαντικές πληροφορίες για τα Κρητικά προϊόντα. Μία μοναδική γευσιγνωσία ελαιόλαδου, αλλά και ελιάς, είχαμε την ευκαιρία να μας παρουσιάσει το κατάστημα «Olicatessen» ολοκληρώνοντας τις γνώσεις μας για τις ξεχωριστές ποικιλίες και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους.

Η περιήγηση συνεχίστηκε στο «Modiano’s Bahar”, όπου οι συμμετέχοντες έπαιξαν ένα διαδραστικό παιχνίδι όσφρησης, με μπαχαρικά ξυπνώντας τις αισθήσεις και τη φαντασία τους. Το Masterclass συνεχίστηκε στο  νέο κατάστημα, την “Ψαραγορά Μοδιάνο”, όπου δοκιμάσαμε τηγανισμένο γαύρο, μια αυθεντική θαλασσινή λιχουδιά της ελληνικής κουζίνας.

Στη συνέχεια, απολαύσαμε ιταλικές γεύσεις στο επίσης νέο κατάστημα, «Panini Artistici», με αφράτη φοκάτσια και πανίνι με porchetta, provola, μοσχαρίσια κεφτεδάκια με σάλτσα san marzano. Ολοκληρώσαμε τις αλμυρές γεύσεις με το εμβληματικό «Μπιφτέκι του κυρ Γιώργου» με την χειροποίητη sauce από πιπεριά φλωρίνης, από το κατάστημα «Meating Place Διδασκάλου». 

Το γλυκό φινάλε της ημέρας περιλάμβανε χαλβά σε μοναδικούς συνδυασμούς από το «Wild Souls», γλυκά πουράκια με βούτυρο αμυγδάλου, ταχίνι και καταΐφι από το «Ηλιοτρόπιο» και φυσικά παραδοσιακές καριόκες Ξάνθης από το κατάστημα «Θωμάς Καριόκα».

Την επιμέλεια της εκδήλωσης είχε η εταιρία Chef Stories E.E.  Συμβουλευτικές Υπηρεσίες – Διοργάνωση Εκδηλώσεων.

Continue Reading

Lifestyle

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΚΑΛΟΤΥΧΙΑΣ 2025

Ένα μήνυμα για σένα…
Το φως της ελπίδας για µια καλύτερη ζωή λάµπει πάντα πιο δυνατά τις πρώτες µέρες κάθε
Νέας Χρονιάς. Ένας καινούργιος χρόνος ήρθε και είναι έτοιµος να µας υποσχεθεί τα πάντα.
Κάντε τον απολογισµό σας για τη χρονιά που πέρασε και ξεκινήστε µε νέα όνειρα,
καινούργια σχέδια και στόχους για µια καλύτερη αρχή!
Καλωσορίσατε στο µαγικό ταξίδι της Νέας Χρονιάς.
Το Ηµερολόγιο Καλοτυχίας 2025 υπόσχεται να είναι σύντροφος, σύµβουλος και οδηγός σας
σ’ αυτό το υπέροχο, καλότυχο και µαγευτικό ταξίδι.
Κρατήστε το στα χέρια σας, ξεφυλλίστε τις σελίδες του και αφεθείτε…
Θα είναι κοντά σας για να σας υπενθυµίζει κάθε µέρα, κάθε εβδοµάδα, κάθε µήνα της
καινούργιας χρονιάς, µερικές απλές αλήθειες, µικρά µυστικά και µηνύµατα που θα
ανοίξουν ένα “παράθυρο” απ’ όπου θα µπορείτε να δείτε τον εαυτό σας µε “άλλα µάτια”,
να ανακαλύψετε τις απεριόριστες δυνατότητες που διαθέτετε και να τις εκµεταλλευτείτε
για να ζήσετε µια ζωή γεµάτη Καλοτυχία.
Ναι, σας αξίζει!!!
Γεµίστε τις σελίδες του µε τις δικές σας χαρές, τις µικρές και µεγάλες επιθυµίες και απλώς
ευχηθείτε να γίνουν πραγµατικότητα.
Καλή και ευλογηµένη χρονιά µε όλα τα αγαθά του Θεού στην αγκαλιά σας!
Ευτυχισµένος ο καινούργιος χρόνος, είναι δικός σας, είναι δικός µας, όλων µας…
Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις «Μύρτος» σε όλα τα βιβλιοπωλεία.
Πληροφορίες στο τηλ. 210-8028828, [email protected],

Continue Reading

Trending