Εκδηλώσεις
THE GREAT GATSBY GALA 2023 BY ST NICHOLAS BUSINESS CLUB

By Efi Valila
Την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023, πραγματοποιήθηκε στην μεγάλη αίθουσα του Athenaeum Intercontinental Hotel, με μεγάλη επιτυχία το υπέρλαμπρο θεματικό Great Gatsby Gala της νέας επιχειρηματικής λέσχης St’ Nicholas Business Club, το οποίο ταξίδεψε τους καλεσμένους στην μαγική εποχή των roaring 20’s.
Το παρών στο μεγαλοπρεπές Great Gatsby Gala, έδωσαν περισσότερα από 600 άτομα, μεταξύ των οποίων υπουργοί, πρεσβευτές, γερουσιαστές από τις ΗΠΑ και την Αυστραλία, επίσημοι από την Αμερική και την Ελλάδα, καθώς επίσης και σημαντικά ονόματα του επιχειρηματικού, ναυτιλιακού, τεχνολογικού και ιατρικού κόσμου.
Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν τιμητικά από τον Ιδρυτή και Πρόεδρο του St’ Nicholas Business Club, CEO της ARCADIA Shipmanagement Co. Ltd. και της AEGEAN BULK Co. Ltd., κ. Capt Ματθαίου Δημήτριο, ο Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής και επίτιμο μέλος του St’ Nicholas Business Club κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης, για την επιτυχημένη πορεία του, καθώς επίσης και για το έργο που έχει επιτελέσει διαχρονικά σε κάθε υπουργική και θεσμική θέση που του έχει ανατεθεί από την Κυβέρνηση, ο μεγάλος αθλητής υπεραποστάσεων κ. Μάριος Γιαννάκου, για την κατάκτηση της ψηλότερης κορυφής του κόσμου, το Έβερεστ στα Ιμαλάια τον περασμένο Μάιο, οι γυναίκες-μέλη του Club σε αναγνώριση του σπουδαίου τους ρόλου και της ανεκτίμητης συνεισφοράς τους στις δραστηριότητες του St’ Nicholas Business Club, καθώς επίσης και οι χορηγοί αυτού του υπέρλαμπρου Gala.

Το “St’ Nicholas Business Club” εδρεύει σε ένα τριώροφο νεοκλασικό κτίριο, στην καρδιά του Πειραιά και ιδρύθηκε με βάση τις αρχές της αριστείας, με στόχο να αποτελέσει έναν χώρο συνάντησης και συνεργασίας, καθώς επίσης και για κοινωνικές και φιλανθρωπικές δράσεις, για επιχειρηματίες, επαγγελματίες και ειδικούς, τόσο από τον Ναυτιλιακό, Τεχνολογικό, Ιατρικό και από τον ευρύτερο επιχειρηματικό κόσμο, όσο και από μέλη της Πολιτικής και Ακαδημαϊκής κοινότητας.

Ο Πρόεδρος και Ιδρυτής του Club, Capt Δημήτρης Ματθαίου, στην ομιλία του προς τους καλεσμένους της εκδήλωσης δήλωσε: “Οι επιχειρηματικές και φιλανθρωπικές μας πρωτοβουλίες έχουν ήδη αρχίσει να υφαίνουν έναν καμβά ελπίδας και υποστήριξης στην κοινότητά μας. Από την υποστήριξη τοπικών επιχειρηματικών δράσεων έως και την προώθηση φιλανθρωπικών και εκπαιδευτικών πρωτοβουλιών, είμαστε δεσμευμένοι να αφήσουμε ένα παράδειγμα αριστείας, καλοσύνης και εξέλιξης, τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο.
Στον τομέα των επιχειρήσεων και των ναυτιλιακών θεμάτων, βρισκόμαστε στην πρωτοπορία της καινοτομίας και της συνεργασίας. Προσφέρουμε μια πλατφόρμα για δικτύωση, ανταλλαγή γνώσεων και συνεργασία, δημιουργώντας ευκαιρίες που υπερβαίνουν τα σύνορα και επαναπροσδιορίζουν τις δυνατότητες.
