Connect with us

Εκδηλώσεις

Πειραιάς: Κέντρο Γαστρονομίας και Οινολογίας στο 21ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο CEUCO

Ο Πειραιάς θα φιλοξενήσει το 21ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γαστρονομίας και Οινολογίας CEUCO, με συμμετοχή 500 συνέδρων από όλη την Ευρώπη.

Στον Πειραιά θα «χτυπήσει» η καρδιά της γαστρονομίας, με γεύσεις και εκλεκτά κρασιά, στο 21ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γαστρονομίας και Οινολογίας της CEUCO (Conseil Européen des Confréries Enogastronomiques), οι εργασίες του οποίου θα πραγματοποιηθούν στο Δημοτικό Θέατρο. Περισσότεροι από 500 σύνεδροι – επιχειρηματίες και επαγγελματίες από τον χώρο της υψηλής γαστρονομίας, οινολογίας και εστίασης, αναμένεται να φιλοξενηθούν και να περιηγηθούν στην πόλη.

Οι στόχοι και οι προοπτικές του Συνεδρίου, παρουσιάστηκαν στη Συνέντευξη Τύπου, που πραγματοποιήθηκε στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, στην οποία απηύθυναν χαιρετισμό ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, η Αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας, Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Ανδριάνα Ζαρακέλη, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αδελφοτήτων Γαστρονομίας και Οινολογίας (CEUCO) Carlos Martín Cosme, ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών Γιάννης Χρυσουλάκης, ο Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής «Ακρόπολις» και Αντιπρόεδρος της CEUCO Κωνσταντίνος Μουζάκης και ο Αρχιμάγειρας της Προεδρίας της Δημοκρατίας Βασίλης Μπέκας.

Εκτός από την ελληνική συμμετοχή, στο συνέδριο θα συμμετάσχουν 120 σύλλογοι, από διάφορες χώρες της Ευρώπης, ακόμα και από Μακάο της Κίνας, όπου ο καθένας θα παρουσιάσει τη γαστρονομία της περιοχής τους, ενώ σε ένα κεντρικό σημείο θα βρίσκονται προϊόντα και πιάτα της πειραιώτικης γαστρονομίας, αλλά και της ελληνικής κουζίνας εν γένει.

Επισημαίνεται ότι, ο Δήμος Πειραιά επελέγη κατά τη διάρκεια του 20ου συνεδρίου της CEUCO που έλαβε χώρα στην πόλη Castellon της Ισπανίας, για την φιλοξενία του 21ου Συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αδελφοτήτων Γαστρονομίας και Οινολογίας, μεταξύ έξι χωρών, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ουγγαρίας, της Πορτογαλίας και του Βελγίου.

Θέλουμε να δώσουμε και μια επιπλέον αναφορά για την μεγάλη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής και ιδιαίτερα του Προέδρου της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Π.Α. κ. Σταύρο Βοιδονικόλα που έδωσε μεγάλο αγώνα για να γίνει το συνέδριο στον Πειραιά.

«Σας καλωσορίζω στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, εδώ που θα πραγματοποιηθεί το 21ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γαστρονομίας και Οινολογίας. Η πόλη μας επελέγη, μεταξύ 6 χωρών και η φιλοξενία του Συνεδρίου στο Πειραιά αναμένεται να προσελκύσει πάνω από 500 συνέδρους και εκπροσώπους από όλη την Ευρώπη. Είναι μια μεγάλη επιτυχία και μάς ικανοποιεί ότι η προσπάθεια που ξεκινήσαμε πριν από περίπου 3 χρόνια, ώστε να αναδείξουμε τον Πειραιά, μεταξύ άλλων και ως γαστρονομικό προορισμό, φαίνεται ότι αποδίδει καρπούς. Η γαστρονομία είναι μια σημαντική πτυχή της πολιτιστικής ταυτότητας και της κουλτούρας του Πειραιά. Δεν μιλάμε μόνο για το φαγητό αυτό καθεαυτό, αλλά για τον συνδυασμό του με τη μοναδικότητα του Πειραϊκού τοπίου, τη θάλασσα του Πειραιά, την ιστορία, την κουλτούρα την αυθεντικότητα και τον χαρακτήρα της πόλης μας. Είμαι βέβαιος ότι με τη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού αυτού Συνεδρίου, η πόλη μας θα αποκομίσει πολλαπλά οφέλη σε τουριστικό επίπεδο, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο τη δυναμική και την εξωστρέφειά της».

