Connect with us

Lifestyle

Μεγαλώνει η γκάμα της Mercedes με το νέο GLB 200

Η Mercedes πλέον διαθέτει στη γκάμα της τη σειρά GLB. Αυτή η σειρά έρχεται για να καλύψει το κενό μεταξύ της μικρότερης GLA και της μεγαλύτερης GLC.

H GLB 200 με τον κινητήρα βενζίνης στα 1.33 λίτρα ήταν το αυτοκίνητο που δοκιμάσαμε τέλος Ιουλίου και κάναμε συνολικά 950 καλά και ασφαλή χιλιόμετρα.

Για την GLB λοιπόν οι αριθμοί αναφέρουν σε μήκος/πλάτος/ύψος: 4.634 χλστ./1.834 χλστ./1.650 χλστ. με 570 λίτρα, ενώ τα πίσω καθίσματα είναι συρόμενα αυξομειώνοντας τόσο τον χώρο των επιβατών όσο και των αποσκευών, αναλόγως βεβαίως των συνθηκών.

Αντι για ρεζέρβα υπάρχει κιτ επισκευής κάτι που μας βρίσκει εντελώς αντίθετους, ειδικά όταν πρόκειται για αυτοκίνητα της κατηγορίας SUV όπως η Mercedes –Benz GLB.

Oι αντίστοιχες διαστάσεις για την GLA είναι 4.410 χλστ./1.834 χλστ./1.611 χλστ. με 435 λίτρα αποσκευών.

Αντίστοιχα η μεγαλύτερη GLC είναι  4.669 χλστ./1.890 χλστ./1.644 χλστ. με 500 λίτρα στο πορτ-μπαγκαζ.

Από σχεδιαστικής πλευράς η GLB ακολουθεί πιο κάθετες γραμμές σε σχέση με τα άλλα SUV. ΈΧει επίσης  μεγάλες κρυστάλλινες επιφάνειες και περισσότερα παραλληλόγραμμα σχήματα (προβολείς, μάσκα με το μεγάλο αστέρι στο κέντρο)  ενώ σχεδιαστικά ένα μικρό παιχνίδι το κάνει η πίσω πόρτα με το φινιστρίνι.

Για πίσω τα φώτα ακολουθούν πιο παραλληλόγραμμο σχήμα, εκτείνονται και στα φτερά, ενώ δεν απουσιάζουν οι ράγες οροφής και οι δύο εξατμίσεις στα άκρα του αμαξώματος.

Στο εσωτερικό, το βλέμμα καρφώνεται στο σύστημα πολυμέσων (MBUX) που καταλαμβάνει το μισό ταμπλό, με όλες τις λειτουργίες να γίνονται από τα μπουτόν του σχετικά παχύ σε διάμετρο τιμόνι ενώ η ποιότητα είναι αυτή η οποία φυσικά και ξεχωρίζει. Φαρδιά καθίσματα προσανατολισμένα στην άνεση που αναλόγως τη έκδοσης συνδυάζουν αλκαντάρα με δέρμα.

Η καρδιά του αυτοκινήτου έχει έναν κινητήρα βενζίνης 1.33 λίτρων της Renault – Nissan απόδοσης 163 ίππων με ροπή 250 Nm κινεί πολύ καλά την έκδοση GLB 200.

Συνδυάζεται με 7άρι αυτόματο κιβώτιο με τον επιλογέα στo τιμόνι και paddles, με τέσσερα οδηγικά μενού (Eco, Comfort, Sport, Individual), μεταδίδοντας την κίνηση μόνο στους μπροστινούς τροχούς.

Το συνολικό βάρος είναι 1.555 κιλά, ο κινητήρας δε είναι αρκετά πρόθυμος να βγάλει την ισχύ στον δρόμο.

Ξεχωριστό το σύστημα διεύθυνσης με την πραγματικά πολύ καλή πληροφόρηση, όπως και η απόδοση των φρένων. Οι αναρτήσεις, με σύστημα πολλαπλών συνδέσμων στον πίσω άξονα, είναι ρυθμισμένες έτσι για να προσφέρουν άνεση, με μικρές κλίσεις που δεν ενοχλούν, καλύπτοντας απόλυτα τον οδηγό.