Στη συνέχεια του ταξιδιού μας, επιδιώκουμε να προσελκύσουμε μέλη που συμμερίζονται το όραμά μας για μια δυναμική και αποτελεσματική κοινότητα. Αναζητούμε άτομα που είναι όχι μόνο επιτυχημένοι στον επαγγελματικό τομέα τους αλλά και που διαθέτουν την αίσθηση της προσφοράς και της κοινωνικής ευθύνης.
Η νέα επιχειρηματική λέσχη St’ Nicholas Business Club δεν αποτελεί απλώς έναν χώρο συνάντησης για επιχειρηματίες, αλλά αποτελεί φάρο αριστείας και ανθρωπισμού. Στο St’ Nicholas Business Club, η επιτυχία δεν μετριέται μόνο σε επαγγελματικούς όρους αλλά και στην ικανότητα να συνεισφέρουμε θετικά στην κοινωνία μας.
Με το πνεύμα του θέματος της αποψινής μας εκδήλωσης, ας αγκαλιάσουμε την πολυτέλεια και την αισιοδοξία των roaring twenties. Ας είμαστε τολμηροί, ας είμαστε γενναίοι, και
πάνω απ’ όλα, ας είμαστε ενωμένοι στην αναζήτηση της αριστείας, ας ξαναφέρουμε τη μαγεία μιας περασμένης εποχής, όχι μόνο απόψε, αλλά και στην κληρονομιά που χτίζουμε μαζί.”
Εκδηλώσεις
Ημερίδα με τίτλο: « Τεχνητή Νοημοσύνη και Εκπαίδευση -Επαναπροσδιορίζοντας την διδασκαλία και την μάθηση.»

Τα Αρσάκεια Σχολεία Θεσσαλονίκης διοργανώνουν ημερίδα με τίτλο: «Τεχνητή
Νοημοσύνη και Εκπαίδευση – Επαναπροσδιορίζοντας την διδασκαλία και την μάθηση.», η
οποία θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Αρσάκειου Δημοτικού Θεσσαλονίκης.
Η ημερίδα εστιάζει στη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης ως εκπαιδευτικό εργαλείο που
σκοπό έχει να επαναπροσδιορίσει τις παραδοσιακές μεθόδους διδασκαλίας, ενισχύοντας
την ατομική συμμετοχή και εμπλοκή των μαθητών μέσω έρευνας και καταρρίπτοντας τη
κλασική προσέγγιση «λύσε», «απάντησε», «βρες», «υπολόγισε» κ.ά..
Η ημερίδα θα περιλαμβάνει 4 ενότητες τις οποίες θα παρουσιάσουν και θα αναλύσουν
εγκεκριμένοι ομιλητές του εκπαιδευτικού και τεχνολογικού χώρου. Πρόκειται για την
κυρία Ζωή Γαβριηλίδου, καθηγήτρια Θεωρητικής Γλωσσολογίας τού Τμήματος
Φιλολογίας τού Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, τον δρ Άρη Μαυρομμάτη,
μαθηματικός‒θεωρητικός Τέχνης, Ανάπτυξης Υπερμέσων του Κέντρου Διά Βίου
Μάθησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, τον κύριο Γιάννη Αναστασόπουλο,
διευθυντής Microsoft στον τομέα τής Εκπαίδευσης στην Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα και
την κυρία Έλενα Ζαγλαρίδου, υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων για την
Microsoft στην Ελλάδα, Κύπρο, Μάλτα και Αδριατική.
Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους ομιλητές, να θέσουν
τα ερωτήματα τους και να δουν στην πράξη όλα όσα περιλαμβάνουν οι ομιλίες καθώς θα
πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις με μικροδιδασκαλίες με τη χρήση Τεχνητής
Νοημοσύνης, από εκπαιδευτικούς του Αρσακείου Δημοτικού Θεσσαλονίκης.Κατά τη λήξη
της ημερίδας, όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης.
Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή εδώ:
https://forms.office.com/e/E7m1ZqLsdZ
Γαστρονομία
Masterclass: Οι θησαυροί της αγοράς Μοδιάνο: Ταξίδι στις γεύσεις της Ελλάδας

Κατά τη διάρκεια της γιορτινής περιόδου, η εμβληματική Αγορά Μοδιάνο, φιλοξένησε μία ακόμη ξεχωριστή περιήγηση γαστρονομίας με επίκεντρο τις αυθεντικές ελληνικές γεύσεις και τα τοπικά προϊόντα που μπορεί να βρει ο επισκέπτης στα καταστήματά της. Η δραστηριότητα, σχεδιασμένη αποκλειστικά για τον Σύνδεσμο Ξεναγών Θεσσαλονίκης και Βορείου Ελλάδος, στόχευσε στο να αναδείξει την Αγορά ως έναν ξεχωριστό τουριστικό προορισμό, που αποτελεί πυλώνα της τοπικής γαστρονομικής παράδοσης, μέσα από μια περιήγηση στα αυθεντικά προϊόντα και τους ανθρώπους που τα δημιουργούν.
Η εκδήλωση ξεκίνησε στον εξώστη της Αγοράς, όπου όλοι οι συμμετέχοντες συγκεντρώθηκαν για μια πρώτη γνωριμία. Εκεί, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα ζεστό ρόφημα δίκταμου από το κατάστημα «Modiano’s Bahar», ενώ η ομάδα των Chef Stories ξεκίνησε παράλληλα την εισήγηση της, με σκοπό την ενημέρωση για την γενική φιλοσοφίας της Αγοράς και την σημασία της ανάδειξης τοπικών προϊόντων.
Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες και ξεκίνησαν την περιήγησή τους στα καταστήματα της Αγοράς, με κάθε στάση να αποτελεί έναν μικρό σταθμό γευστικής ανακάλυψης.
Τα καταστήματα που επισκεφθήκαμε μας πρόσφεραν ξεχωριστές μπουκιές από όλη την Ελλάδα, ενώ ταυτόχρονα μοιράστηκαν μαζί μας πληροφορίες σχετικά με την επαγγελματική τους διαδρομή και τον τρόπο παραγωγής και διάθεσης των αγαθών τους.
Τα βήματα μας, καθοδήγησαν η Νανά Ζυγούρα, σύμβουλος επιχειρηματικής ανάπτυξης, εκπαιδεύτρια και συνεργάτιδα της εταιρίας Chef Stories και η Σύλβια Κουμεντάκη Director / Gastronomy Events’ Specialist & Consultant της εταιρίας Chef Stories.
Ξεκινώντας από το κατάστημα «Το Πιροσκί», δοκιμάσαμε τα βραβευμένα πιροσκί με γέμιση μπουγιουρντί, ανακαλύπτοντας την πλούσια παράδοση της Ποντιακής κουζίνας. Στον «Αγροτικό Συνεταιρισμό Μεσοτόπου Λέσβου» γνωρίσαμε το αυθεντικό λαδοτύρι ΠΟΠ Μυτιλήνης, μαθαίνοντας για τη διαδικασία παραγωγής του. Στο «Τυροκομείο Αρβανίτη», γευτήκαμε μια ποικιλία τυριών, όπως φέτα ΠΟΠ, μανούρι ΠΟΠ, κυανό μπλε τυρί και γραβιέρα, συνοδευόμενα από χρήσιμες πληροφορίες για την παραγωγή τους. Με σκοπό το ταίριασμα με τα τυροκομικά, ακολούθησε το μέλι, με γευσιγνωσία τεσσάρων διαφορετικών μελιών που εμπορεύεται η εταιρία “Wise Greece”, όπου ακούσαμε προσεκτικά τη διαδικασία μελισσοκομίας αλλά και τα χαρακτηριστικά της κάθε ποικιλίας. Σειρά είχε το κατάστημα «Chrisopigi Deli» με γευσιγνωσία ελαιόλαδου και σημαντικές πληροφορίες για τα Κρητικά προϊόντα. Μία μοναδική γευσιγνωσία ελαιόλαδου, αλλά και ελιάς, είχαμε την ευκαιρία να μας παρουσιάσει το κατάστημα «Olicatessen» ολοκληρώνοντας τις γνώσεις μας για τις ξεχωριστές ποικιλίες και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους.
