Connect with us

Εκδηλώσεις

Thessaloniki Street Food Festival 2019

Η δημιουργική ομάδα του SoulFood Thessaloniki (Upnloud & Black Radio Berlin)  επιστρέφει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά με το Thessaloniki Street Food Festival 2019! Τη μεγαλύτερη γιορτή Street Food και μουσικής στη Θεσσαλονίκη!

Για πρώτη φορά το Thessaloniki Street Food Festival μεγαλώνει, για 3 μέρες, την Παρασκεύη 17, το Σάββατο 18 & την Κυριακή Μαΐου, ο προαύλιος χώρος της Δ.Ε.Θ. μετατρέπεται σ’ ένα τεράστιο γευστικό πάρκο με επιλογές φαγητού απ’ όλο τον κόσμο, δύο μουσικά stages, τρία rest areas, kitchen lab και πολλές ακόμα εκπλήξεις!

Την Παρασκευή ανοίγουμε από τις 6 το απόγευμα μέχρι και τις 12 το βράδυ, ενώ, το Σαββατοκύριακο από τις  12 το μεσημέρι μέχρι και τις 12 το βράδυ, η Θεσσαλονίκη γεύεται και διασκεδάζει με το Thessaloniki Street Food Festival 2019!

Δημιουργούμε μια Τριήμερη γιορτή, ανοιχτή σε όλους!

Για 3 μέρες θα ζωντανέψει  ένα «γευστικό» χωριό με διαφορετικές κουζίνες και γεύσεις απ’ όλο τον κόσμο, θα δοκιμάσουμε για πρώτη φορά την εκλεκτή μπύρα ΝΥΜΦΗ με προέλευση από τη Θεσσαλονίκη και σήμα φυσικά τη Γοργόνα, masterclasses & workshops μαγειρικής με καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου, food market, kids’ corner από την πιο δραστήρια ομάδα της πόλης, το KIDOT, και μουσική με συγκροτήματα και DJs στο live stage και ένα τριήμερο party με την πιο ανήσυχη μουσική ομάδα, τους Street Outdoors!

Έλα στο μεγαλύτερο Street Food Festival της χώρας και ανακάλυψε  νέες γεύσεις και κέρδισε την ευκαιρία να κερδίσεις φαγητό απο τα booths του Street Food Festival…μέχρι την ευκαιρία να βρεθείς στη Νάπολη!

Όλα αυτα θα τα πετύχεις δοκιμάζοντας τη τύχη σου μέσα απο παιχνίδια, workshops, διαγωνισμούς και πολλές ακόμα εκπλήξεις!

H κυριότερη από τις εκπλήξεις μας, μία καινούργια μπύρα από τη Θεσσαλονίκη, η ΝΥΜΦΗ, συστήνεται για  πρώτη φορά στο κοινό της. Οι λάτρεις του φαγητού θα έχουν την ευκαιρία να συνοδεύσουν τις street food επιλογές τους με ιδιαίτερη μπύρα Lager με 5 λυκίσκους, ανθώδη αρώματα και φρουτώδη γεύση. H NΥΜΦΗ αποτελεί μια μπύρα που συν-δημιουργήθηκε με ανθρώπους της Θεσσαλονίκης, έχει σχεδιαστεί στη Θεσσαλονίκη και παράγεται στη Θεσσαλονίκη! Σε περιμένει να την ανακαλύψεις σε κάθε μπαρ του φεστιβάλ…

Φέτος, υποδεχόμαστε την «Κουζίνα» της Κωτσόβολος εξοπλισμένη με τις τελευταίας τεχνολογίας οικιακές συσκευές της HOOVER. Σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια μαγειρικής με οικοδέσποινα την Ελένη Ψυχούλη. Η «Κουζίνα» της Κωτσόβολος θα φιλοξενήσει γνωστούς σεφ, προκαλώντας τους να ετοιμάσουν τις πιο απολαυστικές street γεύσεις.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

HOST by ΕΛΕΝΗ ΨΥΧΟΥΛΗ

Παρασκευή
18.00-18:15 Θοδωρής Γκανάτσιος (Brand Manager της Νύμφης)
η ΝΥΜΦΗ, συστήνεται για  πρώτη φορά στο κοινό της
18.15-19.15 Συμεωνίδης Λουίζος (Vanila Gelato)
21.00-22.00 Νίκος Λιόγγαρης (Chef Consultant)

