Connect with us

Εκδηλώσεις

Η Linde γιορτάζει 60 χρόνια επιτευγμάτων στην Ελλάδα

Η Linde Hellas, κορυφαία εταιρεία αερίων και τεχνολογικών εφαρμογών στην Ελλάδα, γιορτάζει 60 χρόνια επιτυχημένης δραστηριότητας στη χώρα. Από την ίδρυσή της το 1963, η Linde Hellas παρέχει υψηλής ποιότητας βιομηχανικές και ιατρικές λύσεις και εφαρμογές αερίων σε διάφορους τομείς σε όλη την Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της υγειονομικής περίθαλψης, των χημικών, των τροφίμων και ποτών, των ηλεκτρονικών και πολλών άλλων, επενδύοντας σε μεγάλο βαθμό σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις παραγωγής.

Με αφοσίωση στην καινοτομία και την αειφόρο ανάπτυξη, η Linde Hellas έχει καταφέρει να προσφέρει ένα ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο προϊόντων και υπηρεσιών που ανταποκρίνεται στις εξελισσόμενες ανάγκες της αγοράς, ενώ παράλληλα κάνει σημαντικά βήματα προς την επίτευξη μηδενικών εκπομπών, καλύπτοντας ήδη την ενεργειακή κατανάλωσή της κατά 25% από καθαρές ανανεώσιμες πηγές μέσω συμβάσεων αγοράς ενέργειας (VPPA).

Τα τελευταία χρόνια, η Linde Hellas έχει να παρουσιάσει σημαντικές στιγμές που αποτελούν ορόσημα και αναδεικνύουν την πελατοκεντρική της προσέγγιση. Το 2015, η εταιρεία έθεσε με επιτυχία σε λειτουργία μια νέα μονάδα παραγωγής οξυγόνου ECOVAR® στις εγκαταστάσεις καίριου πελάτη της στη Σίνδο. Την ίδια χρονιά, η Linde Hellas ξεκίνησε την τροφοδοσία υδρογόνου και οξυγόνου στα υποβρύχια του Πολεμικού Ναυτικού, ανεφοδιάζοντάς τα με περισσότερους από 40 τόνους υδρογόνου τα τελευταία χρόνια. Το 2018 κατασκευάζει τον πρώτο φορητό και αυτοματοποιημένο σταθμό ανεφοδιασμού υδρογόνου. Το πρώτο εμφιαλωτήριο εύφλεκτων ψυκτικών της Linde εγκαινιάστηκε στο Σχηματάρι το 2018, παρέχοντας στην ελληνική αγορά πρόσβαση σε νέας γενιάς, πιο προηγμένα και φιλικά προς το περιβάλλον ψυκτικά προσφέροντας χαμηλότερες εκπομπές και μειωμένες περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας, η Linde Hellas επέκτεινε περαιτέρω το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων και υπηρεσιών που παρέχει στην αγορά και σε σημαντικούς πελάτες, ενώ λαμβάνει  άδεια κυκλοφορίας για την παραγωγή φαρμακευτικών προϊόντων στην Ελλάδα.

Επιπλέον, το 2022 αποτελεί μία χρονιά ορόσημο για τη Linde Hellas, καθώς ξεκίνησε την πρώτη παραγωγή πράσινου υδρογόνου στην Ελλάδα χρησιμοποιώντας την τεχνολογία ηλεκτρόλυσης που τροφοδοτείται από ανανεώσιμες καθαρές πηγές ενέργειας. Η εξέλιξη αυτή υπογραμμίζει τη δέσμευση της εταιρείας να ηγηθεί της μετάβασης σε μια οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο της επετείου των 60 χρόνων δραστηριότητας στην Ελλάδα, η εταιρεία πραγματοποίησε εορταστική εκδήλωση και συνέντευξη τύπου κατά την οποία παρευρέθηκαν ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνις Γεωργιάδης και ο Υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας. Ο κος Α. Γεωργιάδης δήλωσε σχετικά «Συμμετείχαμε με τον Κώστα Σκρέκα στην εκδήλωση για τα 60 χρόνια της Linde Hellas. Μία από τις καλύτερες στο είδος της εταιρείες στην Ελλάδα που συνεχίζει να επενδύει εδώ σταθερά». Ο κος Κ. Σκρέκας αντίστοιχα σχολίασε «Με μεγάλη χαρά παρευρέθηκα, μαζί με τον καλό φίλο και συνάδελφο Άδωνι Γεωργιάδη, στην επετειακή εκδήλωση για τα 60 χρόνια λειτουργίας της Linde Hellas, μια εταιρεία που μας εμπιστεύεται και επιλέγει να επενδύει στη χώρα μας διαχρονικά».