Η περιήγηση συνεχίστηκε στο «Modiano’s Bahar”, όπου οι συμμετέχοντες έπαιξαν ένα διαδραστικό παιχνίδι όσφρησης, με μπαχαρικά ξυπνώντας τις αισθήσεις και τη φαντασία τους. Το Masterclass συνεχίστηκε στο νέο κατάστημα, την “Ψαραγορά Μοδιάνο”, όπου δοκιμάσαμε τηγανισμένο γαύρο, μια αυθεντική θαλασσινή λιχουδιά της ελληνικής κουζίνας.
Στη συνέχεια, απολαύσαμε ιταλικές γεύσεις στο επίσης νέο κατάστημα, «Panini Artistici», με αφράτη φοκάτσια και πανίνι με porchetta, provola, μοσχαρίσια κεφτεδάκια με σάλτσα san marzano. Ολοκληρώσαμε τις αλμυρές γεύσεις με το εμβληματικό «Μπιφτέκι του κυρ Γιώργου» με την χειροποίητη sauce από πιπεριά φλωρίνης, από το κατάστημα «Meating Place Διδασκάλου».
Το γλυκό φινάλε της ημέρας περιλάμβανε χαλβά σε μοναδικούς συνδυασμούς από το «Wild Souls», γλυκά πουράκια με βούτυρο αμυγδάλου, ταχίνι και καταΐφι από το «Ηλιοτρόπιο» και φυσικά παραδοσιακές καριόκες Ξάνθης από το κατάστημα «Θωμάς Καριόκα».
Την επιμέλεια της εκδήλωσης είχε η εταιρία Chef Stories E.E. Συμβουλευτικές Υπηρεσίες – Διοργάνωση Εκδηλώσεων.
Εκδηλώσεις
Με επιτυχία διεξήχθη το 15ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας

Με μεγάλη επιτυχία και πάνω από 14 χιλιάδες επισκέπτες ολοκληρώθηκε το 15ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας και το Συνέδριο «Μελισσοκομία υπό την Πίεση της Κλιματικής Αλλαγής», υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και της Περιφέρειας Αττικής.
Το Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας αποτελεί τη μεγαλύτερη εκδήλωση του κλάδου που γίνεται στην Ελλάδα και το κορυφαίο στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.
Στις τρεις μέρες το Φεστιβάλ αποτέλεσε τον τόπο συνάντησης των ανθρώπων της μελισσοκομίας και ένα άριστο μέσο για την προβολή του ελληνικού μελιού, τόσο στους χώρους εστίασης και εμπορίας , όσο και για το καταναλωτικό κοινό, το οποίο κατέκλυσε τον εκθεσιακό χώρο του Περιστερίου και είχε την ευκαιρία να απολαύσει και να προμηθευτεί εξαιρετικές και σπάνιες ποικιλίες μελιών από τους ίδιους τους Έλληνες παραγωγούς.
Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ ξεκίνησαν την Παρασκευή με την τελετή έναρξης παρουσία του εκπροσώπου της Κυβέρνησης Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Διονυσίου Σταμενίτη, ο οποίος ανέπτυξε τις πολιτικές της κυβέρνησης και τη στρατηγική για την προώθηση και την προστασία της ελληνικής μελισσοκομίας, αφού άκουσε τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων Φορέων και Περιφερειών:
- Κωστή Λεονταράκη , Προέδρου Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδος
- Γεωργίου Πίττα, Προέδρου Συνδέσμου Ελλήνων Τυποποιητών, Συσκευαστών και Εξαγωγέων μελιού
- Φιλήμων Ζανετίδη, Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου
- Τσέτσιλα Δημητρίου, Αντιπεριφερειάρχη Περιφέρειας Θεσσαλίας
- Σπύρου Ζαχαρία, Αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου
- Κωνσταντίνου Τσιριγώτη, Αντιπεριφερειάρχη Ιονίων Νήσων
- Φιλιππή Αντώνη, Δ.Σ. ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ
- Μανώλη Χνάρη, εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, Βουλευτή Ρεθύμνης
- Δήμητρας Αγγελάκη, Αντιπεριφερειάρχη Αττικής.
Ο Υφυπουργός κ. Σταμενίτης απένειμε την πλακέτα στην τιμώμενη Περιφέρεια Ιονίων Νήσων δια του Προέδρου της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Ιονίων Νήσων κ. Νεκτάριου Αραβαντινού – Σιμωνέτου.
Στα πλαίσια του Φεστιβάλ βραβεύτηκε η Πρωταθλήτρια Ελλάδος ομάδα Cheerleading του Αθλητικού Γυμναστικού Ομίλου Περιστερίου, η οποία εκπροσώπησε την Ελλάδα και κατέκτησε το Χάλκινο μετάλλιο στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες στο Όσλο της Νορβηγίας.
Τον συντονισμό και την παρουσίαση της τελετής έναρξης είχαν η κ. Ελένη Λαζάρου, Δημοσιογράφος και ο Κ. Γιώργος Στάθης, Εκπρόσωπος Τύπου του Ε.Ο.Σ.Σ. .
Οι τρεις ημέρες του Φεστιβάλ κατά γενική ομολογία των χιλιάδων επισκεπτών αποτέλεσαν την αποθέωση του ελληνικού μελιού και των παραγωγών – εκθετών, τόσο για την ποιότητα , τις τιμές και την ποικιλία του εκπληκτικού ελληνικού χρυσού που είναι το μέλι.
Στο πλαίσιο του 15ου Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε η «Έκθεση Μελισσοκομικών Προϊόντων και Εξοπλισμού», όπου οι μελισσοκόμοι και οι επαγγελματίες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για όλες τις νέες εξελίξεις και τις νέες τεχνολογίες του κλάδου.
Επίσης σε συνεργασία με το Εργαστήρι Μελισσοκομίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το Σάββατο απονεμήθηκαν τα βραβεία του 4ου Διαγωνισμού Ελληνικού Μελιού Ανώτερης Ποιότητας – High Quality Honey Contest.
Οι διοργανωτές, οι μελισσοκόμοι και οι καταναλωτές ανανέωσαν το ραντεβού τους για το 16ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας τον Δεκέμβριο.
-
Videos
Η ιστορία του BusinessWoman
-
Επίκαιρα Πρόσωπα
Παναγιώτα Μαθιουδάκη | Ανακαλύπτοντας την ομορφιά…
-
Videos
Πέγκυ Μουζάκη | Επικοινωνία και Συγκρούσεις με Αποδοχή, Κατανόηση και Σεβασμό
-
Επίκαιρα Πρόσωπα
Οι startup που “μαγνητίζουν” | Στεφανία Φράρου
-
Videos
Πέγκυ Μουζάκη | 5 Αλήθειες για να επικοινωνήσουμε με κάποιον άνθρωπο
-
Συνεντεύξεις
Ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής προσκεκλημένος του Οργανισμού Περιφέρειας Τοσκάνης
-
Επίκαιρα Πρόσωπα
Οι startup που “μαγνητίζουν” | Κική και Αντρέα
-
Επίκαιρα Πρόσωπα
Οι startup που “μαγνητίζουν” | Μαριλένα Πατέρα