Lifestyle
The Sustainable Floor: To 1ο υβριδικό Online Store & Co Working Space στη Μόδα.
Kόντρα στην συρρίκνωση της Μόδας αλλά και την πανδημία, ξεκινά η φετινή ακαδημαϊκή χρονιά για τον όμιλο επιχειρήσεων μόδας AthensFashionClub.
Η Βυτινίδου Μαρία, Σχεδιάστρια, Ιδρύτρια της Σχολής Μόδας ΑthensFashionClub αλλά και της 1ης Θερμοκοιτίδας Μόδας ‘The Fashion Gate’, δαιμόνια επίσης επιχειρηματίας παθιασμένη με την εκπαίδευση των νέων δημιουργών, μας έχει συνηθίσει σε καινοτόμες δράσεις.
Η νέα της επιχειρηματική της δραστηριότητα, ‘The Sustainable Floor’ ετοιμάζεται να κατακτήσει τις καρδιές των Fashion Entrepreneurs αλλά και να διαμορφώσει μία νέα αντίληψη για το σύγχρονο επιχειρείν στη Μόδα σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Ο διόρωφος χώρος του ‘The Sustainable Floor’ που θυμίζει νεοϋορκέζικο loft. To industrial στιλ με urban διάθεση εντυπωσιάζει. Τα κεραμιδί τούβλα στον τοίχο, αποτελούν τον ιδανικό καμβά για avant garde φωτογραφήσεις μόδας. Στο βάθος, κούκλες στην σειρά ντυμένες με οικολογικά ενδύματα από οργανικό βαμβάκι, φελλό από την Πορτογαλία, υφάσματα από γάλα, ανακυκλωμένο μαλλί, πολύχρωμα υφαντά καμωμένα σε παραδοσιακό αργαλιό και μεταξωτό Σουφλίου. Oτι πρέπει λοιπόν, για ένα δημιουργικό περιβάλλον που φιλοξενεί ανθρώπους της μόδας αλλά και της επιχειρηματικότητας.
Η σχεδιάστρια περιγράφει πως αντιλαμβάνεται την καινοτομία στη μόδα και πως διαμορφώνει η ίδια τις νέες αξίες στην Ελληνική αγορά.
- Η Σχολή Μόδας AthensFashionClub έχει ξεχωρίσει τα τελευταία 8 χρόνια μέσα από πολλές καινοτόμες δράσεις που αφορούν την μόδα και κυρίως του νέους δημιουργούς και την ανάπτυξή τους. Πως ξεκίνησε αυτή η πρωτοπορία στη Μόδα για εσάς και πως την εξελίσσετε;
Η ευρηματικότητα, η ενσωμάτωση της τεχνολογίας αλλά και το πάθος μας, έδωσαν μεγάλο προβάδισμα στην AthensFashionClub και την ανέδειξαν σε ηγετική μορφή στον χώρο της μόδας σε Ελλάδα και εξωτερικό. Η Σχολή μας είχε αυτή την ταυτότητα από την πρώτη ημέρα που ξεκίνησε.
Το σύγχρονο επιχειρείν στη Μόδα απαιτεί πλέον soft skills, γρήγορα αντανακλαστικά, ταχύτητα, συνεργατικότητα, κριτική σκέψη και κυρίως διάθεση για καινοτομία.
Στην Σχολή AthensFashionClub, υιοθετήσαμε από την αρχή το μοντέλο του φιλανδικού συστήματος εκπαίδευσης, διακρίνοντας τα ιδιαίτερα ταλέντα των σπουδαστών μας και αναπτύσσοντάς τα μέσα από την μεθοδολογία των project based learning. Τα Creative Labs, όπως μας αναφέρουν οι ίδιοι οι σπουδαστές, αποτελούν εφαλτήρια έμπνευσης και δημιουργίας.
Παράλληλα, ο προσανατολισμός της εκπαίδευσης στην σχολή μας δεν λειτουργεί με ‘σιλό’. Το αποτέλεσμα της επιτυχίας της δικής μας εκπαιδευτικής μεθοδολογίας είναι ο συνδυαστικός χαρακτήρας όλων των μαθημάτων, ώστε οι απόφοιτοί μας να είναι multitasking και να ανταποκρίνονται πλήρως στις απαιτήσεις της σύγχρονης αγοράς εργασίας. Ετσι, όλοι οι Σχεδιαστές, Στυλίστες, Πατρονίστ, εκπαιδεύονται πέρα από τα βασικά μαθήματα κορμού σε σύγχρονα μαθήματα όπως Social Media, Presentation & Communication skills, Marketing & Advertising και κυρίως στην Επιχειρηματικότητα.
Μέσα όμως από αυτό το πρίσμα ξεχωρίζει ένα πιο μεγάλο δικό μας όραμα. Αυτό, της ανάπτυξης της ελληνικής μόδας και της ανάδειξης του ταλέντου των νέων Ελλήνων δημιουργών στο εξωτερικό. Αυτήν την αντίληψη, θέλουμε να την μεταφέρουμε και την μετατρέψουμε σε κοινό στόχο του οικοσυστήματος που δημιουργούμε γύρω μας.
Μαζί με τον σύζυγό μου Ευάγγελο Δημητρακόπουλο, ο οποίος είναι Κλωστοϋφαντουργός Μηχανικός και Διευθυντής της Σχολής με μεταπτυχιακές σπουδές στο Ηνωμένο Βασίλειο, μεγάλη εμπειρία στη βιομηχανία και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, βρήκαμε τον τρόπο να εφαρμόσουμε αποτελεσματικά αυτήν την στρατηγική μέχρι και σήμερα: Επενδύουμε στην Καινοτομία, αναπτύσσουμε τις δράσεις μας στο εξωτερικό, πάμε κόντρα στην
συρρίκνωση της μόδας στην Ελλάδα.
Η πίστη μας στην πεποίθηση ότι μπορούμε να συνεισφέρουμε σημαντικά στην εξέλιξη των σπουδαστών και αποφοίτων μας, πέτυχε μέσα σε 8 χρόνια να μας κάνει ιδιαίτερα σημαντικούς ως θεσμό εκπαίδευσης και επιχειρηματικής ανάπτυξης, στο αντικείμενο της Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας στη Μόδα.