Όσο για τη μέση κατανάλωση που έδειξε το κομπιούτερ ήταν 8.9 λίτρα/100 χλμ. (με 6.9 λίτρα η εργοστασιακή βάση WLTP).

Να πούμε ότι, η τελική ταχύτητα ανέρχεται στα 207 χλμ./ώρα, ο χρόνος της επιτάχυνσης 0-100 είναι 9.1 δευτ. και οι εκπομπές C02 βάση WLTP στα 157 γρ./χλμ.

Σε τι συμπέρασμα θα καταλήγαμε λοιπόν για τη νέα GLB. Πρώτα από όλα το premium SUV προσφέρει άνετες και ασφαλείς μετακινήσεις. Kαλύπτει απόλυτα τους φίλους των gadgets, ενώ οι χώροι είναι από τα ατού του. Μας άρεσε πολυ η συμβίωση των 7 ημερών μαζί της

Οι τιμές για την έκδοση GLB 200 ξεκινούν από τα  37.000 ευρώ.

 

Κώστας Νικολακόπουλος

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Εκδηλώσεις

Ημερίδα με τίτλο: « Τεχνητή Νοημοσύνη και Εκπαίδευση -Επαναπροσδιορίζοντας την διδασκαλία και την μάθηση.»

Τα Αρσάκεια Σχολεία Θεσσαλονίκης διοργανώνουν ημερίδα με τίτλο: «Τεχνητή
Νοημοσύνη και Εκπαίδευση – Επαναπροσδιορίζοντας την διδασκαλία και την μάθηση.», η
οποία θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Αρσάκειου Δημοτικού Θεσσαλονίκης.

Η ημερίδα εστιάζει στη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης ως εκπαιδευτικό εργαλείο που
σκοπό έχει να επαναπροσδιορίσει τις παραδοσιακές μεθόδους διδασκαλίας, ενισχύοντας
την ατομική συμμετοχή και εμπλοκή των μαθητών μέσω έρευνας και καταρρίπτοντας τη
κλασική προσέγγιση «λύσε», «απάντησε», «βρες», «υπολόγισε» κ.ά..

Η ημερίδα θα περιλαμβάνει 4 ενότητες τις οποίες θα παρουσιάσουν και θα αναλύσουν
εγκεκριμένοι ομιλητές του εκπαιδευτικού και τεχνολογικού χώρου. Πρόκειται για την
κυρία Ζωή Γαβριηλίδου, καθηγήτρια Θεωρητικής Γλωσσολογίας τού Τμήματος
Φιλολογίας τού Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, τον δρ Άρη Μαυρομμάτη,
μαθηματικός‒θεωρητικός Τέχνης, Ανάπτυξης Υπερμέσων του Κέντρου Διά Βίου
Μάθησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, τον κύριο Γιάννη Αναστασόπουλο,
διευθυντής Microsoft στον τομέα τής Εκπαίδευσης στην Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα και
την κυρία Έλενα Ζαγλαρίδου, υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων για την
Microsoft στην Ελλάδα, Κύπρο, Μάλτα και Αδριατική.

Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους ομιλητές, να θέσουν
τα ερωτήματα τους και να δουν στην πράξη όλα όσα περιλαμβάνουν οι ομιλίες καθώς θα
πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις με μικροδιδασκαλίες με τη χρήση Τεχνητής
Νοημοσύνης, από εκπαιδευτικούς του Αρσακείου Δημοτικού Θεσσαλονίκης.Κατά τη λήξη
της ημερίδας, όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης.

Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή εδώ:
 https://forms.office.com/e/E7m1ZqLsdZ

Continue Reading

Γαστρονομία

Masterclass: Οι θησαυροί της αγοράς Μοδιάνο: Ταξίδι στις γεύσεις της Ελλάδας

Κατά τη διάρκεια της γιορτινής περιόδου, η εμβληματική Αγορά Μοδιάνο, φιλοξένησε μία ακόμη ξεχωριστή περιήγηση γαστρονομίας με επίκεντρο τις αυθεντικές ελληνικές γεύσεις και τα τοπικά προϊόντα που μπορεί να βρει ο επισκέπτης στα καταστήματά της. Η δραστηριότητα, σχεδιασμένη αποκλειστικά για τον Σύνδεσμο Ξεναγών Θεσσαλονίκης και Βορείου Ελλάδος, στόχευσε στο να αναδείξει την Αγορά ως έναν ξεχωριστό τουριστικό προορισμό, που αποτελεί πυλώνα της τοπικής γαστρονομικής παράδοσης, μέσα από μια περιήγηση στα αυθεντικά προϊόντα και τους ανθρώπους που τα δημιουργούν.

Η εκδήλωση ξεκίνησε στον εξώστη της Αγοράς, όπου όλοι οι συμμετέχοντες συγκεντρώθηκαν για μια πρώτη γνωριμία. Εκεί, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα ζεστό ρόφημα δίκταμου από το κατάστημα «Modiano’s Bahar», ενώ η ομάδα των Chef Stories ξεκίνησε παράλληλα την εισήγηση της, με σκοπό την ενημέρωση για την γενική φιλοσοφίας της Αγοράς και την σημασία της ανάδειξης τοπικών προϊόντων.

 Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες και ξεκίνησαν την περιήγησή τους στα καταστήματα της Αγοράς, με κάθε στάση να αποτελεί έναν μικρό σταθμό γευστικής ανακάλυψης. 

Τα καταστήματα που επισκεφθήκαμε μας πρόσφεραν ξεχωριστές μπουκιές από όλη την Ελλάδα, ενώ ταυτόχρονα μοιράστηκαν μαζί μας πληροφορίες σχετικά με την επαγγελματική τους διαδρομή  και τον τρόπο παραγωγής και διάθεσης των αγαθών τους.  

Τα βήματα μας, καθοδήγησαν η Νανά Ζυγούρα, σύμβουλος επιχειρηματικής ανάπτυξης, εκπαιδεύτρια και συνεργάτιδα της εταιρίας Chef Stories και η Σύλβια Κουμεντάκη Director / Gastronomy Events’ Specialist & Consultant της εταιρίας Chef Stories.

Ξεκινώντας από το κατάστημα «Το Πιροσκί», δοκιμάσαμε τα βραβευμένα πιροσκί με γέμιση μπουγιουρντί, ανακαλύπτοντας την πλούσια παράδοση της Ποντιακής κουζίνας. Στον «Αγροτικό Συνεταιρισμό Μεσοτόπου Λέσβου» γνωρίσαμε το αυθεντικό λαδοτύρι ΠΟΠ Μυτιλήνης, μαθαίνοντας για τη διαδικασία παραγωγής του. Στο «Τυροκομείο Αρβανίτη», γευτήκαμε μια ποικιλία τυριών, όπως φέτα ΠΟΠ, μανούρι ΠΟΠ, κυανό μπλε τυρί και γραβιέρα, συνοδευόμενα από χρήσιμες πληροφορίες για την παραγωγή τους. Με σκοπό το ταίριασμα με τα τυροκομικά, ακολούθησε το μέλι, με γευσιγνωσία τεσσάρων διαφορετικών μελιών που εμπορεύεται η εταιρία “Wise Greece”, όπου ακούσαμε προσεκτικά τη διαδικασία μελισσοκομίας αλλά και τα χαρακτηριστικά της κάθε ποικιλίας. Σειρά είχε το κατάστημα «Chrisopigi Deli» με γευσιγνωσία ελαιόλαδου και σημαντικές πληροφορίες για τα Κρητικά προϊόντα. Μία μοναδική γευσιγνωσία ελαιόλαδου, αλλά και ελιάς, είχαμε την ευκαιρία να μας παρουσιάσει το κατάστημα «Olicatessen» ολοκληρώνοντας τις γνώσεις μας για τις ξεχωριστές ποικιλίες και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους.