Η Αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας, Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Ανδριάνα Ζαρακέλη, στον χαιρετισμό της, μεταξύ άλλων, σημείωσε:

«Αποτελεί μεγάλη τιμή και επιβράβευση της δουλειάς μας στον Δήμο Πειραιά, που πετύχαμε να φέρουμε το 21ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γαστρονομίας και Οινολογίας στην πόλη μας, αφού η πρότασή μας επελέγη ομόφωνα ως η καλύτερη μεταξύ της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ουγγαρίας, της Πορτογαλίας και του Βελγίου. Οι 500 σύνεδροι θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στα αξιοθέατα της πόλης μας, να γευτούν τον γαστρονομικό της πλούτο, να γνωρίσουν την ελληνική φιλοξενία, την ιστορία και τον πολιτισμό. Θα εργαστούμε για ένα επιτυχημένο συνέδριο, στην κατεύθυνση της περαιτέρω προβολής του Πειραιά και της ελληνικής γαστρονομίας».

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αδελφοτήτων Γαστρονομίας και Οινολογίας (CEUCO) Carlos Martín Cosme, στον χαιρετισμό του, σημείωσε:

«Αποτελεί μεγάλη τιμή και επιβράβευση της δουλειάς μας στον Δήμο Πειραιά, που πετύχαμε να φέρουμε το 21ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γαστρονομίας και Οινολογίας στην πόλη μας, αφού η πρότασή μας επελέγη ομόφωνα ως η καλύτερη μεταξύ της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ουγγαρίας, της Πορτογαλίας και του Βελγίου. Οι 500 σύνεδροι θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στα αξιοθέατα της πόλης μας, να γευτούν τον γαστρονομικό της πλούτο, να γνωρίσουν την ελληνική φιλοξενία, την ιστορία και τον πολιτισμό. Θα εργαστούμε για ένα επιτυχημένο συνέδριο, στην κατεύθυνση της περαιτέρω προβολής του Πειραιά και της ελληνικής γαστρονομίας».

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αδελφοτήτων Γαστρονομίας και Οινολογίας (CEUCO) Carlos Martín Cosme, στον χαιρετισμό του, σημείωσε: «Η διοργάνωση του 21ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου της CEUCO είναι ένας σταθμός για τον Πειραιά. Ο συνδυασμός της διεξαγωγής του συνεδρίου και αντίστοιχα της φιλοξενίας των συνέδρων θα αποτελέσει ένα ισχυρό μέσο τουριστικής και όχι μόνο, προβολής της πόλης στην Ευρώπη. Η Ιστορία της πόλης και η πολιτιστική της κληρονομιά, η οποία είναι διαμορφωμένη και από τις γαστρονομικές της προτάσεις είναι μία προστιθέμενη αξία για το τουριστικό προϊόν και το μέλλον του δήμου. Αντίστοιχα, η προθυμία και ικανότητα του Πειραιά να μπορεί να φιλοξενεί τόσο μεγάλα συνέδρια δείχνει και το πόσο τουριστικά «ώριμος» γίνεται».

Ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών Γιάννης Χρυσουλάκης, στον χαιρετισμό του, επεσήμανε μεταξύ άλλων:

«Θα ήθελα να εκφράσω την ιδιαίτερη χαρά μου για την επιλογή της χώρας μας και του Δήμου Πειραιά ως τόπου διεξαγωγής του 21ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Γαστρονομίας και Οινολογίας της Ceuco. Ενός συνεδρίου, το οποίο έχουμε θέσει υπό την αιγίδα μας. Θα ήθελα να συγχαρώ τον Δήμαρχο Πειραιά, Γιάννη Μώραλη και τους συνεργάτες του για την πρωτοβουλία φιλοξενίας του 21ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου στην πόλη τους. Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τον αγαπητό φίλο και Πρόεδρο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής «Ακρόπολις» Κώστα Μουζάκη για τις αδιάλειπτες πρωτοβουλίες και προσπάθειες ανάδειξης της ελληνικής γαστρονομίας και οινολογίας στο εξωτερικό. Η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών στηρίζει πάντα τις δράσεις γαστρονομικού τουρισμού και προωθεί την ανάδειξη της ελληνικής γαστρονομίας σ’ όλο τον κόσμο. Θα ήθελα να ευχηθώ καλή επιτυχία στη διοργάνωση».