Σχολιάζοντας την επέτειο, η Roxana Lucuta, Γενική Διευθύντρια της Linde Hellas, δήλωσε: «Είμαστε περήφανοι που γιορτάζουμε την 60η επέτειo παρουσίας μας στην Ελλάδα. Καθ’ όλη τη διάρκεια αυτών των έξι δεκαετιών, η Linde παρέμεινε πάντα προσηλωμένη πρωτίστως στην παροχή εξαιρετικών προϊόντων και υπηρεσιών στους πελάτες της, διασφαλίζοντας παράλληλα την ασφάλεια, την προστασία του περιβάλλοντος και την κοινωνική ευθύνη. Η επιτυχία μας δεν θα ήταν δυνατή χωρίς την υποστήριξη των εργαζομένων, των πελατών και των συνεργατών μας και τους ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη και την αφοσίωσή τους».

Ο Mathias Kranz, Business President Region Europe East της Linde, εξέφρασε την εκτίμησή του για τη συμβολή της Ελλάδας στις  δραστηριότητες της Linde, δηλώνοντας ότι «η χώρα αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της επιτυχίας μας στην περιοχή και είμαστε ευγνώμονες για τις ισχυρές επιδόσεις της όλα αυτά τα χρόνια. Είμαστε ενθουσιασμένοι για το μέλλον της επιχείρησής μας στη χώρα αυτή. Αξιοποιώντας την παγκόσμια τεχνογνωσία και καινοτομία μας, παραμένουμε προσηλωμένοι στην ενίσχυση των υπηρεσιών και των λύσεων προς τους πελάτες μας στην Ελλάδα και το εξωτερικό».

Στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου της, η Linde Hellas δεσμεύεται να συνεχίσει να αναπτύσσει νέους και καινοτόμους τρόπους παροχής ασφαλών, αποτελεσματικών και βιώσιμων λύσεων στους πελάτες της, υποστηρίζοντας παράλληλα τις τοπικές κοινωνίες μέσω πολλαπλών πρωτοβουλιών και συνεργασιών.

Στο link εδώ μπορείτε να δείτε και βίντεο από την επετειακή εκδήλωση.

Continue Reading

Εκδηλώσεις

Ημερίδα με τίτλο: « Τεχνητή Νοημοσύνη και Εκπαίδευση -Επαναπροσδιορίζοντας την διδασκαλία και την μάθηση.»

Τα Αρσάκεια Σχολεία Θεσσαλονίκης διοργανώνουν ημερίδα με τίτλο: «Τεχνητή
Νοημοσύνη και Εκπαίδευση – Επαναπροσδιορίζοντας την διδασκαλία και την μάθηση.», η
οποία θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Αρσάκειου Δημοτικού Θεσσαλονίκης.

Η ημερίδα εστιάζει στη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης ως εκπαιδευτικό εργαλείο που
σκοπό έχει να επαναπροσδιορίσει τις παραδοσιακές μεθόδους διδασκαλίας, ενισχύοντας
την ατομική συμμετοχή και εμπλοκή των μαθητών μέσω έρευνας και καταρρίπτοντας τη
κλασική προσέγγιση «λύσε», «απάντησε», «βρες», «υπολόγισε» κ.ά..