Η περιήγηση συνεχίστηκε στο «Modiano’s Bahar”, όπου οι συμμετέχοντες έπαιξαν ένα διαδραστικό παιχνίδι όσφρησης, με μπαχαρικά ξυπνώντας τις αισθήσεις και τη φαντασία τους. Το Masterclass συνεχίστηκε στο  νέο κατάστημα, την “Ψαραγορά Μοδιάνο”, όπου δοκιμάσαμε τηγανισμένο γαύρο, μια αυθεντική θαλασσινή λιχουδιά της ελληνικής κουζίνας.

Στη συνέχεια, απολαύσαμε ιταλικές γεύσεις στο επίσης νέο κατάστημα, «Panini Artistici», με αφράτη φοκάτσια και πανίνι με porchetta, provola, μοσχαρίσια κεφτεδάκια με σάλτσα san marzano. Ολοκληρώσαμε τις αλμυρές γεύσεις με το εμβληματικό «Μπιφτέκι του κυρ Γιώργου» με την χειροποίητη sauce από πιπεριά φλωρίνης, από το κατάστημα «Meating Place Διδασκάλου». 

Το γλυκό φινάλε της ημέρας περιλάμβανε χαλβά σε μοναδικούς συνδυασμούς από το «Wild Souls», γλυκά πουράκια με βούτυρο αμυγδάλου, ταχίνι και καταΐφι από το «Ηλιοτρόπιο» και φυσικά παραδοσιακές καριόκες Ξάνθης από το κατάστημα «Θωμάς Καριόκα».

Την επιμέλεια της εκδήλωσης είχε η εταιρία Chef Stories E.E.  Συμβουλευτικές Υπηρεσίες – Διοργάνωση Εκδηλώσεων.

Continue Reading

Lifestyle

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΚΑΛΟΤΥΧΙΑΣ 2025

Ένα μήνυμα για σένα…
Το φως της ελπίδας για µια καλύτερη ζωή λάµπει πάντα πιο δυνατά τις πρώτες µέρες κάθε
Νέας Χρονιάς. Ένας καινούργιος χρόνος ήρθε και είναι έτοιµος να µας υποσχεθεί τα πάντα.
Κάντε τον απολογισµό σας για τη χρονιά που πέρασε και ξεκινήστε µε νέα όνειρα,
καινούργια σχέδια και στόχους για µια καλύτερη αρχή!
Καλωσορίσατε στο µαγικό ταξίδι της Νέας Χρονιάς.
Το Ηµερολόγιο Καλοτυχίας 2025 υπόσχεται να είναι σύντροφος, σύµβουλος και οδηγός σας
σ’ αυτό το υπέροχο, καλότυχο και µαγευτικό ταξίδι.
Κρατήστε το στα χέρια σας, ξεφυλλίστε τις σελίδες του και αφεθείτε…
Θα είναι κοντά σας για να σας υπενθυµίζει κάθε µέρα, κάθε εβδοµάδα, κάθε µήνα της
καινούργιας χρονιάς, µερικές απλές αλήθειες, µικρά µυστικά και µηνύµατα που θα
ανοίξουν ένα “παράθυρο” απ’ όπου θα µπορείτε να δείτε τον εαυτό σας µε “άλλα µάτια”,
να ανακαλύψετε τις απεριόριστες δυνατότητες που διαθέτετε και να τις εκµεταλλευτείτε
για να ζήσετε µια ζωή γεµάτη Καλοτυχία.
Ναι, σας αξίζει!!!
Γεµίστε τις σελίδες του µε τις δικές σας χαρές, τις µικρές και µεγάλες επιθυµίες και απλώς
ευχηθείτε να γίνουν πραγµατικότητα.
Καλή και ευλογηµένη χρονιά µε όλα τα αγαθά του Θεού στην αγκαλιά σας!
Ευτυχισµένος ο καινούργιος χρόνος, είναι δικός σας, είναι δικός µας, όλων µας…
Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις «Μύρτος» σε όλα τα βιβλιοπωλεία.
Πληροφορίες στο τηλ. 210-8028828, [email protected],

Continue Reading

Trending