Η Χαλκιδική έδωσε για ακόμα μία χρονιά το παρών στη διεθνή έκθεση τουρισμού Vakantiebeurs της Ουτρέχτης που πραγματοποιήθηκε στις 10-15 Ιανουαρίου 2017. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη τουριστική έκθεση της Ολλανδίας, όπου η Χαλκιδική μέσω της συνεχής συμμετοχής της και με παράλληλες στοχευμένες καμπάνιες στο διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στοχεύει να αυξήσει το μερίδιο αγοράς της. Ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής συμμετείχε ως συν-εκθέτης στο εθνικό περίπτερο του ΕΟΤ.

 

Η πρώτη έκθεση εναλλακτικού τουρισμού Nostos Expo θα πραγματοποιηθεί στην πόλη της Ναυπάκτου από τις 14 έως τις 17 Οκτωβρίου 2016 υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομικής Ανάπτυξης και Τουρισμού, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς.

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού πραγματοποιήθηκε δείπνο στο ξενοδοχείο Potidea Palace με θέμα την ελιά και το λάδι, προς τιμήν των 90 ανερχόμενων Young Chef από όλο το κόσμο που συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Συνέδριο Αρχιμαγείρων που διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη, με την συνδρομή της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος, της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής και του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής.

Ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής, σε συνέχεια των Ιταλικών δημοσιογραφικών αποστολών που φιλοξένησε πέρσι, στο πλαίσιο της οργάνωσης προβολής του έτους Αριστοτέλη 2016 (2.400 χρόνια από τη γέννηση του) σε συνεργασία με τη RAI International και περιοδικό ARCHEO, καθώς και τη γαστρονομία της Χαλκιδικής σε συνεργασία με το περιοδικό Bell”europa, συνεχίζει δυναμικά τις δράσεις προβολής του προορισμού στην Ιταλική αγορά.

Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι τρείς παρουσιάσεις αφιερωμένες αποκλειστικά στον ελληνικό αγροτουρισμό που οργάνωσαν από κοινού, το Γραφείο ΕΟΤ Κάτω Χωρών και το δίκτυο Guest Inn στην Ολλανδία και το Βέλγιο. Πρόκειται για μια συντονισμένη, οργανωμένη και στοχευμένη προβολή σε δύο αγορές που έχουν να προσφέρουν πολλά στην περεταίρω ανάπτυξη και ενδυνάμωση του τουρισμού στη χώρα μας.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η έκθεση BIT 2016 στο Μιλάνο, όπου πλέον η Χαλκιδική συγκαταλέγεται στους δημοφιλέστερους προορισμούς της Ελλάδας στην Ιταλική αγορά. Οι συντονισμένες προσπάθειες που καταβάλλει ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής μέσω συγκεκριμένων δράσεων και στοχευμένων εκδηλώσεων -τα 4 τελευταία χρόνια- έφεραν τα αναμενόμενα αποτελέσματα και απόδειξη αποτελεί ότι η Χαλκιδική συμπεριλαμβάνεται φέτος στους καταλόγους των μεγαλύτερων Tour Operators της Ιταλίας.

Μεγαλύτερος αριθμός Τούρκων επισκεπτών στην Χαλκιδική το 2016

Η παρουσία της Χαλκιδικής στην έκθεση Τουρισμού της Κωνσταντινούπολης για 5η συνεχή χρονιά ήταν η καλύτερη δυνατή, αποσπώντας από όλους τα καλύτερα σχόλια για την αρτιότητα του περιπτέρου και συνοδεύτηκε από πολλές και εποικοδομητικές συναντήσεις.

Η Χαλκιδική συμμετείχε για ακόμη μία χρονιά στη διεθνή έκθεση τουρισμού Vakantiebeurs της Ουτρέχτης που πραγματοποιήθηκε στις 12-17 Ιανουαρίου 2016. Ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής συμμετείχε ως συν-εκθέτης στο εθνικό περίπτερο του ΕΟΤ διανέμοντας πληροφοριακό υλικό για την περιοχή της Χαλκιδικής στοχεύοντας να αυξήσει την αναγνωρισημότητα του προορισμού και να προσελκύσει ακόμα περισσότερους Ολλανδούς στην περιοχή. Η Ολλανδική αγορά που άρχισε να επανακάμπτει από πέρσι σταδιακά, φέτος δείχνει μία μεγαλύτερη δυναμική (αφίξεις στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» Ιαν-Δεκ 2015: 33.200, όπου περίπου 15.000 επιβάτες κατευθύνονται στη Χαλκιδική).

Τα τουριστικά λιμάνια ως πύλες πρόσβασης στην πολιτιστική κληρονομιά και τα αξιοθέατα της Νότιας Ιταλίας. Μια καλή πρακτική και για την Ελλάδα.

Στη διοργάνωση του 1ου Μαραθώνιου Ανάπτυξης Εφαρμογών για τον Τουρισμό προχωρά ο ΣΕΤΕ, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουρισμού και του πρωταγωνιστικού ρόλου που διαδραματίζει στην ελληνική οικονομία και κοινωνία.

Για εμάς...

www.businesswoman.gr

Το ηλεκτρονικό περιοδικό www.businesswoman.gr μετράει σχεδόν 17 χρόνια επιτυχημένης πορείας στο χώρο της γυναικείας επιχειρηματικότητας.

Έντυπο BusinessWoman

Το businesswoman είναι ένα περιοδικό για την γυναίκα εργαζόμενη - επιχειρηματία που θέλει να είναι ενημερωμένη κάθε στιγμή για το καθετί.

Περισσότερα

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…