Ο Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής «Ακρόπολις» και Αντιπρόεδρος της CEUCO Κωνσταντίνος Μουζάκης, στον χαιρετισμό του, υπογράμμισε:

«Το συνέδριο αυτό, στην ουσία, αποδεικνύει ότι πλέον ο Δήμος Πειραιά δεν είναι μόνο τουριστικός προορισμός, αλλά με αξιώσεις είναι ένας σημαντικός γαστρονομικός προορισμός. Η πόλη του Πειραιά θα φιλοξενήσει επαγγελματίες της Γαστρονομίας και Οινολογίας, οι οποίοι θα γνωρίσουν τον πολιτισμό της μέσα από τις γεύσεις της, την ιστορία της και την κουλτούρα της. Οι σύνεδροι θα περιηγηθούν στον Πειραιά, θα επισκεφθούν τα Μουσεία και τις γωνιές της πόλης, θα γνωρίσουν την τοπική κουζίνα και τον Αττικό Αμπελώνα και θα γίνουν «πρεσβευτές» του γαστρονομικού πλούτου του Πειραιά όταν επιστρέψουν και πάλι στην πατρίδα τους».

Ο Αρχιμάγειρας της Προεδρίας της Δημοκρατίας Βασίλης Μπέκας, στον χαιρετισμό του, τόνισε:

«Στόχος μας, ως Λέσχη Αρχιμαγείρων, είναι να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά και να «χωρέσει» σε ένα πιάτο όλη η γαστρονομική ιδεολογία και ο πολιτισμός της χώρας μας. Αυτό θα το καταφέρουμε στο τελείωμα της Γαστρονομικής μας εκδήλωσης, στο Gala που θα διοργανώσουμε. Εκεί θα έχω την ευκαιρία να μαγειρέψω για τους συνέδρους, ώστε να δοκιμάσουν και να γνωρίσουν τις ελληνικές γεύσεις, κάτι που αναμφισβήτητα θα είναι και μία ξεχωριστή τιμή για τον Δήμο του Πειραιά που θα φιλοξενήσει τόσους πολλούς επισκέπτες συνέδρους, από την Ευρώπη και όχι μόνο».

Το 21ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γαστρονομίας και Οινολογίας της CEUCO, διοργανώνουν ο Δήμος Πειραιά, το Destination Piraeus, η Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αδελφοτήτων Γαστρονομίας και Οινολογίας (CEUCO). Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Υπουργείου Τουρισμού, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού ΕΟΤ και της Περιφέρειας Αττικής, και ανάδοχος του συνεδρίου είναι η Signature Travel.

Στη Συνέντευξη Τύπου παρευρέθηκαν επίσης, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Τουρισμού Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι Δημήτρης Καρύδης και Γρηγόρης Καψοκόλης, Κοινοτικοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά Θοδωρής Καπράλος, ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά «Η Ομόνοια» Θεόδωρος Τσόντος, και τα μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις κα Εύα Βοναζούντα και Θανάσης Καραίνδρος μέλος του Δ.Σ. της ΛΑΕΑ Ακρόπολις κ.ά.

Εκδηλώσεις

Ημερίδα με τίτλο: « Τεχνητή Νοημοσύνη και Εκπαίδευση -Επαναπροσδιορίζοντας την διδασκαλία και την μάθηση.»

Τα Αρσάκεια Σχολεία Θεσσαλονίκης διοργανώνουν ημερίδα με τίτλο: «Τεχνητή
Νοημοσύνη και Εκπαίδευση – Επαναπροσδιορίζοντας την διδασκαλία και την μάθηση.», η
οποία θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Αρσάκειου Δημοτικού Θεσσαλονίκης.

