Connect with us

Εκδηλώσεις

Η Μεγάλη Γιορτή του Ποδήλατου κλείνει φέτος τα 10 χρόνια – Στόχος η Ανάπτυξη της Χρήσης του Ποδηλάτου στην Ελλάδα!!

Το «Athens Bike Festival» 2024 μας καλεί να το γιορτάσουμε στις 12,13,14 Απριλίου 2024, Παλιό Αμαξοστάσιο (ΟΣΥ)

Το Athens Bike Festival powered by ΔΕΗ, η μοναδική έκθεση για το ποδήλατο στην Ελλάδα, συμπληρώνει φέτος 10 χρόνια λειτουργίας και μας καλεί να το γιορτάσουμε σε μια ακόμη μεγαλύτερη, περισσότερο διαδραστική και πιο φρέσκια διοργάνωση!

Για τρεις ημέρες, 12 -14 Απριλίου 2024, το Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ, θα φιλοξενήσει μια σειρά δράσεων με επίκεντρο το ποδήλατο για όλους και όλες!

Με τη στήριξη της ΔΕΗ, η φετινή διοργάνωση ανανεώνεται, εξελίσσεται και δυναμώνει μαζί́ με το ποδήλατο που κερδίζει όλο και μεγαλύτερο χώρο στην καθημερινότητα και μετατρέπεται σε αγαπημένο μέσο αναψυχής, άθλησης και μετακίνησης.

Κάνω κι εγώ ποδήλατο

Φίλοι του ποδήλατου και όχι μόνο, ενδιαφερόμενοι για τρόπους εναλλακτικής, βιώσιμης  μετακίνησης, παιδιά́, αθλητές και ερασιτέχνες ποδηλάτες  – όλοι όσοι ενδιαφέρονται για το ποδήλατο σε οποιαδήποτε μορφή́ του, είναι καλεσμένοι στην τριήμερη αυτή γιορτή.

Όλος ο κόσμος του ποδηλάτου

Ποδήλατα, αξεσουάρ, υπηρεσίες, ποδηλατικός τουρισμός αλλά́ και πολλές παράλληλες δραστηριότητες, θα πρωταγωνιστήσουν στο 10ο Athens Bike Festival powered by ΔΕΗ.

Ποδήλατα δρόμου, Gravel, mountain bikes, ποδήλατα πόλης αλλά και ποδήλατα με ηλεκτρική́ υποβοήθηση, θα βρίσκονται στη διάθεση των επισκεπτών προκειμένου να τα ανακαλύψουν αλλά και να τα δοκιμάσουν σε πραγματικές συνθήκες.

Οι μελλοντικοί ποδηλάτες

Στο πλαίσιο του Athens Bike Festival powered by ΔΕΗ, τα παιδιά μπορούν να απολαύσουν αλλά και να μάθουν ποδήλατο στην ειδικά διαμορφωμένη πίστα αλλά και να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς δεξιοτεχνίας με πολλά αναμνηστικά δώρα.

Και το καλύτερο; Να συμμετάσχουν σε ένα μοναδικό αγώνα ποδηλάτου ισορροπίας για μικρούς, πολύ μικρούς πρωταθλητές! Κλείστε τώρα θέση για το Walker Race!

Test Rides

Αποτελούν παραδοσιακά βασικό πυλώνα του φεστιβάλ, καθώς δίνουν την ευκαιρία στους επισκέπτες να δοκιμάσουν ποδήλατα, να γνωρίσουν τα νέα μοντέλα της αγοράς από διαφορετικές κατηγορίες και τιμές και να κάνουν συγκρίσεις.

Οι δοκιμές γίνονται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο και διαρκούν όλες τις ώρες λειτουργίας του φεστιβάλ.

Η ΔΕΗ μας προσκαλεί να κάνουμε περισσότερο ποδήλατο!

Το Athens Bike Festival powered by ΔΕΗ υλοποιείται και φέτος με την υποστήριξη της ΔΕΗ.

Η κορυφαία εταιρεία ενέργειας, στο πλαίσιο της στρατηγικής της για ένα καλύτερο, πιο βιώσιμο μέλλον,στηρίζει το ποδήλατο και όλες τις εκδοχές του, μέσα από μια σειρά πρωτοβουλιών που πραγματοποιούνται όλο το χρόνο και το προωθούν ως μέσο αθλητισμού, ψυχαγωγίας αλλά και πράσινης, αστικής μετακίνησης.