Η ημερίδα θα περιλαμβάνει 4 ενότητες τις οποίες θα παρουσιάσουν και θα αναλύσουν
εγκεκριμένοι ομιλητές του εκπαιδευτικού και τεχνολογικού χώρου. Πρόκειται για την
κυρία Ζωή Γαβριηλίδου, καθηγήτρια Θεωρητικής Γλωσσολογίας τού Τμήματος
Φιλολογίας τού Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, τον δρ Άρη Μαυρομμάτη,
μαθηματικός‒θεωρητικός Τέχνης, Ανάπτυξης Υπερμέσων του Κέντρου Διά Βίου
Μάθησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, τον κύριο Γιάννη Αναστασόπουλο,
διευθυντής Microsoft στον τομέα τής Εκπαίδευσης στην Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα και
την κυρία Έλενα Ζαγλαρίδου, υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων για την
Microsoft στην Ελλάδα, Κύπρο, Μάλτα και Αδριατική.

Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους ομιλητές, να θέσουν
τα ερωτήματα τους και να δουν στην πράξη όλα όσα περιλαμβάνουν οι ομιλίες καθώς θα
πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις με μικροδιδασκαλίες με τη χρήση Τεχνητής
Νοημοσύνης, από εκπαιδευτικούς του Αρσακείου Δημοτικού Θεσσαλονίκης.Κατά τη λήξη
της ημερίδας, όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης.

Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή εδώ:
 https://forms.office.com/e/E7m1ZqLsdZ

Continue Reading

Γαστρονομία

Masterclass: Οι θησαυροί της αγοράς Μοδιάνο: Ταξίδι στις γεύσεις της Ελλάδας

Κατά τη διάρκεια της γιορτινής περιόδου, η εμβληματική Αγορά Μοδιάνο, φιλοξένησε μία ακόμη ξεχωριστή περιήγηση γαστρονομίας με επίκεντρο τις αυθεντικές ελληνικές γεύσεις και τα τοπικά προϊόντα που μπορεί να βρει ο επισκέπτης στα καταστήματά της. Η δραστηριότητα, σχεδιασμένη αποκλειστικά για τον Σύνδεσμο Ξεναγών Θεσσαλονίκης και Βορείου Ελλάδος, στόχευσε στο να αναδείξει την Αγορά ως έναν ξεχωριστό τουριστικό προορισμό, που αποτελεί πυλώνα της τοπικής γαστρονομικής παράδοσης, μέσα από μια περιήγηση στα αυθεντικά προϊόντα και τους ανθρώπους που τα δημιουργούν.

Η εκδήλωση ξεκίνησε στον εξώστη της Αγοράς, όπου όλοι οι συμμετέχοντες συγκεντρώθηκαν για μια πρώτη γνωριμία. Εκεί, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα ζεστό ρόφημα δίκταμου από το κατάστημα «Modiano’s Bahar», ενώ η ομάδα των Chef Stories ξεκίνησε παράλληλα την εισήγηση της, με σκοπό την ενημέρωση για την γενική φιλοσοφίας της Αγοράς και την σημασία της ανάδειξης τοπικών προϊόντων.

 Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες και ξεκίνησαν την περιήγησή τους στα καταστήματα της Αγοράς, με κάθε στάση να αποτελεί έναν μικρό σταθμό γευστικής ανακάλυψης. 

Τα καταστήματα που επισκεφθήκαμε μας πρόσφεραν ξεχωριστές μπουκιές από όλη την Ελλάδα, ενώ ταυτόχρονα μοιράστηκαν μαζί μας πληροφορίες σχετικά με την επαγγελματική τους διαδρομή  και τον τρόπο παραγωγής και διάθεσης των αγαθών τους.  

Τα βήματα μας, καθοδήγησαν η Νανά Ζυγούρα, σύμβουλος επιχειρηματικής ανάπτυξης, εκπαιδεύτρια και συνεργάτιδα της εταιρίας Chef Stories και η Σύλβια Κουμεντάκη Director / Gastronomy Events’ Specialist & Consultant της εταιρίας Chef Stories.