Η ημερίδα εστιάζει στη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης ως εκπαιδευτικό εργαλείο που
σκοπό έχει να επαναπροσδιορίσει τις παραδοσιακές μεθόδους διδασκαλίας, ενισχύοντας
την ατομική συμμετοχή και εμπλοκή των μαθητών μέσω έρευνας και καταρρίπτοντας τη
κλασική προσέγγιση «λύσε», «απάντησε», «βρες», «υπολόγισε» κ.ά..

Η ημερίδα θα περιλαμβάνει 4 ενότητες τις οποίες θα παρουσιάσουν και θα αναλύσουν
εγκεκριμένοι ομιλητές του εκπαιδευτικού και τεχνολογικού χώρου. Πρόκειται για την
κυρία Ζωή Γαβριηλίδου, καθηγήτρια Θεωρητικής Γλωσσολογίας τού Τμήματος
Φιλολογίας τού Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, τον δρ Άρη Μαυρομμάτη,
μαθηματικός‒θεωρητικός Τέχνης, Ανάπτυξης Υπερμέσων του Κέντρου Διά Βίου
Μάθησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, τον κύριο Γιάννη Αναστασόπουλο,
διευθυντής Microsoft στον τομέα τής Εκπαίδευσης στην Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα και
την κυρία Έλενα Ζαγλαρίδου, υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων για την
Microsoft στην Ελλάδα, Κύπρο, Μάλτα και Αδριατική.

Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους ομιλητές, να θέσουν
τα ερωτήματα τους και να δουν στην πράξη όλα όσα περιλαμβάνουν οι ομιλίες καθώς θα
πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις με μικροδιδασκαλίες με τη χρήση Τεχνητής
Νοημοσύνης, από εκπαιδευτικούς του Αρσακείου Δημοτικού Θεσσαλονίκης.Κατά τη λήξη
της ημερίδας, όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης.

Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή εδώ:
 https://forms.office.com/e/E7m1ZqLsdZ

Continue Reading

Γαστρονομία

Masterclass: Οι θησαυροί της αγοράς Μοδιάνο: Ταξίδι στις γεύσεις της Ελλάδας

Κατά τη διάρκεια της γιορτινής περιόδου, η εμβληματική Αγορά Μοδιάνο, φιλοξένησε μία ακόμη ξεχωριστή περιήγηση γαστρονομίας με επίκεντρο τις αυθεντικές ελληνικές γεύσεις και τα τοπικά προϊόντα που μπορεί να βρει ο επισκέπτης στα καταστήματά της. Η δραστηριότητα, σχεδιασμένη αποκλειστικά για τον Σύνδεσμο Ξεναγών Θεσσαλονίκης και Βορείου Ελλάδος, στόχευσε στο να αναδείξει την Αγορά ως έναν ξεχωριστό τουριστικό προορισμό, που αποτελεί πυλώνα της τοπικής γαστρονομικής παράδοσης, μέσα από μια περιήγηση στα αυθεντικά προϊόντα και τους ανθρώπους που τα δημιουργούν.

Η εκδήλωση ξεκίνησε στον εξώστη της Αγοράς, όπου όλοι οι συμμετέχοντες συγκεντρώθηκαν για μια πρώτη γνωριμία. Εκεί, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα ζεστό ρόφημα δίκταμου από το κατάστημα «Modiano’s Bahar», ενώ η ομάδα των Chef Stories ξεκίνησε παράλληλα την εισήγηση της, με σκοπό την ενημέρωση για την γενική φιλοσοφίας της Αγοράς και την σημασία της ανάδειξης τοπικών προϊόντων.

 Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες και ξεκίνησαν την περιήγησή τους στα καταστήματα της Αγοράς, με κάθε στάση να αποτελεί έναν μικρό σταθμό γευστικής ανακάλυψης. 

Τα καταστήματα που επισκεφθήκαμε μας πρόσφεραν ξεχωριστές μπουκιές από όλη την Ελλάδα, ενώ ταυτόχρονα μοιράστηκαν μαζί μας πληροφορίες σχετικά με την επαγγελματική τους διαδρομή  και τον τρόπο παραγωγής και διάθεσης των αγαθών τους.  