Ειδικά για φέτος, στο πλαίσιο του φεστιβάλ, η ΔΕΗ μας προτείνει:

ΔΕΗ e Rides!

Η ΔΕΗ σας προσκαλεί να ανακαλύψετε την Αθήνα με ένα ποδήλατο!

Στο πλαίσιο του Athens Bike Festival powered by ΔΕΗ, έχετε την ευκαιρία να συμμετάσχετε σε βόλτες με ηλεκτρικά ποδήλατα, στο κέντρο της Αθήνας.

Οι έμπειροι συνοδοί του SOLEBIKE και του Pame Volta, αναλαμβάνουν να σας ξεναγήσουν στους δρόμους της Αθήνας, με ηλεκτρικά ποδήλατα πόλης και πολύ κέφι!

Οι βόλτες ξεκινούν και τερματίζουν στον χώρο του Athens Bike Festival powered by ΔΕΗ, στο Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ, στο περίπτερο της ΔΕΗ και οι συμμετοχές είναι περιορισμένες, γι’ αυτό, προλάβετε να κλείσετε εγκαίρως τη θέση σας και να χαρείτε την Αθήνα όπως της αξίζει – με ένα ποδήλατο!

Workshops + Bike Talks Powered by ΔΕΗ

Θέλετε να μάθετε πώς να αλλάζετε ελαστικά ή να ρυθμίζετε τα φρένα στο ποδήλατο; Ποια η κατάλληλη διατροφή για παιδιά – ποδηλάτες; Πώς να επισκευάζετε τη σαμπρέλα ή να ρυθμίζετε τις ταχύτητες; Ποια τα καλύτερα tips διατροφής και υδάτωσης στην ποδηλασία;

Για κάθε ερώτηση, έχουμε την απάντηση! Και όλες έρχονται από τους ειδικούς σε κάθε κατηγορία.

Δες τη λίστα με τα Bike Talks και τα Workshops του Athens Bike Festival Powered by ΔΕΗ και κλείσε τώρα θέση γιατί ο χώρος είναι περιορισμένος!

Δίπλωμα Οδήγησης Ποδηλάτου για Παιδιά Δημοτικού από την ΔΕΗ

H ΔΕΗ προσκαλεί τα παιδιά δημοτικού να αποκτήσουν το πρώτο τους «Δίπλωμα Ποδηλάτου» για να απολαμβάνουν με ασφάλεια το ποδήλατο!

Το πρόγραμμα “Δίπλωμα Ποδηλάτου” για παιδιά δημοτικού που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του Athens Bike Festival powered by ΔΕΗ, στοχεύει στην ανάπτυξη της χρήσης του ποδηλάτου στα παιδιά, την ενημέρωση των παιδιών για θέματα οδικής ασφάλειας και υπεύθυνης χρήσης του δρόμου αλλά και, εμμέσως, στην ευαισθητοποίηση των ενηλίκων απέναντι στο ποδήλατο.

Και, μέσα από τα παραπάνω, στην ανάπτυξη της χρήσης του ποδηλάτου στην Ελλάδα, με έμφαση στην οδική ασφάλεια.

Το πρόγραμμα αποτελεί μία προσφορά της ΔΕΗ και υλοποιείται σε συνεργασία με το εξειδικευμένους εκπαιδευτές του  Cities for Cycling.

Το πρόγραμμα λειτουργεί καθημερινά, σε όλη τη διάρκεια του Athens Bike Festival powered by ΔΕΗ, και τα γκρουπ ξεκινούν ανά μισή ώρα.

Επισκεφθείτε το www.bikefestival.gr και ενημερωθείτε αναλυτικά για το πρόγραμμα, τις παράλληλες δράσεις και εκπλήξεις του φετινού Athens Bike Festival powered by ΔΕΗ που αναμένεται να κάνει τους… τροχούς του ποδηλάτου να κυλήσουν ακόμα πιο γρήγορα!

Όλος ο κόσμος του ποδηλάτου σας περιμένει να τον ανακαλύψετε, στο Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ, στο κέντρο της Αθήνας: εύκολη πρόσβαση, άνετος χώρος και φυσικά ασφαλές parking ποδηλάτων – ίσως το μεγαλύτερο που στήνεται, κάθε χρόνια, σε ανοιχτή εκδήλωση στην Αθήνα.

Η προπώληση έχει ξεκινήσει!