Εδώ, στο μικρό σαλονάκι με τον λευκό καναπέ, κάνουμε πολλές συζητήσεις με τους σπουδαστές μας. Συνήθως επιχειρηματικού ενδιαφέροντος, με λίγη δόση εκλεπτισμού και υπερβολής για το ακατόρθωτο.
Η καινοτόμος δομή ‘Τhe Sustainable Floor’ θα ενθουσιάσει κάθε νέο Σχεδιαστή, Στυλίστα και κάθε επαγγελματία μόδας, καθώς αναμένεται να δώσει λύση σε πολλά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην έναρξη της επιχείρησής τους οι σύγχρονοι Startuppers.
- Πως δημιουργήθηκε η ιδέα και πότε θα ξεκινήσει την λειτουργία του ο χώρος ‘The Sustainable Floor με δεδομένους τους περιορισμούς του Covid-19 την φετινή χρονιά;
Φέτος, ξεκινάμε δυναμικά τον χειμώνα με την επέκταση της σχολής AthensFashionClub σε ένα 3ο χώρο στο κέντρο της Αθήνας, δίπλα στις δύο ήδη υπάρχουσες εγκαταστάσεις.
Αυξάνουμε πλέον τον χώρο της εκπαίδευσης στα 1000 τμ και με δεδομένο ότι η χρονιά που διανύουμε έχει πολλές ιδιαιτερότητες λόγω Covid-19, είμαστε έτοιμοι να λειτουργήσουμε με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και τους κανονισμούς ασφαλείας είτε με φυσική παρουσία στον χώρο, είτε εξ αποστάσεως μέσω της ειδικά σχεδιασμένης ηλεκτρονικής πλατφόρμας E-Learning.
Η έκπληξη που επιφυλάσσουμε για τους σοβαρούς οραματιστές της μόδας με την ονομασία ‘The Sustainable Floor’ θα ξεκινήσει τον Δεκέμβριο 2020.
Την ιδέα του 1ου Υβριδικού Μοντέλου Λειτουργίας Online Store & Co-Working Space, την επεξεργαζόμασταν δύο χρόνια περίπου μέσα από τις ανάγκες των αποφοίτων μας, οι οποίοι αναζητούσαν χώρους στέγασης των εμπορικών δραστηριοτήτων τους με χαμηλά κόστη λειτουργίας αλλά και με ταυτόχρονη υποστήριξη στην έναρξη και ανάπτυξη του fashion brand τους από εμάς.
Την ανάγκη της επιχειρηματικής τους ανάπτυξης, την καλύψαμε μέσω της Θερμοκοιτίδας Μόδας ‘The Fashion Gate’ και μάλιστα πετυχημένα με 4 εμπορικές αποστολές σε διεθνείς εκθέσεις. Οι συμμετέχοντες σχεδιαστές που αναπτύχθηκαν μέσω της Θερμοκοιτίδας μας, ήταν στοχευμένοι από την αρχή για πώληση χονδρική των προϊόντων τους στο εξωτερικό και είχαν ήδη έδρα της επιχείρησής τους.
Τώρα πλέον με το μοντέλο λειτουργίας του ‘The Sustainable Floor’ μπορούμε να υποστηρίξουμε σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό τους νέους σχεδιαστές, οι οποίοι επιθυμούν να ξεκινήσουν την εμπορική τους δραστηριότητα με μικρά και ουσιαστικά βήματα ουσιαστικά μέσω ενός Ατελιέ, που εξυπηρετεί είτε ανάγκες χονδρικής είτε λιανικής πώλησης.
Ταυτόχρονα, καλύπτουμε πολλές περισσότερες ανάγκες από αυτές που αντιλαμβάνεται ότι έχει ο νέος δημιουργός στα πρώτα του επιχειρηματικά του βήματα και του παρέχουμε μία μοναδική αίσθηση ασφάλειας μέσα σε ένα περιβάλλον δημιουργικότητας αλλά και επιχειρηματικότητας μαζί.
- Ποιο είναι το ακριβές μοντέλο λειτουργίας του ‘The Sustainable Floor’ και όλα τα οφέλη που προκύπτουν από την συμμετοχή του σε αυτό για ένα νέο σχεδιαστή;
Η δημιουργία του 1ου υβριδικού Online Store & Co-Working Space αποτελεί ένα ‘άλμα’ για την εποχή αλλά και τον χώρο της ελληνικής μόδας.
Ο νέος σχεδιαστής χρειάζεται δομές υποστήριξης στα πρώτα του βήματα στην επιχειρηματικότητα μέχρι να ορθοποδήσει και αυτό ακριβώς προσφέρουμε μέσω του ‘Τhe Sustainable Floor’. Αποτελεί την συνέχεια του έργου επιχειρηματικής εκπαίδευσης της Θερμοκοιτίδας Μόδας ‘The Fashion Gate’.
Το υβριδικό αυτό μοντέλο του Online Store & Co-Working Space αποτελεί μία μοναδική δομή για τα Ελληνικά αλλά και τα Ευρωπαϊκά δεδομένα καθώς δημιουργήθηκε μέσα από τις ανάγκες της σύγχρονης Ελληνικής κοινωνίας και Μόδας.
Εμπλουτίσαμε το πρόγραμμα της Θερμοκοιτίδας ‘The Fashion Gate’ και παρέχουμε στον νέο σχεδιαστή μόδας εκτός από συμμετοχή σε διεθνείς εκθέσεις με στόχο την πώληση των προϊόντων του, επιπλέον στέγαση και υποστήριξη της επιχείρησής του σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο.
Διδάσκοντας Fashion Business, τόσο στην Σχολή AthensFashionClub όσο και στην Θερμοκοιτίδα Μόδας, διαπίστωσα ότι ο νέος δημιουργός μπορεί να πετύχει πολλά περισσότερα για το fashion brand του όταν βρίσκεται κοντά σε δομές υποστήριξης όπως η Θερμοκοιτίδα μας αλλά και μέσα σε ένα ενεργό community όπου όλοι αντιμετωπίζουν ίδιες δυσκολίες και προβληματισμούς με αυτόν και προσπαθούν από κοινού να βρουν καινοτόμες λύσεις.
Το ‘The Sustainable Floor’ αποτελεί το μοναδικό υβριδικό μοντέλο Online Store & Co-Working Space στην Ελλάδα, το οποίο απαντά σε όλα τα ερωτήματα μίας νεοφυούς επιχείρησης μόδας, που την απασχολούν θέματα χαμηλού κόστους λειτουργίας, έξοδα στέγασης, οικονομικά ρίσκα και γρήγορη ανάπτυξη πωλήσεων των προϊόντων με ευελιξία μέσα στις επιπτώσεις της πανδημίας.