Σάββατο
12.00-14.00 Μανώλης Παπουτσάκης(Χαρούπι) x Ύπατη Αρμοστεία
15.00-16.00 Βασίλης Χατζόπουλος (Masterchef 2018)
16.00-17.00 Aliraj Anestis (Mongo Sushi)
17.00-18.00 Λευτέρης Αθανασόπουλος (Έργον chef)
18.00-19.00 Ανδρέας Λαγός (Nomad Chef)
20.00-21.00 Κωνσταντίνος Παππαδόπουλος (Εβόρα Eatery)

Κυριακή
12.00-14.00 Μανώλης Παπουτσάκης (Χαρούπι) x Ύπατη Αρμοστεία
14.00-15.00 Φίλιππος Μπαντής (Μπουγάτσα Μπαντής)
15.00-16.00 Φώτης Πλατέλας (Provil Ambassador Chef)
16.00-17.00 Αχιλλέας Πλακίδας (World Class 2018)
17.00-19.00 Θανάσης Κιοσσές (Pizza Please Pizaiolo)
20.00-21.00 Παναγιώτης ξανθής (Έργον chef)

Ώρες λειτουργίας της «Κουζίνας» Κωτσόβολος για τα σεμινάρια μαγειρικής:

Παρασκευή à 17/5 19.00 – 22.00
Σάββατο 18/5 & Κυριακή 19/5 à 12.00 – 22.00

Η Κωτσόβολος βρίσκεται στο Street Food Festival της Θεσσαλονίκης για να προσφέρει μία ξεχωριστή εμπειρία στους επισκέπτες παρέχοντας του δώρα και εκπλήξεις.

Η ZeniΘ, ο 1ος πάροχος ολοκληρωμένης ενέργειας στην Ελλάδα, με μεμονωμένα αλλά και συνδυαστικά προϊόντα ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, συμμετέχει στην κορυφαία γιορτή γεύσης προσφέροντας κορυφαία ενέργεια και κορυφαίο … “κέρασμα” για όσους ΠΕΙΝΟΥΝ για δώρα! Το κοινό καλείται να συμμετάσχει σε μια διασκεδαστική ενέργεια για να λάβει μέρος σε έναν μεγάλο διαγωνισμό. Οι νικητές θα παρακολουθήσουν από κοντά το μεγαλύτερο φεστιβάλ πίτσας στην Ιταλία, Pizza Fest, στη Νάπολη τον Σεπτέμβριο, ενώ κάποιοι τυχεροί θα κερδίζουν άμεσα δωρεάν κουπόνια για γεύμα, ή free drinks ή 1+1 γεύμα δώρο, κερασμένα από τη ZeniΘ.

Για πρώτη φορά η Pepsi & το Street Food Festival πάνε παρέα! Η πιο γευστική πρόκληση της χρονιάς είναι γεγονός! H Pepsi σας προσκαλεί να δροσιστείτε με την απολαυστική γεύση της , λαμβάνοντας μέρος στο Pepsi Taste Challenge του Street Food Festival στη Θεσσαλονίκη από τις 17 έως και τις 19 Μαΐου. Ελάτε στο stage της Pepsi στη ΔΕΘ και πείτε μας ποια είναι η αγαπημένη σας γεύση κερδίζοντας μοναδικά δώρα!

Φέτος, για 1η φορά τα  Doritos έρχονται να δώσουν extra γεύση στο Street Food Festival! Οι λάτρεις των tortilla chips, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τις εκρηκτικές γεύσεις των Doritos τις οποίες θα εκτοξεύσουν τα υπέροχα dips που τις συνοδεύουν! Τα Doritos σας περιμένουν στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο υποσχόμενα μια αξέχαστη εμπειρία γεύσης και παιχνιδιού για όλους!

Και να μη ξεχνάμε ότι η Hellmann’s θα είναι μάχιμη σ’ αυτό το Thesaloniki Street Food Festival ! Καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ, βρες τα stands της, επίλεξε εντελώς δωρεάν την αγαπημένη σου sauce (mayo, ketchup & mustard) και απόλαυσε το φαγητό σου όπως ένας αληθινός street φάϊ..eater !

Μεγαλύτερος στόχος μας είναι να αναδειχθεί η Θεσσαλονίκη σε γαστρονομική πρωτεύουσα της Ευρώπης, μέσω της τέχνης του φαγητού δρόμου!