Ξεκινώντας από το κατάστημα «Το Πιροσκί», δοκιμάσαμε τα βραβευμένα πιροσκί με γέμιση μπουγιουρντί, ανακαλύπτοντας την πλούσια παράδοση της Ποντιακής κουζίνας. Στον «Αγροτικό Συνεταιρισμό Μεσοτόπου Λέσβου» γνωρίσαμε το αυθεντικό λαδοτύρι ΠΟΠ Μυτιλήνης, μαθαίνοντας για τη διαδικασία παραγωγής του. Στο «Τυροκομείο Αρβανίτη», γευτήκαμε μια ποικιλία τυριών, όπως φέτα ΠΟΠ, μανούρι ΠΟΠ, κυανό μπλε τυρί και γραβιέρα, συνοδευόμενα από χρήσιμες πληροφορίες για την παραγωγή τους. Με σκοπό το ταίριασμα με τα τυροκομικά, ακολούθησε το μέλι, με γευσιγνωσία τεσσάρων διαφορετικών μελιών που εμπορεύεται η εταιρία “Wise Greece”, όπου ακούσαμε προσεκτικά τη διαδικασία μελισσοκομίας αλλά και τα χαρακτηριστικά της κάθε ποικιλίας. Σειρά είχε το κατάστημα «Chrisopigi Deli» με γευσιγνωσία ελαιόλαδου και σημαντικές πληροφορίες για τα Κρητικά προϊόντα. Μία μοναδική γευσιγνωσία ελαιόλαδου, αλλά και ελιάς, είχαμε την ευκαιρία να μας παρουσιάσει το κατάστημα «Olicatessen» ολοκληρώνοντας τις γνώσεις μας για τις ξεχωριστές ποικιλίες και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους.

Η περιήγηση συνεχίστηκε στο «Modiano’s Bahar”, όπου οι συμμετέχοντες έπαιξαν ένα διαδραστικό παιχνίδι όσφρησης, με μπαχαρικά ξυπνώντας τις αισθήσεις και τη φαντασία τους. Το Masterclass συνεχίστηκε στο  νέο κατάστημα, την “Ψαραγορά Μοδιάνο”, όπου δοκιμάσαμε τηγανισμένο γαύρο, μια αυθεντική θαλασσινή λιχουδιά της ελληνικής κουζίνας.

Στη συνέχεια, απολαύσαμε ιταλικές γεύσεις στο επίσης νέο κατάστημα, «Panini Artistici», με αφράτη φοκάτσια και πανίνι με porchetta, provola, μοσχαρίσια κεφτεδάκια με σάλτσα san marzano. Ολοκληρώσαμε τις αλμυρές γεύσεις με το εμβληματικό «Μπιφτέκι του κυρ Γιώργου» με την χειροποίητη sauce από πιπεριά φλωρίνης, από το κατάστημα «Meating Place Διδασκάλου». 

Το γλυκό φινάλε της ημέρας περιλάμβανε χαλβά σε μοναδικούς συνδυασμούς από το «Wild Souls», γλυκά πουράκια με βούτυρο αμυγδάλου, ταχίνι και καταΐφι από το «Ηλιοτρόπιο» και φυσικά παραδοσιακές καριόκες Ξάνθης από το κατάστημα «Θωμάς Καριόκα».

Την επιμέλεια της εκδήλωσης είχε η εταιρία Chef Stories E.E.  Συμβουλευτικές Υπηρεσίες – Διοργάνωση Εκδηλώσεων.

Continue Reading

Εκδηλώσεις

Με επιτυχία διεξήχθη το 15ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας

Με μεγάλη επιτυχία και πάνω από 14 χιλιάδες επισκέπτες ολοκληρώθηκε το 15ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας και το Συνέδριο «Μελισσοκομία υπό την Πίεση της Κλιματικής Αλλαγής», υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και της Περιφέρειας Αττικής.