Εχει δύο βασικές λειτουργίες: Κατάστημα με φυσικό χώρο ή E-shop (Online Store and Pop Up Store ) και συνεργατικός χώρος (Co Working Space).
Η επιτυχία αυτού του μοντέλου λειτουργίας συνίσταται στο γεγονός ότι ο κάθε νέος Επιχειρηματίας μόδας – Σχεδιαστής μπορεί να επιλέξει είτε να ενοικιάσει ένα μέρος του χώρου για να το χρησιμοποιήσει ως φυσικό κατάστημα για ένα σύντομο χρονικό διάστημα που ξεκινά από την μία ημέρα έως 6 μήνες για να πουλά τα προϊόντα του (Online Store / Pop Up Store) είτε να μισθώσει ένα πλήρως εξοπλισμένο χώρο – για χρήση του ως έδρα της επιχείρησής του ή εργαστήριο ραφής και προβολής των Συλλογών του (Co-Working Space).
Μέσα στις εγκαταστάσεις του χώρου υπάρχει όλος ο απαραίτητος εξοπλισμός όπως πάγκοι εργασίας και κοπής υφασμάτων, γαζωτικές, κοπτοράπτες, καλόγηροι και πολλές άλλες διευκολύνσεις για να ξεκινήσει ένας σχεδιαστής από το σχέδιο και να καταλήξει σε παραγωγή συλλογής.
Οποιο μοντέλο λειτουργίας και αν επιλέξει μέσα από τις υπηρεσίες του ‘The Sustainable Floor’ είναι σίγουρο ότι θα λειτουργήσει την επιχείρησή του με πολύ μεγαλύτερη οικονομική και επιχειρηματική ασφάλεια από ότι μόνος του.
Εδώ και χρόνια, υπάρχει μέσω της Σχολής Mόδας AthensFashionClub, ένα ολόκληρο δίκτυο συνεργατών για να ανταποκριθεί στις ανάγκες του νέου δημιουργού, όπως μοδίστρες, πατρονίστ, βιοτέχνες, προμηθευτές υλικών και υφασμάτων, εργοστάσια τυπωμάτων και βαφής, στυλίστες, φωτογράφοι, digital marketing agencies και πολλοί ακόμα συνεργάτες εξειδικευμένοι στη μόδα.
- Πως διακρίνετε ο χώρος ‘The Sustainable Floor’ ανάμεσα στους τόσους συνεργατικούς χώρους που ήδη υπάρχουν;
Ας μην μπερδεύουμε το ‘The Sustainable Floor’ με τους απλούς Co-Working Spaces που παρέχουν στέγαση και παροχές σε επιχειρήσεις.
Οι υπηρεσίες του ‘The Sustainable Floor’ δημιουργήθηκαν αποκλειστικά για επαγγελματίες μόδας και μέσα από την συσσωρευμένη εμπειρία μας, τεχνογνωσία και κατάρτηση ετών στην βιομηχανία της μόδας. Δεν παρέχουμε ένα απλό ενοικιαστήριο χαμηλού κόστους αλλά μία ολόκληρη κουλτούρα επιχειρηματικής ανάπτυξης για να γίνουν αυτά τα fashion brands βιώσιμα και να μπορέσουν οι νέοι δημιουργοί να αναδείξουν το ταλέντο τους.
Μέσα στα 250 τμ του ‘The Sustainable Floor’, η δημιουργικότητα παντρεύεται με την εργατικότητα. Αναπτύσσονται συνεργατικές σχέσεις, γίνεται ανταλλαγή εμπειριών και τεχνογνωσίας, υπάρχει αλληλοϋποστήριξη, πραγματοποιούνται κοινά projects, αναζητούνται κοινοί προμηθευτές και συνεργάτες.
Bασικός συνδετικός κρίκος ανάμεσα σε όλους τους φιλοξενούμενους του ‘The Sustainable Floor’ είναι τα εκπαιδευτικά workshops που θα πραγματοποιούνται κάθε μήνα και στα οποία θα δίνονται ομαδικά projects για την αλληλεπίδραση του community.
Το μοντέλο αυτό εκπαίδευσης είναι αντίθετο με την μοναχικότητα στην επιχειρηματικότητα και έχει αποδειχθεί μέσα από μελέτες ότι μακροπρόθεσμα ενισχύει την απόδοση του κάθε σχεδιαστή, την δημιουργικότητά του και το συναίσθημα του ‘ανήκω σε μία ιδιαίτερη οικογένεια’. Η παραγωγικότητά του εμπλουτίζεται από τις εμπειρίες των ΄συγκατοίκων του’, γίνεται πιο κοινωνικός, έρχεται αντιμέτωπος πιο συχνά με το γνωστό comfort zone και στο τέλος της ημέρα υπάρχει μία αίσθηση ανανέωσης και διαφορετικότητας!
Θέλετε κάτι τελευταίο;
Η μοναδικότητα λοιπόν του ‘The Sustainable Floor’ είναι η κοινότητα των ‘Unicorns’ που θα φιλοξενήσει! Ξεχωριστές προσωπικότητες, μοναδικοί δημιουργοί, παθιασμένοι startuppers, μελλοντικοί επιχειρηματίες μόδας!
- Βρισκόμαστε ακόμα σε εποχή όπου ο Covid-19 βάζει φρένο σε πολλές αποφάσεις μας και στην έναρξη νέων εμπορικών δραστηριότητων. Τι ευελιξία παρέχει το ‘The Sustainable Floor’ για τους νέους δημιουργούς μέσα στους περιορισμούς της πανδημίας;
Η πανδημία ξεκίνησε και μπορεί να έχει και μεγάλη συνέχεια. Τι πρέπει να κάνουν λοιπόν οι νέοι δημιουργοί? Να σταματήσουν να δημιουργούν, να σταματήσουν να σκέφτονται, να σταματήσουν να ονειρεύονται ή να πορευτούν με ένα πιο ευέλικτο σχήμα σε ότι αφορά τους στόχους τους;
Θεωρήσαμε επιβεβλημένη την δημιουργία του Online Store, μέσω του οποίου ο κάθε σχεδιαστής θα πουλά τις συλλογές και τα προϊόντα του εντός και εκτός Ελλάδος, με την δική του ταυτότητα και label. Επομένως υπάρχουν δύο κανάλια διανομής των προϊόντων για τους συμμετέχοντες, το φυσικό κατάστημα Pop Up Store και το Online Store.