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Παρασκευή: 18.00 – 00.00
Σάββατο & Κυριακή: 12.00 – 00.00

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Εκδηλώσεις

Ημερίδα με τίτλο: « Τεχνητή Νοημοσύνη και Εκπαίδευση -Επαναπροσδιορίζοντας την διδασκαλία και την μάθηση.»

Τα Αρσάκεια Σχολεία Θεσσαλονίκης διοργανώνουν ημερίδα με τίτλο: «Τεχνητή
Νοημοσύνη και Εκπαίδευση – Επαναπροσδιορίζοντας την διδασκαλία και την μάθηση.», η
οποία θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Αρσάκειου Δημοτικού Θεσσαλονίκης.

Η ημερίδα εστιάζει στη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης ως εκπαιδευτικό εργαλείο που
σκοπό έχει να επαναπροσδιορίσει τις παραδοσιακές μεθόδους διδασκαλίας, ενισχύοντας
την ατομική συμμετοχή και εμπλοκή των μαθητών μέσω έρευνας και καταρρίπτοντας τη
κλασική προσέγγιση «λύσε», «απάντησε», «βρες», «υπολόγισε» κ.ά..

Η ημερίδα θα περιλαμβάνει 4 ενότητες τις οποίες θα παρουσιάσουν και θα αναλύσουν
εγκεκριμένοι ομιλητές του εκπαιδευτικού και τεχνολογικού χώρου. Πρόκειται για την
κυρία Ζωή Γαβριηλίδου, καθηγήτρια Θεωρητικής Γλωσσολογίας τού Τμήματος
Φιλολογίας τού Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, τον δρ Άρη Μαυρομμάτη,
μαθηματικός‒θεωρητικός Τέχνης, Ανάπτυξης Υπερμέσων του Κέντρου Διά Βίου
Μάθησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, τον κύριο Γιάννη Αναστασόπουλο,
διευθυντής Microsoft στον τομέα τής Εκπαίδευσης στην Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα και
την κυρία Έλενα Ζαγλαρίδου, υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων για την
Microsoft στην Ελλάδα, Κύπρο, Μάλτα και Αδριατική.

Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους ομιλητές, να θέσουν
τα ερωτήματα τους και να δουν στην πράξη όλα όσα περιλαμβάνουν οι ομιλίες καθώς θα
πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις με μικροδιδασκαλίες με τη χρήση Τεχνητής
Νοημοσύνης, από εκπαιδευτικούς του Αρσακείου Δημοτικού Θεσσαλονίκης.Κατά τη λήξη
της ημερίδας, όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης.

Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή εδώ:
 https://forms.office.com/e/E7m1ZqLsdZ

Continue Reading

Γαστρονομία

Masterclass: Οι θησαυροί της αγοράς Μοδιάνο: Ταξίδι στις γεύσεις της Ελλάδας

Κατά τη διάρκεια της γιορτινής περιόδου, η εμβληματική Αγορά Μοδιάνο, φιλοξένησε μία ακόμη ξεχωριστή περιήγηση γαστρονομίας με επίκεντρο τις αυθεντικές ελληνικές γεύσεις και τα τοπικά προϊόντα που μπορεί να βρει ο επισκέπτης στα καταστήματά της. Η δραστηριότητα, σχεδιασμένη αποκλειστικά για τον Σύνδεσμο Ξεναγών Θεσσαλονίκης και Βορείου Ελλάδος, στόχευσε στο να αναδείξει την Αγορά ως έναν ξεχωριστό τουριστικό προορισμό, που αποτελεί πυλώνα της τοπικής γαστρονομικής παράδοσης, μέσα από μια περιήγηση στα αυθεντικά προϊόντα και τους ανθρώπους που τα δημιουργούν.

Η εκδήλωση ξεκίνησε στον εξώστη της Αγοράς, όπου όλοι οι συμμετέχοντες συγκεντρώθηκαν για μια πρώτη γνωριμία. Εκεί, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα ζεστό ρόφημα δίκταμου από το κατάστημα «Modiano’s Bahar», ενώ η ομάδα των Chef Stories ξεκίνησε παράλληλα την εισήγηση της, με σκοπό την ενημέρωση για την γενική φιλοσοφίας της Αγοράς και την σημασία της ανάδειξης τοπικών προϊόντων.

 Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες και ξεκίνησαν την περιήγησή τους στα καταστήματα της Αγοράς, με κάθε στάση να αποτελεί έναν μικρό σταθμό γευστικής ανακάλυψης. 