εισιτήριο 5 ευρώ | early bird 2.5 ευρώ

https://www.more.com/happenings/festival/athens-bike-festival-2024-powered-by-dei/

Ημέρες και ώρες λειτουργίας:

  • Παρασκευή 12 Απριλίου: 17:00 – 21:00
  • Σάββατο 13 Απριλίου: 11:00 – 20:00
  • Κυριακή 14 Απριλίου: 11:00 – 20:00

Πληροφορίες:

https://www.facebook.com/AthensBikeFestival/

https://www.instagram.com/athensbikefestival

Continue Reading

Εκδηλώσεις

Ημερίδα με τίτλο: « Τεχνητή Νοημοσύνη και Εκπαίδευση -Επαναπροσδιορίζοντας την διδασκαλία και την μάθηση.»

Τα Αρσάκεια Σχολεία Θεσσαλονίκης διοργανώνουν ημερίδα με τίτλο: «Τεχνητή
Νοημοσύνη και Εκπαίδευση – Επαναπροσδιορίζοντας την διδασκαλία και την μάθηση.», η
οποία θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Αρσάκειου Δημοτικού Θεσσαλονίκης.

Η ημερίδα εστιάζει στη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης ως εκπαιδευτικό εργαλείο που
σκοπό έχει να επαναπροσδιορίσει τις παραδοσιακές μεθόδους διδασκαλίας, ενισχύοντας
την ατομική συμμετοχή και εμπλοκή των μαθητών μέσω έρευνας και καταρρίπτοντας τη
κλασική προσέγγιση «λύσε», «απάντησε», «βρες», «υπολόγισε» κ.ά..

Η ημερίδα θα περιλαμβάνει 4 ενότητες τις οποίες θα παρουσιάσουν και θα αναλύσουν
εγκεκριμένοι ομιλητές του εκπαιδευτικού και τεχνολογικού χώρου. Πρόκειται για την
κυρία Ζωή Γαβριηλίδου, καθηγήτρια Θεωρητικής Γλωσσολογίας τού Τμήματος
Φιλολογίας τού Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, τον δρ Άρη Μαυρομμάτη,
μαθηματικός‒θεωρητικός Τέχνης, Ανάπτυξης Υπερμέσων του Κέντρου Διά Βίου
Μάθησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, τον κύριο Γιάννη Αναστασόπουλο,
διευθυντής Microsoft στον τομέα τής Εκπαίδευσης στην Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα και
την κυρία Έλενα Ζαγλαρίδου, υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων για την
Microsoft στην Ελλάδα, Κύπρο, Μάλτα και Αδριατική.

Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους ομιλητές, να θέσουν
τα ερωτήματα τους και να δουν στην πράξη όλα όσα περιλαμβάνουν οι ομιλίες καθώς θα
πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις με μικροδιδασκαλίες με τη χρήση Τεχνητής
Νοημοσύνης, από εκπαιδευτικούς του Αρσακείου Δημοτικού Θεσσαλονίκης.Κατά τη λήξη
της ημερίδας, όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης.

Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή εδώ:
 https://forms.office.com/e/E7m1ZqLsdZ

Continue Reading

Γαστρονομία

Masterclass: Οι θησαυροί της αγοράς Μοδιάνο: Ταξίδι στις γεύσεις της Ελλάδας

Κατά τη διάρκεια της γιορτινής περιόδου, η εμβληματική Αγορά Μοδιάνο, φιλοξένησε μία ακόμη ξεχωριστή περιήγηση γαστρονομίας με επίκεντρο τις αυθεντικές ελληνικές γεύσεις και τα τοπικά προϊόντα που μπορεί να βρει ο επισκέπτης στα καταστήματά της. Η δραστηριότητα, σχεδιασμένη αποκλειστικά για τον Σύνδεσμο Ξεναγών Θεσσαλονίκης και Βορείου Ελλάδος, στόχευσε στο να αναδείξει την Αγορά ως έναν ξεχωριστό τουριστικό προορισμό, που αποτελεί πυλώνα της τοπικής γαστρονομικής παράδοσης, μέσα από μια περιήγηση στα αυθεντικά προϊόντα και τους ανθρώπους που τα δημιουργούν.

Η εκδήλωση ξεκίνησε στον εξώστη της Αγοράς, όπου όλοι οι συμμετέχοντες συγκεντρώθηκαν για μια πρώτη γνωριμία. Εκεί, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα ζεστό ρόφημα δίκταμου από το κατάστημα «Modiano’s Bahar», ενώ η ομάδα των Chef Stories ξεκίνησε παράλληλα την εισήγηση της, με σκοπό την ενημέρωση για την γενική φιλοσοφίας της Αγοράς και την σημασία της ανάδειξης τοπικών προϊόντων.

 Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες και ξεκίνησαν την περιήγησή τους στα καταστήματα της Αγοράς, με κάθε στάση να αποτελεί έναν μικρό σταθμό γευστικής ανακάλυψης. 

Τα καταστήματα που επισκεφθήκαμε μας πρόσφεραν ξεχωριστές μπουκιές από όλη την Ελλάδα, ενώ ταυτόχρονα μοιράστηκαν μαζί μας πληροφορίες σχετικά με την επαγγελματική τους διαδρομή  και τον τρόπο παραγωγής και διάθεσης των αγαθών τους.  

Τα βήματα μας, καθοδήγησαν η Νανά Ζυγούρα, σύμβουλος επιχειρηματικής ανάπτυξης, εκπαιδεύτρια και συνεργάτιδα της εταιρίας Chef Stories και η Σύλβια Κουμεντάκη Director / Gastronomy Events’ Specialist & Consultant της εταιρίας Chef Stories.

Ξεκινώντας από το κατάστημα «Το Πιροσκί», δοκιμάσαμε τα βραβευμένα πιροσκί με γέμιση μπουγιουρντί, ανακαλύπτοντας την πλούσια παράδοση της Ποντιακής κουζίνας. Στον «Αγροτικό Συνεταιρισμό Μεσοτόπου Λέσβου» γνωρίσαμε το αυθεντικό λαδοτύρι ΠΟΠ Μυτιλήνης, μαθαίνοντας για τη διαδικασία παραγωγής του. Στο «Τυροκομείο Αρβανίτη», γευτήκαμε μια ποικιλία τυριών, όπως φέτα ΠΟΠ, μανούρι ΠΟΠ, κυανό μπλε τυρί και γραβιέρα, συνοδευόμενα από χρήσιμες πληροφορίες για την παραγωγή τους. Με σκοπό το ταίριασμα με τα τυροκομικά, ακολούθησε το μέλι, με γευσιγνωσία τεσσάρων διαφορετικών μελιών που εμπορεύεται η εταιρία “Wise Greece”, όπου ακούσαμε προσεκτικά τη διαδικασία μελισσοκομίας αλλά και τα χαρακτηριστικά της κάθε ποικιλίας. Σειρά είχε το κατάστημα «Chrisopigi Deli» με γευσιγνωσία ελαιόλαδου και σημαντικές πληροφορίες για τα Κρητικά προϊόντα. Μία μοναδική γευσιγνωσία ελαιόλαδου, αλλά και ελιάς, είχαμε την ευκαιρία να μας παρουσιάσει το κατάστημα «Olicatessen» ολοκληρώνοντας τις γνώσεις μας για τις ξεχωριστές ποικιλίες και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους.

Η περιήγηση συνεχίστηκε στο «Modiano’s Bahar”, όπου οι συμμετέχοντες έπαιξαν ένα διαδραστικό παιχνίδι όσφρησης, με μπαχαρικά ξυπνώντας τις αισθήσεις και τη φαντασία τους. Το Masterclass συνεχίστηκε στο  νέο κατάστημα, την “Ψαραγορά Μοδιάνο”, όπου δοκιμάσαμε τηγανισμένο γαύρο, μια αυθεντική θαλασσινή λιχουδιά της ελληνικής κουζίνας.

Στη συνέχεια, απολαύσαμε ιταλικές γεύσεις στο επίσης νέο κατάστημα, «Panini Artistici», με αφράτη φοκάτσια και πανίνι με porchetta, provola, μοσχαρίσια κεφτεδάκια με σάλτσα san marzano. Ολοκληρώσαμε τις αλμυρές γεύσεις με το εμβληματικό «Μπιφτέκι του κυρ Γιώργου» με την χειροποίητη sauce από πιπεριά φλωρίνης, από το κατάστημα «Meating Place Διδασκάλου». 

Το γλυκό φινάλε της ημέρας περιλάμβανε χαλβά σε μοναδικούς συνδυασμούς από το «Wild Souls», γλυκά πουράκια με βούτυρο αμυγδάλου, ταχίνι και καταΐφι από το «Ηλιοτρόπιο» και φυσικά παραδοσιακές καριόκες Ξάνθης από το κατάστημα «Θωμάς Καριόκα».

Την επιμέλεια της εκδήλωσης είχε η εταιρία Chef Stories E.E.  Συμβουλευτικές Υπηρεσίες – Διοργάνωση Εκδηλώσεων.