Θα ήταν πολύ αναχρονιστικό να ξεκινούσαμε μία καινοτόμα μονάδα ανάπτυξης των νέων δημιουργών μόδας, με μοντέλα του παρελθόντος.
Η λειτουργία του Online Store αποτελεί τη ναυαρχίδα των υπηρεσιών του ‘The Sustainable Floor’ καθώς συμπληρώνει αποτελεσματικά την δυνατότητα προώθησης και πωλήσεων των προϊόντων σε Ελλάδα και εξωτερικό, ακόμα και μέσα στην πανδημία.
Με αυτόν τον τρόπο, ο νέος δημιουργός μπορεί να πουλήσει τα ενδύματα, υποδήματα, τσάντες, αξεσουάρ που δημιουργεί, τις συλλογές του, μέσα από πολλά κανάλια διανομής και να στοχεύσει σε περισσότερες και πιο εύρωστες αγορές. Ετσι λοιπόν, όλοι οι δημιουργοί μόδας μπορούν να πωλούν τα προϊόντα τους Offline και Online ταυτόχρονα, είτε μέσω του ‘Pop-Up Store’ είτε μέσω του ‘Online Store’, ο καθένας με το δικό του label.
- Πως λειτουργεί το ‘Pop-Up Store’ για τους συμμετέχοντες του ‘The Sustainable Floor’;
Η Βιομηχανία της Μόδας στο εξωτερικό χρησιμοποιεί ολοένα αυξανόμενα το μοντέλο λειτουργίας του ‘Pop Up Store’, καθώς καθιστά την λιανική πώληση πιο άμεση, ευέλικτη και σύμφωνα με τις ανάγκες του νέου επιχειρηματία, γεγονός που σημαίνει εκκίνηση της επιχείρησης με χαμηλά κόστη και δοκιμαστικά μέχρι να γίνει επικερδής με σταθερότητα.
Ο νέος Επιχειρηματίας μπορεί να μισθώσει τον χώρο που θέλει, στα τετραγωνικά που θέλει, για το χρονικό διάστημα που θέλει, στο budget που θέλει! Τι καλύτερο από αυτό;
- Πως λειτουργεί ο συνεργατικός χώρος πολλών δημιουργών στο Co-Working Space;
Το συνεργατικό Ατελιέ για τον δειγματισμό ενδυμάτων, υποδημάτων, αξεσουάρ μέσα στο Designer’s Co-Working Space, ακολουθεί την ίδια λογική του χαμηλού κόστους έναρξης επιχείρησης για ένα νέο δημιουργό. Σε αυτόν τον χώρο θα μπορεί να δειγματίσει τα προϊόντα του, να τα σχεδιάσει, να τα κατασκευάσει, να δημιουργήσει network συνεργατών με την κοινότητα του ‘The Sustainable Floor’ και να μοιραστεί μαζί τους τις ίδιες ανησυχίες ως νεοφυής επιχείρηση.
Παράλληλα, αν το επιθυμεί υπάρχει ένα πακέτο υπηρεσιών που περιλαμβάνει υπηρεσίες Virtual Office, γραμματείας, marketing, visual merchandising, υπηρεσίες styling, δυνατότητα στουντιακής φωτογράφησης συλλογής μέσα στον χώρο, τεχνική υποστήριξη, εξοπλισμό, εκπαίδευση, δικτύωση και σύνδεση με Showroom του εξωτερικού.
Φέτος, εφαρμόζοντας πιστά τα μέτρα ασφαλείας που αφορούν τον Covid-19, θα φιλοξενήσουμε μέσα σε ένα χώρο 250 τμ μέχρι 15 νέους δημιουργούς και θα τηρηθεί αυστηρά λίστα προτεραιότητας με βάση το πρώτο ραντεβού που θα γίνει στον χώρο μας και ένα score βαθμολογίας που αντικατοπρίζει την ετοιμότητα του νέου σχεδιαστή για επιχειρηματική δραστηριότητα.
Τα πρώτα ραντεβού στον χώρο ξεκινούν από την 1 Οκτωβρίου και οι συμμετοχές θα κλείσουν στις 30 Νοεμβρίου.
Hδη από τώρα έχουμε δηλωμένες συμμετοχές από τους σπουδαστές και αποφοίτους της σχολής μας, όμως ανοίγουμε την αγκαλιά μας σε όλους όσους έχουν φιλόδοξα πλάνα για τη μόδα και θέλουν να μοιραστούν μαζί μας το όραμά τους και τους στόχους τους.
- Πότε ακριβώς ξεκινά η λειτουργία του ‘The Sustainable Floor’ και με τι κόστη;
Αν δεν υπάρξει κάποιο περιοριστικό μέτρο που αφορά την πανδημία, θα ξεκινήσουμε ιδανικά γύρω στις 15 Δεκεμβρίου ώστε να συμπέσει το εορταστικό κλίμα των Χριστουγέννων με τις δράσεις που ετοιμάζουμε. Διαφορετικά, η έναρξη θα γίνει με το νέο έτος 2021.
Το κόστος συμμετοχής όπως είπαμε είναι χαμηλό και ξεκινά από τα 150 ευρώ/μήνα για την χρήση του συνεργατικού χώρου Co-Working Space που θα φιλοξενήσει τις ανάγκες ενός σχεδιαστή για ραφή και δειγματισμό των συλλογών του. Οι υπηρεσίες που προσφέρει ο χώρος είναι πολλές περισσότερες όπως αναλύσαμε προηγουμένως και στο πρώτο ραντεβού γίνεται μία διάγνωση των αναγκών του νέου δημιουργού.
Η διαδικασία συμμετοχής είναι η εξής: Συμπληρώνει το ειδικό ερωτηματολόγιο και απαντά στα ερωτήματα σχετικά με τους στόχους του μέσα στο επόμενο εξάμηνο. Αυτό το σημείο είναι πολύ κομβικό, γιατί η επιλογή των επιπλέον υπηρεσιών όπως για παράδειγμα συμμετοχή σε ειδικά workshops ή consulting σε θέματα επιλογής υφασμάτων για τις συλλογές του, θα καθορίσει το end point της παραμονής του στον ‘The Sustainable Floor’ και την εξέλιξή του.