Το Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας αποτελεί τη μεγαλύτερη εκδήλωση του κλάδου που γίνεται στην Ελλάδα και το κορυφαίο στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Στις τρεις μέρες το Φεστιβάλ αποτέλεσε τον τόπο συνάντησης των ανθρώπων της μελισσοκομίας και ένα άριστο μέσο για την προβολή του ελληνικού μελιού, τόσο στους χώρους εστίασης και εμπορίας , όσο και για το καταναλωτικό κοινό, το οποίο κατέκλυσε τον εκθεσιακό χώρο του Περιστερίου και είχε την ευκαιρία να απολαύσει και να προμηθευτεί εξαιρετικές και σπάνιες ποικιλίες μελιών από τους ίδιους τους Έλληνες παραγωγούς.

Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ ξεκίνησαν την Παρασκευή με την τελετή έναρξης παρουσία του εκπροσώπου της Κυβέρνησης Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Διονυσίου Σταμενίτη, ο οποίος ανέπτυξε τις πολιτικές της κυβέρνησης και τη στρατηγική για την προώθηση και την προστασία της ελληνικής μελισσοκομίας, αφού άκουσε τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων Φορέων και Περιφερειών:

  • Κωστή Λεονταράκη , Προέδρου Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδος
  • Γεωργίου Πίττα, Προέδρου Συνδέσμου Ελλήνων Τυποποιητών, Συσκευαστών και Εξαγωγέων μελιού
  • Φιλήμων Ζανετίδη, Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου
  • Τσέτσιλα Δημητρίου, Αντιπεριφερειάρχη Περιφέρειας Θεσσαλίας
  • Σπύρου Ζαχαρία, Αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου
  • Κωνσταντίνου Τσιριγώτη, Αντιπεριφερειάρχη Ιονίων Νήσων
  • Φιλιππή Αντώνη, Δ.Σ. ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ
  • Μανώλη Χνάρη, εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, Βουλευτή Ρεθύμνης
  • Δήμητρας Αγγελάκη, Αντιπεριφερειάρχη Αττικής.

Ο Υφυπουργός κ. Σταμενίτης απένειμε την πλακέτα στην τιμώμενη Περιφέρεια Ιονίων Νήσων δια του Προέδρου της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Ιονίων Νήσων κ. Νεκτάριου Αραβαντινού – Σιμωνέτου.

Στα πλαίσια του Φεστιβάλ βραβεύτηκε η Πρωταθλήτρια Ελλάδος ομάδα Cheerleading του Αθλητικού Γυμναστικού Ομίλου Περιστερίου, η οποία εκπροσώπησε την Ελλάδα και κατέκτησε το Χάλκινο μετάλλιο στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες στο Όσλο της Νορβηγίας.

Τον συντονισμό και την παρουσίαση της τελετής έναρξης είχαν η κ. Ελένη Λαζάρου, Δημοσιογράφος και ο Κ. Γιώργος Στάθης, Εκπρόσωπος Τύπου του Ε.Ο.Σ.Σ. .

Οι τρεις ημέρες του Φεστιβάλ κατά γενική ομολογία των χιλιάδων επισκεπτών αποτέλεσαν την αποθέωση του ελληνικού μελιού και των παραγωγών – εκθετών, τόσο για την ποιότητα , τις τιμές και την ποικιλία του εκπληκτικού ελληνικού  χρυσού που είναι το μέλι.

Στο πλαίσιο του 15ου Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε η «Έκθεση Μελισσοκομικών Προϊόντων και Εξοπλισμού», όπου  οι μελισσοκόμοι και οι επαγγελματίες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για όλες τις νέες εξελίξεις και τις νέες τεχνολογίες του κλάδου.

Επίσης σε συνεργασία με το Εργαστήρι Μελισσοκομίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το Σάββατο απονεμήθηκαν τα βραβεία του 4ου  Διαγωνισμού Ελληνικού Μελιού Ανώτερης Ποιότητας – High Quality Honey Contest.

Οι διοργανωτές, οι μελισσοκόμοι και οι καταναλωτές ανανέωσαν το ραντεβού τους για το 16ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας τον Δεκέμβριο.

Continue Reading

Trending