Connect with us

Lifestyle

Sky Bar στο The Met Hotel: Για χαλάρωση και πολυτέλεια

Την Πέμπτη 8 Ιουνίου το S K Y | B A R του ξενοδοχείου ΤΗΕ ΜΕΤ παρουσίασε τις νέες καλοκαιρινές γαστριμαργικές δημιουργίες δια χειρός του Executive Chef Δημήτρη Τσανανά.  Οι εκλεκτοί καλεσμένοι απήλαυσαν τις γευστικές επιλογές του μενού και signature summer cocktails. 

Το αφοπλιστικά ειδυλλιακό για τις καλοκαιρινές μέρες, αλλά κυρίως βραδιές S K Y | B A R, θα σας κατακτήσει για μια ακόμη καλοκαιρινή χρονιά χαρίζοντας σας στιγμές γεμάτες μαγική ατμόσφαιρα. To S K Y | B A R βρίσκεται στο roof top του ξενοδοχείου ΤΗΕ ΜΕΤ και λειτουργεί κατά την διάρκεια της θερινής περιόδου προσφέροντας μία καταπληκτική πανοραμική θέα όλης της Θεσσαλονίκης.

Αδράξτε την ευκαιρία να απολαύσετε μια μέρα χαλάρωσης στην εξωτερική πισίνα και ξεφύγετε από τη ζέστη των καλοκαιρινών ημερών σε ένα περιβάλλον χαλάρωσης, ευεξίας και δροσιάς. Λειτουργεί από τις 10:00 έως τις 18:00 ως pool bar, με μια πισίνα 20 μέτρων. Τα Σαββατοκύριακα με φόντο τον ορίζοντα της πόλης διασκεδάστε υπό τους ήχους του DJ Andrea Nikaki από τις 13:00 έως τις 17:00. 

Μετά τις 20:00 από Δευτέρα έως Σάββατο το S K Y | B A R γεμίζει τις νύχτες σας με γεύσεις Ασιατικής & Ελληνικής Δημιουργικής κουζίνας με sushi & posh cocktails που θα διεγείρουν όλες τις αισθήσεις σας. Κάθε Πέμπτη μπορείτε να απολαύσετε ζωντανή μουσική με DJ & vocals. 

P O O L | B A R 

Ώρες λειτουργίας εξωτερικής πισίνας & μπαρ: 

Καθημερινά 10:00πμ  – 18:00 

S K Y | B A R 

Ώρες λειτουργίας εστιατορίου: Δευτέρα έως Σάββατο

20:00 – 01:30πμ 

Ώρες λειτουργίας μπαρ: Δευτέρα έως Σάββατο 

18:00 – 01:30πμ 

Διεύθυνση: THE MET HOTEL, 26ης Οκτωβρίου 48, 7ος όροφος, τκ. 546 27, Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνο επικοινωνίας: +30 2310 017000    

E-mail: [email protected]

Website: www.themethotel.gr

Facebook: https://www.facebook.com/THEMETHOTEL.thessaloniki

Instagram: https://www.instagram.com/themethotel/

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/the-met-hotel-thessaloniki-9788b348/

Δημήτρης Κάκαρης Γενικός Διευθυντής του Τhe Met, Κατερίνα Βοεβόδα Sales Manager του ξενοδοχείου

SKY | BAR
MENU

Awake your senses… 

Σας καλωσορίζουμε στο S K Y | B A R Restaurant

του ξενοδοχείου ΤΗΕ ΜΕΤ.

Απόψε έχουμε την χαρά να σας παρουσιάσουμε

 το ανανεωμένο μας μενού Ασιατικής και

Ελληνικής Δημιουργικής κουζίνας, μέσα από μία

μαγευτική διαδρομή, εμπνευσμένη από τον Executive Chef

Δημήτρη Τσανανά.

Καλή σας απόλαυση!