Continue Reading

Εκδηλώσεις

Με επιτυχία διεξήχθη το 15ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας

Με μεγάλη επιτυχία και πάνω από 14 χιλιάδες επισκέπτες ολοκληρώθηκε το 15ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας και το Συνέδριο «Μελισσοκομία υπό την Πίεση της Κλιματικής Αλλαγής», υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και της Περιφέρειας Αττικής.

Το Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας αποτελεί τη μεγαλύτερη εκδήλωση του κλάδου που γίνεται στην Ελλάδα και το κορυφαίο στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Στις τρεις μέρες το Φεστιβάλ αποτέλεσε τον τόπο συνάντησης των ανθρώπων της μελισσοκομίας και ένα άριστο μέσο για την προβολή του ελληνικού μελιού, τόσο στους χώρους εστίασης και εμπορίας , όσο και για το καταναλωτικό κοινό, το οποίο κατέκλυσε τον εκθεσιακό χώρο του Περιστερίου και είχε την ευκαιρία να απολαύσει και να προμηθευτεί εξαιρετικές και σπάνιες ποικιλίες μελιών από τους ίδιους τους Έλληνες παραγωγούς.

Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ ξεκίνησαν την Παρασκευή με την τελετή έναρξης παρουσία του εκπροσώπου της Κυβέρνησης Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Διονυσίου Σταμενίτη, ο οποίος ανέπτυξε τις πολιτικές της κυβέρνησης και τη στρατηγική για την προώθηση και την προστασία της ελληνικής μελισσοκομίας, αφού άκουσε τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων Φορέων και Περιφερειών:

  • Κωστή Λεονταράκη , Προέδρου Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδος
  • Γεωργίου Πίττα, Προέδρου Συνδέσμου Ελλήνων Τυποποιητών, Συσκευαστών και Εξαγωγέων μελιού
  • Φιλήμων Ζανετίδη, Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου
  • Τσέτσιλα Δημητρίου, Αντιπεριφερειάρχη Περιφέρειας Θεσσαλίας
  • Σπύρου Ζαχαρία, Αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου
  • Κωνσταντίνου Τσιριγώτη, Αντιπεριφερειάρχη Ιονίων Νήσων
  • Φιλιππή Αντώνη, Δ.Σ. ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ
  • Μανώλη Χνάρη, εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, Βουλευτή Ρεθύμνης
  • Δήμητρας Αγγελάκη, Αντιπεριφερειάρχη Αττικής.

Ο Υφυπουργός κ. Σταμενίτης απένειμε την πλακέτα στην τιμώμενη Περιφέρεια Ιονίων Νήσων δια του Προέδρου της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Ιονίων Νήσων κ. Νεκτάριου Αραβαντινού – Σιμωνέτου.

Στα πλαίσια του Φεστιβάλ βραβεύτηκε η Πρωταθλήτρια Ελλάδος ομάδα Cheerleading του Αθλητικού Γυμναστικού Ομίλου Περιστερίου, η οποία εκπροσώπησε την Ελλάδα και κατέκτησε το Χάλκινο μετάλλιο στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες στο Όσλο της Νορβηγίας.

Τον συντονισμό και την παρουσίαση της τελετής έναρξης είχαν η κ. Ελένη Λαζάρου, Δημοσιογράφος και ο Κ. Γιώργος Στάθης, Εκπρόσωπος Τύπου του Ε.Ο.Σ.Σ. .

Οι τρεις ημέρες του Φεστιβάλ κατά γενική ομολογία των χιλιάδων επισκεπτών αποτέλεσαν την αποθέωση του ελληνικού μελιού και των παραγωγών – εκθετών, τόσο για την ποιότητα , τις τιμές και την ποικιλία του εκπληκτικού ελληνικού  χρυσού που είναι το μέλι.

Στο πλαίσιο του 15ου Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε η «Έκθεση Μελισσοκομικών Προϊόντων και Εξοπλισμού», όπου  οι μελισσοκόμοι και οι επαγγελματίες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για όλες τις νέες εξελίξεις και τις νέες τεχνολογίες του κλάδου.

Επίσης σε συνεργασία με το Εργαστήρι Μελισσοκομίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το Σάββατο απονεμήθηκαν τα βραβεία του 4ου  Διαγωνισμού Ελληνικού Μελιού Ανώτερης Ποιότητας – High Quality Honey Contest.

Οι διοργανωτές, οι μελισσοκόμοι και οι καταναλωτές ανανέωσαν το ραντεβού τους για το 16ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας τον Δεκέμβριο.

Continue Reading

Trending