Τα καταστήματα που επισκεφθήκαμε μας πρόσφεραν ξεχωριστές μπουκιές από όλη την Ελλάδα, ενώ ταυτόχρονα μοιράστηκαν μαζί μας πληροφορίες σχετικά με την επαγγελματική τους διαδρομή  και τον τρόπο παραγωγής και διάθεσης των αγαθών τους.  

Τα βήματα μας, καθοδήγησαν η Νανά Ζυγούρα, σύμβουλος επιχειρηματικής ανάπτυξης, εκπαιδεύτρια και συνεργάτιδα της εταιρίας Chef Stories και η Σύλβια Κουμεντάκη Director / Gastronomy Events’ Specialist & Consultant της εταιρίας Chef Stories.

Ξεκινώντας από το κατάστημα «Το Πιροσκί», δοκιμάσαμε τα βραβευμένα πιροσκί με γέμιση μπουγιουρντί, ανακαλύπτοντας την πλούσια παράδοση της Ποντιακής κουζίνας. Στον «Αγροτικό Συνεταιρισμό Μεσοτόπου Λέσβου» γνωρίσαμε το αυθεντικό λαδοτύρι ΠΟΠ Μυτιλήνης, μαθαίνοντας για τη διαδικασία παραγωγής του. Στο «Τυροκομείο Αρβανίτη», γευτήκαμε μια ποικιλία τυριών, όπως φέτα ΠΟΠ, μανούρι ΠΟΠ, κυανό μπλε τυρί και γραβιέρα, συνοδευόμενα από χρήσιμες πληροφορίες για την παραγωγή τους. Με σκοπό το ταίριασμα με τα τυροκομικά, ακολούθησε το μέλι, με γευσιγνωσία τεσσάρων διαφορετικών μελιών που εμπορεύεται η εταιρία “Wise Greece”, όπου ακούσαμε προσεκτικά τη διαδικασία μελισσοκομίας αλλά και τα χαρακτηριστικά της κάθε ποικιλίας. Σειρά είχε το κατάστημα «Chrisopigi Deli» με γευσιγνωσία ελαιόλαδου και σημαντικές πληροφορίες για τα Κρητικά προϊόντα. Μία μοναδική γευσιγνωσία ελαιόλαδου, αλλά και ελιάς, είχαμε την ευκαιρία να μας παρουσιάσει το κατάστημα «Olicatessen» ολοκληρώνοντας τις γνώσεις μας για τις ξεχωριστές ποικιλίες και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους.

Η περιήγηση συνεχίστηκε στο «Modiano’s Bahar”, όπου οι συμμετέχοντες έπαιξαν ένα διαδραστικό παιχνίδι όσφρησης, με μπαχαρικά ξυπνώντας τις αισθήσεις και τη φαντασία τους. Το Masterclass συνεχίστηκε στο  νέο κατάστημα, την “Ψαραγορά Μοδιάνο”, όπου δοκιμάσαμε τηγανισμένο γαύρο, μια αυθεντική θαλασσινή λιχουδιά της ελληνικής κουζίνας.

Στη συνέχεια, απολαύσαμε ιταλικές γεύσεις στο επίσης νέο κατάστημα, «Panini Artistici», με αφράτη φοκάτσια και πανίνι με porchetta, provola, μοσχαρίσια κεφτεδάκια με σάλτσα san marzano. Ολοκληρώσαμε τις αλμυρές γεύσεις με το εμβληματικό «Μπιφτέκι του κυρ Γιώργου» με την χειροποίητη sauce από πιπεριά φλωρίνης, από το κατάστημα «Meating Place Διδασκάλου». 

Το γλυκό φινάλε της ημέρας περιλάμβανε χαλβά σε μοναδικούς συνδυασμούς από το «Wild Souls», γλυκά πουράκια με βούτυρο αμυγδάλου, ταχίνι και καταΐφι από το «Ηλιοτρόπιο» και φυσικά παραδοσιακές καριόκες Ξάνθης από το κατάστημα «Θωμάς Καριόκα».

Την επιμέλεια της εκδήλωσης είχε η εταιρία Chef Stories E.E.  Συμβουλευτικές Υπηρεσίες – Διοργάνωση Εκδηλώσεων.