Στόχος μας είναι η ανάπτυξη των νέων δημιουργών, ώστε κάποια στιγμή να αποχωρήσουν από τον ‘The Sustainable Floor’ βελτιωμένοι και όχι να ‘λιμνάζουν’ δίπλα μας για πάντα.
Οι πρώτοι 15 σχεδιαστές που θα πληρούν τις προϋποθέσεις ετοιμότητας για επιχειρηματική δραστηριότητα, θα ενταχθούν στον χώρο για τους πρώτους 6 μήνες.
- Ποια θα είναι η εξέλιξη του ‘The Sustainable Floor’ στην Αθήνα και πως μπορούν να ωφεληθούν οι νέοι δημιουργοί της Κρήτης, που από όσο γνωρίζουμε τους υποστηρίζετε με ειδικά προνόμια λόγω της καταγωγής σας;
Το roadmap για τη επιτυχημένη δράση του ‘Τhe Sustainable Floor’ είναι σε συνάρτηση με τους σχεδιαστές μόδας που θα φιλοξενήσει στην δομή του καθώς και με την περίοδο κρίσης την οποία διανύουμε.
Οι πρώτοι 15 νέοι σχεδιαστές-δημιουργοί που θα φιλοξενηθούν στην δομή της Αθήνας, θα επιλεγούν με αυστηρά κριτήρια ως προς την δυνατότητα να δημιουργήσουν ένα καλό πελατολόγιο και πωλήσεις για τους πρώτους 6 μήνες. Φυσικά, θα βρισκόμαστε συνέχεια δίπλα τους για να υποστηρίξουμε το Business Model Canvas που θα συζητήσουμε στην αρχή της συνεργασίας μας.
Μία ακόμη ιδέα που εξετάζουμε είναι η δημιουργία ενός ετήσιου fashion show από τους συμμετέχοντες του ‘The Sustainable Floor’. Αυτό όμως θέλουμε να το δούμε σε συνάρτηση με τους περιορισμούς λόγω Covid-19 και σε σχέση με τον τρόπο που θα πραγματοποιούνται από εδώ και στο εξής οι εβδομάδες μόδας.
Το επόμενο βήμα εκτός Αθηνών θα γίνει με ένα 2ο ‘The Sustainable Floor’ στο Ηράκλειο Κρήτης, από το οποίο κατάγομαι και έχουμε επίσης πολλούς σπουδαστές μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας E-Learning. Λόγω της καταγωγής μου από την Κρήτη, υποστηρίζω προσωπικά την ανάπτυξη των νέων δημιουργών και μέσω της σχολής AthensFashionClub και της θερμοκοιτίδας The Fashion Gate με ειδικές παροχές στα δίδακτρα και προσωπική συμβουλευτική στο αντικείμενο της εμπορικότητας μίας συλλογής.
Επίσης, εδώ και 5 χρόνια, ως σχεδιάστρια αναπτύσσω την επιχειρηματικότητα και την συνεργασία με τις τοπικές υφάντριες ώστε να καταφέρουμε να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο, Κρητικό, Ελληνικό, οικολογικό και εξαγώγιμο ένδυμα με έμπνευση από την παράδοση της Κρήτης.
Από την άλλη, υπάρχει από την πλευρά μας ένα όραμα για επέκταση και δημιουργία δικτύου στο εξωτερικό, το οποίο έχει ήδη επικοινωνηθεί με φορείς που επενδύουν στην Νεοφυή Επιχειρηματικότητα και οι οποίοι εξέφρασαν την άποψη ότι οι δυνατότητες ανάπτυξής του αγγίζουν την παγκόσμια κλίμακα.
- Θέλετε να απευθύνετε κάτι τελευταίο στους νέους σχεδιαστές μόδας-επιχειρηματίες;
Να μην φοβάστε να τολμάτε και να μην φοβάστε την αποτυχία. Τα λάθη μας μπορούν να γίνουν οι καλύτεροι δάσκαλοί μας. Ολοι οι μεγάλοι εφευρέτες πέρασαν από εκεί. Είναι όλα μέρος του παιγνιδιού. Το ένδυμα δεν σταμάτησε ποτέ να αποτελεί είδος βασικής ανάγκης αλλά και πολυτέλειας ταυτόχρονα.
Να φοβάστε όμως την στασιμότητα.
Στο ‘The Sustainable Floor’ θα χαρούμε να δούμε μαζί την επιχειρηματικότητα στη μόδα στην σωστή της διάσταση και να δώσουμε την δυνατότητα σε όλους τους παθιασμένους νέους σχεδιαστές μόδας να μεγαλώσουν την επιχείρησή τους μαζί μας!
O χώρος ‘Τhe Sustainable Floor’ θα λειτουργήσει από τις 15 Δεκεμβρίου 2020, στο κέντρο της Αθήνας, Τζώρτζ 10, 1ος όροφος, Πλατεία Κάνιγγος.
Εκδηλώσεις
Το 15ο Φεστιβάλ Μελιού τιμάει την Παναγία Μελισσού
Η Παναγία Μελισσού: Μεγάλη τιμή για τους Έλληνες μελισσοκόμους!
Το εντυπωσιακό δώρο της Ελλάδας προς τη Γαλλία, με αφορμή την επαναλειτουργία του καθεδρικού ναού της Παναγίας των Παρισίων.
Μια εικόνα υψηλού συμβολισμού, η οποία απεικονίζει την Παναγία τη Μελισσού, προσέφερε εκ μέρους της Ελλάδας η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στα εγκαίνια της Παναγίας των Παρισίων και συνέπεσε με την έναρξη του Συνεδρίου Μελισσοκομίας στο 15ο Φεστιβάλ Μελιού.
Η επιλογή δεν είναι τυχαία αφού όταν καταστράφηκε ο ναός της Παναγίας των Παρισίων από πυρκαγιά, επέζησαν με θαυμαστό τρόπο οι 200.000 μέλισσες που ζούσαν στην οροφή του κτιρίου. Στο γεγονός αυτό αναφέρθηκαν παγκόσμια ειδησεογραφικά πρακτορεία. Όμως τα θαυμαστά γεγονότα και τα σημεία των καιρών δε συμβαίνουν ποτέ τυχαία! Η Παναγία δεν προστάτευσε αυτόν τον κτιστό ναό, αλλά προστάτευσε αυτά τα ευλογημένα έντομα, τις μέλισσες που εργάζονται ακούραστα για τη σωτηρία της ζωής στον πλανήτη και των ανθρώπων.