Αποτέλεσμα εικόνας για the met hotel logo

Edamame | φασολάκια σόγιας | ανθός αλατιού

Spring rolls | πάπια | καρότο | δυόσμο | σάλτσα δαμάσκηνου hoisin

******

Tartare τσιπούρας | λευκός ταραμάς | μοσχολέμονο | δυόσμος

******

Σαλάτα καρπούζι| φέτα |μάνγκο |δυόσμο |κόλιανδρο |

κασίους | Ταϋλανδέζικο ντρέσσινγκ φιστικιού

******

Maki rolls

Πικάντικος τόνος | αγγούρι | μαγιονέζα lemongrass | ρόκα | πικάντικο mango

Βραχάκια γαρίδας τεμπούρα | tartare σολομού | ponzu |

 κόκκινη πιπεριά | φύλλο σόγιας με κουρκουμά | μαγιονέζα | 

sriracha | τραγανό καλαμπόκι

Uramaki rolls 

Ρολό τραγανού ρυζιού | καψαλισμένος σολομός | καβούρι | ρόκα | μαγιονέζα sriracha | κανταΐφι | flakes τομάτας

Nigiri

Σολομός | spicy mango | τραγάνες νιφάδες ρυζιού

Γαρίδα ebi | truffle ponzu | gomasio θαλασσινών

******

Χοιρινό φιλέτο | νιόκι πατάτας |κρέμα Κρητικής Γραβιέρας |

φρέσκο θυμάρι

******

Εκλαίρ |κρέμα γιαούρτι | lemon-lime | coulis καρπούζι – δυόσμου

Εκδηλώσεις

Ημερίδα με τίτλο: « Τεχνητή Νοημοσύνη και Εκπαίδευση -Επαναπροσδιορίζοντας την διδασκαλία και την μάθηση.»

Τα Αρσάκεια Σχολεία Θεσσαλονίκης διοργανώνουν ημερίδα με τίτλο: «Τεχνητή
Νοημοσύνη και Εκπαίδευση – Επαναπροσδιορίζοντας την διδασκαλία και την μάθηση.», η
οποία θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Αρσάκειου Δημοτικού Θεσσαλονίκης.

Η ημερίδα εστιάζει στη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης ως εκπαιδευτικό εργαλείο που
σκοπό έχει να επαναπροσδιορίσει τις παραδοσιακές μεθόδους διδασκαλίας, ενισχύοντας
την ατομική συμμετοχή και εμπλοκή των μαθητών μέσω έρευνας και καταρρίπτοντας τη
κλασική προσέγγιση «λύσε», «απάντησε», «βρες», «υπολόγισε» κ.ά..

Η ημερίδα θα περιλαμβάνει 4 ενότητες τις οποίες θα παρουσιάσουν και θα αναλύσουν
εγκεκριμένοι ομιλητές του εκπαιδευτικού και τεχνολογικού χώρου. Πρόκειται για την
κυρία Ζωή Γαβριηλίδου, καθηγήτρια Θεωρητικής Γλωσσολογίας τού Τμήματος
Φιλολογίας τού Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, τον δρ Άρη Μαυρομμάτη,
μαθηματικός‒θεωρητικός Τέχνης, Ανάπτυξης Υπερμέσων του Κέντρου Διά Βίου
Μάθησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, τον κύριο Γιάννη Αναστασόπουλο,
διευθυντής Microsoft στον τομέα τής Εκπαίδευσης στην Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα και
την κυρία Έλενα Ζαγλαρίδου, υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων για την
Microsoft στην Ελλάδα, Κύπρο, Μάλτα και Αδριατική.

Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους ομιλητές, να θέσουν
τα ερωτήματα τους και να δουν στην πράξη όλα όσα περιλαμβάνουν οι ομιλίες καθώς θα
πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις με μικροδιδασκαλίες με τη χρήση Τεχνητής
Νοημοσύνης, από εκπαιδευτικούς του Αρσακείου Δημοτικού Θεσσαλονίκης.Κατά τη λήξη
της ημερίδας, όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης.

Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή εδώ:
 https://forms.office.com/e/E7m1ZqLsdZ

Continue Reading

Γαστρονομία

Masterclass: Οι θησαυροί της αγοράς Μοδιάνο: Ταξίδι στις γεύσεις της Ελλάδας

Κατά τη διάρκεια της γιορτινής περιόδου, η εμβληματική Αγορά Μοδιάνο, φιλοξένησε μία ακόμη ξεχωριστή περιήγηση γαστρονομίας με επίκεντρο τις αυθεντικές ελληνικές γεύσεις και τα τοπικά προϊόντα που μπορεί να βρει ο επισκέπτης στα καταστήματά της. Η δραστηριότητα, σχεδιασμένη αποκλειστικά για τον Σύνδεσμο Ξεναγών Θεσσαλονίκης και Βορείου Ελλάδος, στόχευσε στο να αναδείξει την Αγορά ως έναν ξεχωριστό τουριστικό προορισμό, που αποτελεί πυλώνα της τοπικής γαστρονομικής παράδοσης, μέσα από μια περιήγηση στα αυθεντικά προϊόντα και τους ανθρώπους που τα δημιουργούν.

Η εκδήλωση ξεκίνησε στον εξώστη της Αγοράς, όπου όλοι οι συμμετέχοντες συγκεντρώθηκαν για μια πρώτη γνωριμία. Εκεί, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα ζεστό ρόφημα δίκταμου από το κατάστημα «Modiano’s Bahar», ενώ η ομάδα των Chef Stories ξεκίνησε παράλληλα την εισήγηση της, με σκοπό την ενημέρωση για την γενική φιλοσοφίας της Αγοράς και την σημασία της ανάδειξης τοπικών προϊόντων.

 Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες και ξεκίνησαν την περιήγησή τους στα καταστήματα της Αγοράς, με κάθε στάση να αποτελεί έναν μικρό σταθμό γευστικής ανακάλυψης. 

Τα καταστήματα που επισκεφθήκαμε μας πρόσφεραν ξεχωριστές μπουκιές από όλη την Ελλάδα, ενώ ταυτόχρονα μοιράστηκαν μαζί μας πληροφορίες σχετικά με την επαγγελματική τους διαδρομή  και τον τρόπο παραγωγής και διάθεσης των αγαθών τους.  

Τα βήματα μας, καθοδήγησαν η Νανά Ζυγούρα, σύμβουλος επιχειρηματικής ανάπτυξης, εκπαιδεύτρια και συνεργάτιδα της εταιρίας Chef Stories και η Σύλβια Κουμεντάκη Director / Gastronomy Events’ Specialist & Consultant της εταιρίας Chef Stories.

Ξεκινώντας από το κατάστημα «Το Πιροσκί», δοκιμάσαμε τα βραβευμένα πιροσκί με γέμιση μπουγιουρντί, ανακαλύπτοντας την πλούσια παράδοση της Ποντιακής κουζίνας. Στον «Αγροτικό Συνεταιρισμό Μεσοτόπου Λέσβου» γνωρίσαμε το αυθεντικό λαδοτύρι ΠΟΠ Μυτιλήνης, μαθαίνοντας για τη διαδικασία παραγωγής του. Στο «Τυροκομείο Αρβανίτη», γευτήκαμε μια ποικιλία τυριών, όπως φέτα ΠΟΠ, μανούρι ΠΟΠ, κυανό μπλε τυρί και γραβιέρα, συνοδευόμενα από χρήσιμες πληροφορίες για την παραγωγή τους. Με σκοπό το ταίριασμα με τα τυροκομικά, ακολούθησε το μέλι, με γευσιγνωσία τεσσάρων διαφορετικών μελιών που εμπορεύεται η εταιρία “Wise Greece”, όπου ακούσαμε προσεκτικά τη διαδικασία μελισσοκομίας αλλά και τα χαρακτηριστικά της κάθε ποικιλίας. Σειρά είχε το κατάστημα «Chrisopigi Deli» με γευσιγνωσία ελαιόλαδου και σημαντικές πληροφορίες για τα Κρητικά προϊόντα. Μία μοναδική γευσιγνωσία ελαιόλαδου, αλλά και ελιάς, είχαμε την ευκαιρία να μας παρουσιάσει το κατάστημα «Olicatessen» ολοκληρώνοντας τις γνώσεις μας για τις ξεχωριστές ποικιλίες και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους.