Continue Reading

Εκδηλώσεις

Με επιτυχία διεξήχθη το 15ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας

Με μεγάλη επιτυχία και πάνω από 14 χιλιάδες επισκέπτες ολοκληρώθηκε το 15ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας και το Συνέδριο «Μελισσοκομία υπό την Πίεση της Κλιματικής Αλλαγής», υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και της Περιφέρειας Αττικής.

Το Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας αποτελεί τη μεγαλύτερη εκδήλωση του κλάδου που γίνεται στην Ελλάδα και το κορυφαίο στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Στις τρεις μέρες το Φεστιβάλ αποτέλεσε τον τόπο συνάντησης των ανθρώπων της μελισσοκομίας και ένα άριστο μέσο για την προβολή του ελληνικού μελιού, τόσο στους χώρους εστίασης και εμπορίας , όσο και για το καταναλωτικό κοινό, το οποίο κατέκλυσε τον εκθεσιακό χώρο του Περιστερίου και είχε την ευκαιρία να απολαύσει και να προμηθευτεί εξαιρετικές και σπάνιες ποικιλίες μελιών από τους ίδιους τους Έλληνες παραγωγούς.

Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ ξεκίνησαν την Παρασκευή με την τελετή έναρξης παρουσία του εκπροσώπου της Κυβέρνησης Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Διονυσίου Σταμενίτη, ο οποίος ανέπτυξε τις πολιτικές της κυβέρνησης και τη στρατηγική για την προώθηση και την προστασία της ελληνικής μελισσοκομίας, αφού άκουσε τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων Φορέων και Περιφερειών:

  • Κωστή Λεονταράκη , Προέδρου Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδος
  • Γεωργίου Πίττα, Προέδρου Συνδέσμου Ελλήνων Τυποποιητών, Συσκευαστών και Εξαγωγέων μελιού
  • Φιλήμων Ζανετίδη, Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου
  • Τσέτσιλα Δημητρίου, Αντιπεριφερειάρχη Περιφέρειας Θεσσαλίας
  • Σπύρου Ζαχαρία, Αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου
  • Κωνσταντίνου Τσιριγώτη, Αντιπεριφερειάρχη Ιονίων Νήσων
  • Φιλιππή Αντώνη, Δ.Σ. ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ
  • Μανώλη Χνάρη, εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, Βουλευτή Ρεθύμνης
  • Δήμητρας Αγγελάκη, Αντιπεριφερειάρχη Αττικής.

Ο Υφυπουργός κ. Σταμενίτης απένειμε την πλακέτα στην τιμώμενη Περιφέρεια Ιονίων Νήσων δια του Προέδρου της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Ιονίων Νήσων κ. Νεκτάριου Αραβαντινού – Σιμωνέτου.

Στα πλαίσια του Φεστιβάλ βραβεύτηκε η Πρωταθλήτρια Ελλάδος ομάδα Cheerleading του Αθλητικού Γυμναστικού Ομίλου Περιστερίου, η οποία εκπροσώπησε την Ελλάδα και κατέκτησε το Χάλκινο μετάλλιο στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες στο Όσλο της Νορβηγίας.

Τον συντονισμό και την παρουσίαση της τελετής έναρξης είχαν η κ. Ελένη Λαζάρου, Δημοσιογράφος και ο Κ. Γιώργος Στάθης, Εκπρόσωπος Τύπου του Ε.Ο.Σ.Σ. .

Οι τρεις ημέρες του Φεστιβάλ κατά γενική ομολογία των χιλιάδων επισκεπτών αποτέλεσαν την αποθέωση του ελληνικού μελιού και των παραγωγών – εκθετών, τόσο για την ποιότητα , τις τιμές και την ποικιλία του εκπληκτικού ελληνικού  χρυσού που είναι το μέλι.

Στο πλαίσιο του 15ου Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε η «Έκθεση Μελισσοκομικών Προϊόντων και Εξοπλισμού», όπου  οι μελισσοκόμοι και οι επαγγελματίες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για όλες τις νέες εξελίξεις και τις νέες τεχνολογίες του κλάδου.

Επίσης σε συνεργασία με το Εργαστήρι Μελισσοκομίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το Σάββατο απονεμήθηκαν τα βραβεία του 4ου  Διαγωνισμού Ελληνικού Μελιού Ανώτερης Ποιότητας – High Quality Honey Contest.

Οι διοργανωτές, οι μελισσοκόμοι και οι καταναλωτές ανανέωσαν το ραντεβού τους για το 16ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας τον Δεκέμβριο.

Continue Reading

Trending