Ο Ιερομόναχος Γεώργιος Αλευράς Καυσοκαλυβίτης, που τότε ήταν Δικαίος της Σκήτης των Καυσοκαλυβίων Αγίου Όρους, έδωσε αμέσως εντολή να φτιαχτεί ένα πιστό αντίγραφο της εικόνας της Παναγίας της Μελισσούς και να δωριθεί από το ευσεβές Ελληνικό Έθνος στον λαό της Γαλλίας τιμώντας την Παναγία που με την Χάρη Της προστάτεψε τις μέλισσες.
Το αντίγραφο της εικόνας ολοκληρώθηκε 5 χρόνια μετά, παραμονές των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισίου και παραδόθηκε στο Βυζαντινό Κέντρο Πολιτισμού «Παναγία Μελισσού» στα Τρίκαλα, στον εσπερινό του Ακαθίστου Ύμνου. Ο Γέροντας Γεώργιος αναφέρει: «Η μέλισσα είναι ένα μοναδικό δώρο του Θεού στον άνθρωπο, μία διαρκής ευλογία που εμείς οφείλουμε να διατηρούμε ως κόρην οφθαλμού. Πρέπει να προστατεύουμε την μέλισσα και να ακολουθούμε το παράδειγμα της ως πρότυπο της κοινωνίας του Θεού». Οφείλουμε προς δόξαν Θεού και συντασσόμενοι με το πνεύμα των Αγίων που χρησιμοποιούσαν το παράδειγμα της μέλισσας, να προβάλλουμε σήμερα σε όλο τον κόσμο την άριστη και ιδανική κοινωνία της μέλισσας για το καλό της ανθρωπότητας και το καλό όλου του κόσμου. «Εύχομαι οι μέλισσες να μας εμπνεύσουν ώστε να ξαναφτιάξουμε την εκκλησία της ενότητας και της αγάπης και να ξαναζήσουμε όπως οι πρώτοι χριστιανοί».
Ο Ο.Η.Ε έχει θεσπίσει την 20η Μαΐου ως Παγκόσμια ημέρα της Μέλισσας και ανακηρύχθηκε το πιο σημαντικό έμβιο ον στον πλανήτη, σύμφωνα με τα συμπεράσματα του Earthwatch Institute τα οποία παρουσιάστηκαν στην σύνοδο της Βασιλικής Γεωγραφικής Ένωσης του Λονδίνου.
Η πρώτη λιτή εικόνα της Παναγίας της Μελισσούς δημιουργήθηκε με αφορμή ένα θαυμαστό γεγονός που συνέβαινε επί πολλά έτη στην Ιερά Μονή Γενεσίου της Θεοτόκου, στο Κατούσι Καρδίτσης, στην οποία ηγούμενος της Μονής ήταν ο π. Γεώργιος Αλευράς. Οι μέλισσες ζούσαν εντός του Ιερού του ναού. Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας στην εορτή της Παναγίας, πετούσαν χωρίς να ενοχλούνται και χωρίς να ενοχλούν κανέναν και οι ιερείς μαζί με το αντίδωρο μοίραζαν και ένα κομμάτι κηρήθρα με μέλι ως ευλογία στους πιστούς. Το γεγονός αυτό κράτησε αρκετά χρόνια.
Η βυζαντινής τέχνης εικόνα της Παναγίας της Μελισσούς παραδόθηκε στην Ιερά Σκήτη Αγίας Τριάδος Καυσοκαλυβίων Αγίου Όρους που Δικαίος ήταν ο π. Γεώργιος Αλευράς. Προσφέρθηκε ως δώρο στον Γέροντα Γεώργιο από δύο αδέρφια Ιερομονάχους, τον π. Αναστάσιο και Ηγούμενο π. Λεόντιο Τσικριτσάκη από την Ιερά Μονή Ιωάννου Θεολόγου Αρταμίτη Ρόδου. Πρόκειται για ένα αριστούργημα, με βαθειά πνευματική σημασία. Η εικόνα, αφού παρέμεινε στο Καθολικό της Αγίας Τριάδος Καυσοκαλυβίων, μεταφέρθηκε αργότερα στο Βυζαντινό Κέντρο Πολιτισμού Παναγία Μελισσού στα Τρίκαλα, όπου φυλάσσεται έως σήμερα και αποτελεί την εφέστια εικόνα του. Τα δύο αδέρφια φιλοτέχνησαν ακόμα ένα αντίγραφο της εικόνας όπου φυλάσσεται στην Μονή τους.
Εκπρόσωπος του Βυζαντινού Κέντρου παράδωσε αντίγραφα της εικόνας στον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Χρήστο Κέλλα και στον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών συλλόγων Ελλάδος κ. Λεονταράκη Κωνσταντίνο.
Lifestyle
Ανακατασκευή Μεζονέτας στη Βούλα από το studio LILA architect + designer
Πρόκειται για μια προσφάτως ανακαινισμένη κατοικία. Οι νέοι ιδιοκτήτες, είναι μια τετραμελής οικογένεια. Eνα μοντέρνο ζευγάρι, στελέχη και οι δύο σε ναυτιλιακές εταιρείες που αναζητούν ο χώρος τους να αποπνέει το κύρος και το εκλεπτυσμένο γούστο τους. Η ομάδα του studio LILA architect + designer και η αρχιτέκτονας Λίλα Αθανασοπούλου διαμόρφωσαν μια αρχιτεκτονική πρόταση που έδωσε νέα δυναμική στο χώρο εναρμονισμένη με τις προσωπικότητες των ιδιοκτητών.
Έτσι, στο υφιστάμενο κέλυφος ζητήθηκε να αναβαθμιστούν οι μεγάλες επιφάνειες του τζακιού και της κουζίνας, επανεξετάζοντας ταυτόχρονα την είσοδο στο διαμέρισμα, δημιουργώντας έναν αποθηκευτικό χώρο μπαλαντέρ.
Σε λιτές γραμμές σχεδιάστηκε ένας όγκος γυάλινος, που φιλοξενεί την γκαρνταρόμπα από την μια του όψη, ενώ από την άλλη εξυπηρετεί τις ανάγκες του ζευγαριού για τις χαλαρές βραδιές με φίλους, αφού μια συρόμενη κατασκευή αποκαλύπτει ένα μικρό μπαρ, με τους συντηρητές πούρων και κρασιών του ιδιοκτήτη.