Τα βήματα μας, καθοδήγησαν η Νανά Ζυγούρα, σύμβουλος επιχειρηματικής ανάπτυξης, εκπαιδεύτρια και συνεργάτιδα της εταιρίας Chef Stories και η Σύλβια Κουμεντάκη Director / Gastronomy Events’ Specialist & Consultant της εταιρίας Chef Stories.

Ξεκινώντας από το κατάστημα «Το Πιροσκί», δοκιμάσαμε τα βραβευμένα πιροσκί με γέμιση μπουγιουρντί, ανακαλύπτοντας την πλούσια παράδοση της Ποντιακής κουζίνας. Στον «Αγροτικό Συνεταιρισμό Μεσοτόπου Λέσβου» γνωρίσαμε το αυθεντικό λαδοτύρι ΠΟΠ Μυτιλήνης, μαθαίνοντας για τη διαδικασία παραγωγής του. Στο «Τυροκομείο Αρβανίτη», γευτήκαμε μια ποικιλία τυριών, όπως φέτα ΠΟΠ, μανούρι ΠΟΠ, κυανό μπλε τυρί και γραβιέρα, συνοδευόμενα από χρήσιμες πληροφορίες για την παραγωγή τους. Με σκοπό το ταίριασμα με τα τυροκομικά, ακολούθησε το μέλι, με γευσιγνωσία τεσσάρων διαφορετικών μελιών που εμπορεύεται η εταιρία “Wise Greece”, όπου ακούσαμε προσεκτικά τη διαδικασία μελισσοκομίας αλλά και τα χαρακτηριστικά της κάθε ποικιλίας. Σειρά είχε το κατάστημα «Chrisopigi Deli» με γευσιγνωσία ελαιόλαδου και σημαντικές πληροφορίες για τα Κρητικά προϊόντα. Μία μοναδική γευσιγνωσία ελαιόλαδου, αλλά και ελιάς, είχαμε την ευκαιρία να μας παρουσιάσει το κατάστημα «Olicatessen» ολοκληρώνοντας τις γνώσεις μας για τις ξεχωριστές ποικιλίες και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους.

Η περιήγηση συνεχίστηκε στο «Modiano’s Bahar”, όπου οι συμμετέχοντες έπαιξαν ένα διαδραστικό παιχνίδι όσφρησης, με μπαχαρικά ξυπνώντας τις αισθήσεις και τη φαντασία τους. Το Masterclass συνεχίστηκε στο  νέο κατάστημα, την “Ψαραγορά Μοδιάνο”, όπου δοκιμάσαμε τηγανισμένο γαύρο, μια αυθεντική θαλασσινή λιχουδιά της ελληνικής κουζίνας.

Στη συνέχεια, απολαύσαμε ιταλικές γεύσεις στο επίσης νέο κατάστημα, «Panini Artistici», με αφράτη φοκάτσια και πανίνι με porchetta, provola, μοσχαρίσια κεφτεδάκια με σάλτσα san marzano. Ολοκληρώσαμε τις αλμυρές γεύσεις με το εμβληματικό «Μπιφτέκι του κυρ Γιώργου» με την χειροποίητη sauce από πιπεριά φλωρίνης, από το κατάστημα «Meating Place Διδασκάλου». 

Το γλυκό φινάλε της ημέρας περιλάμβανε χαλβά σε μοναδικούς συνδυασμούς από το «Wild Souls», γλυκά πουράκια με βούτυρο αμυγδάλου, ταχίνι και καταΐφι από το «Ηλιοτρόπιο» και φυσικά παραδοσιακές καριόκες Ξάνθης από το κατάστημα «Θωμάς Καριόκα».

Την επιμέλεια της εκδήλωσης είχε η εταιρία Chef Stories E.E.  Συμβουλευτικές Υπηρεσίες – Διοργάνωση Εκδηλώσεων.

Continue Reading

Εκδηλώσεις

Με επιτυχία διεξήχθη το 15ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας

Με μεγάλη επιτυχία και πάνω από 14 χιλιάδες επισκέπτες ολοκληρώθηκε το 15ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας και το Συνέδριο «Μελισσοκομία υπό την Πίεση της Κλιματικής Αλλαγής», υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και της Περιφέρειας Αττικής.