Η περιήγηση συνεχίστηκε στο «Modiano’s Bahar”, όπου οι συμμετέχοντες έπαιξαν ένα διαδραστικό παιχνίδι όσφρησης, με μπαχαρικά ξυπνώντας τις αισθήσεις και τη φαντασία τους. Το Masterclass συνεχίστηκε στο  νέο κατάστημα, την “Ψαραγορά Μοδιάνο”, όπου δοκιμάσαμε τηγανισμένο γαύρο, μια αυθεντική θαλασσινή λιχουδιά της ελληνικής κουζίνας.

Στη συνέχεια, απολαύσαμε ιταλικές γεύσεις στο επίσης νέο κατάστημα, «Panini Artistici», με αφράτη φοκάτσια και πανίνι με porchetta, provola, μοσχαρίσια κεφτεδάκια με σάλτσα san marzano. Ολοκληρώσαμε τις αλμυρές γεύσεις με το εμβληματικό «Μπιφτέκι του κυρ Γιώργου» με την χειροποίητη sauce από πιπεριά φλωρίνης, από το κατάστημα «Meating Place Διδασκάλου». 

Το γλυκό φινάλε της ημέρας περιλάμβανε χαλβά σε μοναδικούς συνδυασμούς από το «Wild Souls», γλυκά πουράκια με βούτυρο αμυγδάλου, ταχίνι και καταΐφι από το «Ηλιοτρόπιο» και φυσικά παραδοσιακές καριόκες Ξάνθης από το κατάστημα «Θωμάς Καριόκα».

Την επιμέλεια της εκδήλωσης είχε η εταιρία Chef Stories E.E.  Συμβουλευτικές Υπηρεσίες – Διοργάνωση Εκδηλώσεων.

Continue Reading

Lifestyle

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΚΑΛΟΤΥΧΙΑΣ 2025

Ένα μήνυμα για σένα…
Το φως της ελπίδας για µια καλύτερη ζωή λάµπει πάντα πιο δυνατά τις πρώτες µέρες κάθε
Νέας Χρονιάς. Ένας καινούργιος χρόνος ήρθε και είναι έτοιµος να µας υποσχεθεί τα πάντα.
Κάντε τον απολογισµό σας για τη χρονιά που πέρασε και ξεκινήστε µε νέα όνειρα,
καινούργια σχέδια και στόχους για µια καλύτερη αρχή!
Καλωσορίσατε στο µαγικό ταξίδι της Νέας Χρονιάς.
Το Ηµερολόγιο Καλοτυχίας 2025 υπόσχεται να είναι σύντροφος, σύµβουλος και οδηγός σας
σ’ αυτό το υπέροχο, καλότυχο και µαγευτικό ταξίδι.
Κρατήστε το στα χέρια σας, ξεφυλλίστε τις σελίδες του και αφεθείτε…
Θα είναι κοντά σας για να σας υπενθυµίζει κάθε µέρα, κάθε εβδοµάδα, κάθε µήνα της
καινούργιας χρονιάς, µερικές απλές αλήθειες, µικρά µυστικά και µηνύµατα που θα
ανοίξουν ένα “παράθυρο” απ’ όπου θα µπορείτε να δείτε τον εαυτό σας µε “άλλα µάτια”,
να ανακαλύψετε τις απεριόριστες δυνατότητες που διαθέτετε και να τις εκµεταλλευτείτε
για να ζήσετε µια ζωή γεµάτη Καλοτυχία.
Ναι, σας αξίζει!!!
Γεµίστε τις σελίδες του µε τις δικές σας χαρές, τις µικρές και µεγάλες επιθυµίες και απλώς
ευχηθείτε να γίνουν πραγµατικότητα.
Καλή και ευλογηµένη χρονιά µε όλα τα αγαθά του Θεού στην αγκαλιά σας!
Ευτυχισµένος ο καινούργιος χρόνος, είναι δικός σας, είναι δικός µας, όλων µας…
Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις «Μύρτος» σε όλα τα βιβλιοπωλεία.
Πληροφορίες στο τηλ. 210-8028828, [email protected],

Continue Reading

Trending