Μάρμαρο ‘’έντυσε’’ τον πάγκο της κουζίνας, με τις εστίες και τον αναδυόμενο απορροφητήρα, και τοποθετήθηκε μια διάτρητη πόρτα-σκηνικό προς τον διάδρομο που αντανακλάται στην τζαμένια κατασκευή και μεγαλώνει το πέρασμα. Το ίδιο μάρμαρο αγκάλιασε και το τζάκι αερίου, ενώ η ειδική ξύλινη κατασκευή που ντύνει τον τοίχο άνωθεν της εστίας κρύβει το ηχοσύστημα με την τηλεόραση και δημιουργεί άπλετο αποθηκευτικό χώρο.
Η παλιά σκάλα που οδηγεί στο δωμάτιο του ζευγαριού στο επάνω επίπεδο, ντύθηκε με ξύλο, φως και γυαλί ώστε να εναρμονιστεί με το σύνολο. Το μπάνιο ανακατασκευάστηκε, καθώς και οι ειδικές γυάλινες κατασκευές στο walking closet, μελετήθηκαν εκ νέου, προκειμένου να φιλοξενήσουν την πλούσια γκαρνταρόμπα του ζευγαριού.
Στην συνέχεια του δωματίου, ανοίγεται η μεγάλη βεράντα με θέα στην θάλασσα την οποία μπορούν οι επισκέπτες να επισκεφθούν και μέσω του κεντρικού κλιμακοστασίου του συγκροτήματος. Εκεί, δημιουργήθηκε ένας απαραίτητος χώρος για της Η/Μ εγκαταστάσεις του διαμερίσματος και το BBQ από Corian. Ξύλο irocco τοποθετήθηκε σε όλο το δάπεδο, ενώ μια ανοιγόμενη οροφή υπόσχεται όμορφες, έναστρες βραδιές.
Μελέτη – Κατασκευή: LILA architect + designer, Φωτογραφίες: Anastasia Adamaki Photography
Profile
Το studio LILA architect + designer με έδρα την Αθήνα, ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 1999 από την Λίλα Αθανασοπούλου, αρχιτέκτονα μηχανικό ΕΜΠ (NTUA). Ασχολείται με τον σχεδιασμό + την κατασκευή ιδιωτικών έργων, ενώ δραστηριοποιείται + πειραματίζεται σ’ ένα ευρύ πεδίο κλίμακας που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: ιδιωτικές κατοικίες, συγκροτήματα κατοικιών, ξενοδοχεία + καταστήματα, αλλά και σχεδιασμό αντικειμένου.
Έχει λάβει μέρος σε πανελλήνιες εκθέσεις αρχιτεκτονικής + design και άρθρα με έργα του γραφείου έχουν παρουσιαστεί περιστασιακά σε ελληνικές εκδόσεις.
Στόχος αποτελεί η γνησιότητα + η μοναδικότητα, αποτυπωμένη σε κάθε έργο μέσα από την βιωματική δυναμικότητα του χώρου, προβάλλοντας συγκεκριμένα πρότυπα ζωής, έχοντας σαν γνώμονα την βιοκληματική + ενεργειακή αναβάθμιση των έργων αλλά + interior design μέσα από οικονομικές προτάσεις σχεδιασμού, φτάνοντας μέχρι + τον σχεδιασμό αντικειμένου.
Site: http://www.architectlila.gr
Facebook Page: LILA architect + designer
Linkedin Account: Lila Athanasopoulou
Instagram: lila_architect_design
Εκδηλώσεις
Συνέδριο: Οικολογική Κρίση & Οικονομικές Επιπτώσεις
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Συνέδριο «Οικολογική Κρίση & Οικονομικές Επιπτώσεις» που διοργάνωσε η Σχολή Βιοεπιστημών και η Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Aegean College, στο αμφιθέατρο «Δημήτριος Παντερμαλής» του Μουσείου Ακρόπολης.
Το Συνέδριο στόχευε στη διερεύνηση των σύγχρονων προκλήσεων και στην ανάδειξη πρακτικών λύσεων, πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, προσελκύοντας σημαντικούς φορείς και εξέχουσες προσωπικότητες από τον ακαδημαϊκό χώρο, τον χώρο της επιστήμης, της πολιτικής και της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Κεντρική Θεματολογία και Εισηγήσεις
Η συζήτηση επικεντρώθηκε στις σοβαρές περιβαλλοντικές και οικονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, όπως η λειψυδρία και τα ακραία καιρικά φαινόμενα στη Θεσσαλία. Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου αναλύθηκαν τα βαθύτερα αίτια αυτών των προβλημάτων, ενώ παρουσιάστηκαν καινοτόμες στρατηγικές και πρακτικές λύσεις για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας της χώρας απέναντι στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.
Μεταξύ των βασικών θεματικών ενοτήτων, συζητήθηκαν η διαχείριση υδάτινων πόρων και η βιωσιμότητα, η προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος στον Παγασητικό Κόλπο, καθώς και οι κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις στις τοπικές κοινότητες. Οι συμμετέχοντες εισηγητές από τον ακαδημαϊκό και τον δημόσιο τομέα έδωσαν έμφαση στις βιώσιμες επιχειρηματικές πρακτικές, καθώς και στην ανάγκη για αναπτυξιακές πολιτικές που θα ενσωματώνουν την περιβαλλοντική διάσταση.
Σημαντικές Ομιλίες και Παρουσιάσεις
Το Συνέδριο περιλάμβανε μια σειρά από διακεκριμένες παρουσιάσεις, με εισηγητές που προσέφεραν πολύπλευρες γνώσεις και απόψεις για τις οικονομικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης:
- Χρήστος Τριαντόπουλος, Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας: Αναφέρθηκε στις «Φυσικές καταστροφές, Ακραία Φαινόμενα και Κρατική Αρωγή», εξετάζοντας ειδικά την περίπτωση της θεομηνίας Daniel και τις κρατικές παρεμβάσεις για την αντιμετώπισή της.
- Mercuri Massimo, Head of Strategic Alliances και συνιδρυτής της AlterContacts: Παρουσίασε τις «Προκλήσεις και ευκαιρίες για κοινωνικοοικονομική προσαρμογή στην κυκλική οικονομία» στο πλαίσιο των νέων απαιτήσεων της κλιματικής αλλαγής.