Το Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας αποτελεί τη μεγαλύτερη εκδήλωση του κλάδου που γίνεται στην Ελλάδα και το κορυφαίο στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Στις τρεις μέρες το Φεστιβάλ αποτέλεσε τον τόπο συνάντησης των ανθρώπων της μελισσοκομίας και ένα άριστο μέσο για την προβολή του ελληνικού μελιού, τόσο στους χώρους εστίασης και εμπορίας , όσο και για το καταναλωτικό κοινό, το οποίο κατέκλυσε τον εκθεσιακό χώρο του Περιστερίου και είχε την ευκαιρία να απολαύσει και να προμηθευτεί εξαιρετικές και σπάνιες ποικιλίες μελιών από τους ίδιους τους Έλληνες παραγωγούς.

Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ ξεκίνησαν την Παρασκευή με την τελετή έναρξης παρουσία του εκπροσώπου της Κυβέρνησης Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Διονυσίου Σταμενίτη, ο οποίος ανέπτυξε τις πολιτικές της κυβέρνησης και τη στρατηγική για την προώθηση και την προστασία της ελληνικής μελισσοκομίας, αφού άκουσε τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων Φορέων και Περιφερειών:

  • Κωστή Λεονταράκη , Προέδρου Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδος
  • Γεωργίου Πίττα, Προέδρου Συνδέσμου Ελλήνων Τυποποιητών, Συσκευαστών και Εξαγωγέων μελιού
  • Φιλήμων Ζανετίδη, Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου
  • Τσέτσιλα Δημητρίου, Αντιπεριφερειάρχη Περιφέρειας Θεσσαλίας
  • Σπύρου Ζαχαρία, Αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου
  • Κωνσταντίνου Τσιριγώτη, Αντιπεριφερειάρχη Ιονίων Νήσων
  • Φιλιππή Αντώνη, Δ.Σ. ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ
  • Μανώλη Χνάρη, εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, Βουλευτή Ρεθύμνης
  • Δήμητρας Αγγελάκη, Αντιπεριφερειάρχη Αττικής.

Ο Υφυπουργός κ. Σταμενίτης απένειμε την πλακέτα στην τιμώμενη Περιφέρεια Ιονίων Νήσων δια του Προέδρου της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Ιονίων Νήσων κ. Νεκτάριου Αραβαντινού – Σιμωνέτου.

Στα πλαίσια του Φεστιβάλ βραβεύτηκε η Πρωταθλήτρια Ελλάδος ομάδα Cheerleading του Αθλητικού Γυμναστικού Ομίλου Περιστερίου, η οποία εκπροσώπησε την Ελλάδα και κατέκτησε το Χάλκινο μετάλλιο στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες στο Όσλο της Νορβηγίας.

Τον συντονισμό και την παρουσίαση της τελετής έναρξης είχαν η κ. Ελένη Λαζάρου, Δημοσιογράφος και ο Κ. Γιώργος Στάθης, Εκπρόσωπος Τύπου του Ε.Ο.Σ.Σ. .

Οι τρεις ημέρες του Φεστιβάλ κατά γενική ομολογία των χιλιάδων επισκεπτών αποτέλεσαν την αποθέωση του ελληνικού μελιού και των παραγωγών – εκθετών, τόσο για την ποιότητα , τις τιμές και την ποικιλία του εκπληκτικού ελληνικού  χρυσού που είναι το μέλι.

Στο πλαίσιο του 15ου Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε η «Έκθεση Μελισσοκομικών Προϊόντων και Εξοπλισμού», όπου  οι μελισσοκόμοι και οι επαγγελματίες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για όλες τις νέες εξελίξεις και τις νέες τεχνολογίες του κλάδου.

Επίσης σε συνεργασία με το Εργαστήρι Μελισσοκομίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το Σάββατο απονεμήθηκαν τα βραβεία του 4ου  Διαγωνισμού Ελληνικού Μελιού Ανώτερης Ποιότητας – High Quality Honey Contest.

Οι διοργανωτές, οι μελισσοκόμοι και οι καταναλωτές ανανέωσαν το ραντεβού τους για το 16ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας τον Δεκέμβριο.

Continue Reading

Trending