- Χρήστος Κέλλας, Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων: Εξέτασε τις «Πολιτικές θωράκισης και ανθεκτικότητας απέναντι στην κλιματική κρίση», με ιδιαίτερη αναφορά στην περιοχή της Θεσσαλίας.
- Δημήτριος Κουρέτας, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας: Παρουσίασε αναλυτικά τις «Φυσικές καταστροφές στη Θεσσαλία», με εστίαση στις επιπτώσεις της θεομηνίας Daniel και τις επείγουσες ανάγκες που προέκυψαν.
- Βασίλειος Κόκκαλης, Βουλευτής Ν. Λάρισας και Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων: Στην ομιλία του με τίτλο «Γη & Υδωρ: Oι Φυσικοί Πόροι σε Κρίση» ανέλυσε τις προκλήσεις στην προστασία των φυσικών πόρων.
- Αθανάσιος Μαμάκος, Δήμαρχος Λαρισαίων: Επικεντρώθηκε στις «Δράσεις και παρεμβάσεις για μια αξιοβίωτη πόλη», συζητώντας τις πρωτοβουλίες βιώσιμης κινητικότητας και ενίσχυσης της ανθεκτικότητας της πόλης.
- Ελισάβετ Πρέζα, Συνεργάτης Υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας: Παρουσίασε τις «Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις» και τη συμβολή τους στην ανασυγκρότηση των περιοχών που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές.
- Δρ. Αλεξάνδρα Γκεμιτζή, Καθηγήτρια στο ΔΠΘ: Στην ομιλία της, «Παρατηρώντας τον πλανήτη μας που αλλάζει», ανέπτυξε τις νέες τεχνολογίες Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών (GIS) στην περιβαλλοντική έρευνα.
- Δρ. Στυλιανός Σάμιος, Περιβαλλοντολόγος: Παρουσίασε την «Επίδραση της κλιματικής αλλαγής στους υδάτινους πόρους», επισημαίνοντας τις αλλαγές και τις προκλήσεις στη διαχείριση υδάτων.
- Δρ. Ευάγγελος Σαλάχας, Επίκουρος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Αναφέρθηκε στη «Χρηματοδότηση της Κλιματικής Μετάβασης» από τον τραπεζικό τομέα και ανέλυσε τις προκλήσεις και τις στρατηγικές για την απορρόφηση των κινδύνων της κλιματικής κρίσης.
- Στάθης Κωστακόπουλος, Περιβαλλοντολόγος – Ωκεανογράφος, Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης: Παρουσίασε την ιστορική ανασκόπηση των κρίσεων στον Παγασητικό κόλπο, με τίτλο «Παγασητικός: Ένα ευαίσθητο οικοσύστημα», αναλύοντας τα φαινόμενα των τελευταίων ετών.
- Dunham Melina & Κωνσταντίνος Καραλαριώτης, Ecogenia: Ανέπτυξαν το «Σώμα Νέων για το Κλίμα» ως πρότυπο για την ενίσχυση της τοπικής ανθεκτικότητας και κοινοτικής συμμετοχής.
- Δρ. Ιωάννης Παναγιωτούλιας, Χημικός: Τόνισε τη σημασία της «Διαλειτουργικότητας ως βασικός παράγοντας πολιτικών και δράσεων», υπογραμμίζοντας την ανάγκη για συντονισμό στις περιβαλλοντικές πολιτικές.
Οι παρουσιάσεις των εισηγητών κάλυψαν ουσιαστικές πτυχές της οικολογικής κρίσης και των οικονομικών της επιπτώσεων, προσφέροντας πρακτικές λύσεις και στρατηγικές για την ανθεκτικότητα της χώρας.
Στρογγυλή Τράπεζα και Συμπεράσματα
Η στρογγυλή τράπεζα του Συνεδρίου παρείχε μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα διαλόγου, όπου οι συμμετέχοντες αντάλλαξαν απόψεις και πρότειναν μέτρα για βιώσιμη διαχείριση των περιβαλλοντικών και οικονομικών προκλήσεων. Σημαντικά συμπεράσματα περιλάμβαναν την ανάγκη για διεπιστημονική προσέγγιση και συνεργασία μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, για την εφαρμογή πολιτικών και δράσεων που θα ενισχύσουν τη βιωσιμότητα της χώρας.
Το Aegean College επιβεβαίωσε την αφοσίωσή του στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ και δεσμεύτηκε να προωθήσει περαιτέρω συνεργασίες με φορείς και οργανισμούς για τη διαμόρφωση μιας ενιαίας στρατηγικής που θα ανακουφίσει τις τοπικές κοινωνίες από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.
Το Συνέδριο «Οικολογική Κρίση & Οικονομικές Επιπτώσεις» αποτέλεσε μια καθοριστική ευκαιρία για τη συνένωση δυνάμεων και τη χάραξη ενός κοινού οράματος για ένα βιώσιμο μέλλον. Οι πρωτοβουλίες που παρουσιάστηκαν υπογραμμίζουν τη δέσμευση όλων των εμπλεκομένων για την προστασία του περιβάλλοντος και την ευημερία των επόμενων γενεών.
-
Videos
Πέγκυ Μουζάκη | 3 Βήματα που μπορείς να κάνεις όταν νιώθεις οτι είσαι έτοιμη/ος να “εκραγείς”!
-
Videos
Η ιστορία του BusinessWoman
-
Επίκαιρα Πρόσωπα
Οι startup που “μαγνητίζουν” | Στεφανία Φράρου
-
Επίκαιρα Πρόσωπα
Παναγιώτα Μαθιουδάκη | Ανακαλύπτοντας την ομορφιά…
-
Videos
Πέγκυ Μουζάκη | Επικοινωνία και Συγκρούσεις με Αποδοχή, Κατανόηση και Σεβασμό
-
Videos
Πέγκυ Μουζάκη | 5 Αλήθειες για να επικοινωνήσουμε με κάποιον άνθρωπο
-
Επίκαιρα Πρόσωπα
Οι startup που “μαγνητίζουν” | Μαριλένα Πατέρα
-
Επίκαιρα Πρόσωπα
Οι startup που “μαγνητίζουν” | Μαρίνα Προκοϊωσήφη